Björn Axén academy

Vill du bli en av Sveriges bästa frisörer eller makeup artister? Vi har massor av erfarenhet och ett hantverkskunnande som vi gärna för vidare till våra elever. Välkommen att utbilda dig hos oss!

om björn axén academy

2004 startade vi Björn Axén Academy med syftet att utbilda riktigt duktiga frisörer som är eftertraktade på arbetsmarknaden. Några år senare startade vi även kursverksamhet för redan färdiga frisörer, både ren inspiration och mer avancerade kurser i t ex bruduppsättning. Nu har vi dessutom utökat vårt utbud med populära makeup-utbildningar. 


Vi arbetar i moderna lokaler, alltid i små grupper och våra lärare är några av Nordens främsta frisörer och makeupartister.


Nordens bästa utbildning

Vi har vunnit priser för vår utbildning och 2015 tilldelades Björn Axén Academy 'Best Continental Academy - Nordic Region' av Intercoiffure Mondial - The world of best hairdressers. Läs mer om Intercoiffure Mondial och vårt pris här.


Utbud:

Grundutbildning frisör

Ett års intensiv frisörutbildning fylld med nyttiga kunskaper och spännande aktiviteter. Det här en komplett utbildning där du blir färdig för arbetslivet. Gesällens delprov ingår i utbildningen och även den väl respekterade Björn Axén Examen. Våra frisörelever har mycket gott rykte och är efterfrågade på arbetsmarknaden.


Makeup-utbildningar

Vill du bli en av Sveriges ledande makeup artister och arbeta med mode, skönhet, reklam och TV ska du välja vår makeup artist-utbildning. Vårt goda rykte i branschen och våra erfarna lärare ger dig de rätta kontakterna för en fortsätt karriär som makeup artist. Vi har också kortare kurser i makeup, t ex brudmakeup, fotomakeup och mode/trendmakeup.


kortare kurser för färdiga frisörer

Vi erbjuder ett stort utbud av kortare kurstillfällen under vårt utbildningstak. Här finns t ex olika vidareutbildningar och inspirationskvällar för dig som är frisör och Up to date-kurser för dig som varit ifrån yrket ett tag. Eller varför inte följa med på någon av våra inspirationskurser på trevliga ställen både i Sverige och utomlands. Du läser mer om detta under Frisörkurser.


Skräddarsytt

Vi har möjlighet att skräddarsy frisör- och makeuputbildningar just för dig och din frisörsalong.