våra salongsbehandlingar

Att vara ödmjuk, serviceorienterad och att ta vara på det individuella hos dig är en självklarhet för oss. När du lämnar någon av våra frisörsalonger ska vi ha gjort vårt yttersta på alla plan, oavsett om det gäller en behandling, någon av våra utbildningar eller om du lämnar oss med en nyinköpt produkt i handen. Här presenteras våra salongsbehandlingar. Varmt välkommen till oss.

Observera att våra salonger är kontantfria

Vi tar inte emot kontanter på våra salonger på Birger Jarlsgatan 33, Birger Jarlsgatan 124 eller Norrlandsgatan 7. Det är av säkerhetsskäl som vi beslutat att bli kontantfria. Som vanligt är du varmt välkommen att betala med alla vanliga typer av kreditkort. Har du frågor är du välkommen att ringa till oss 08-545 273 50Klippning

En klippning hos oss tar ungefär en timme. Tvätt, huvudmassage, föning och styling ingår alltid när du bokar den här behandlingen.


Foto: Leonard Gren


TONING/FÄRG – 1 NYANS

En toning eller färg/bottenfärg hos oss innebär att det läggs en och samma färg genom hela håret. Den här behandlingen tar ungefär 1,5 timme men om du har väldigt långt eller tjockt hår så kan det ta längre tid.


AVANCERAD FÄRG – FLERA NYANSER

En avancerad färg hos oss innebär att vi använder flera olika färger eller slingor, med eller utan folie. Den här tekniken kräver mer tid än en toning/ bottenfärg. Behandlingen tar ca 2,5 timme men om du har väldigt långt eller tjockt hår så kan det ta längre tid.


olaplex

Nu erbjuder vi Olaplexbehandlingar på våra salonger.

Med Olaplex återskapas hårets interna bindningar. Håret blir starkare, friskare och ger mer långlivade färgresultat med vitalitet.  För mer information, prata med din frisör.     

Foto: Leonard Gren


HELBLEKNING

Den här behandlingen kräver en konsultation innan bokning. Prata med våra receptionister så hjälper de dig. I vissa fall behövs först en avfärgning innan blekningen, detta debiteras på tid. Tiden för helblekning kan variera men det tar vanligtvis minst 1 timme.


Permanent rak

En rakpermanent kan göras på olika sätt beroende på hårets utgångsläge och på om du vill att håret ska bli helt rakt eller bara mindre lockigt/frissigt. Det går även att rakpermanenta bara en del av frisyren, t ex luggen. Vi avsätter minst 3 timmar för den här behandlingen


     

Foto: Leonard Gren

Permanent lockig

Inför en lockig permanent behöver du komma in på en konsultation innan du bokar din tid. Permanent läggs alltid på spolar och dessa finns i en mängd olika varianter beroende på vilket resultat du vill uppnå. Du kan välja en permanent för volym, lockar eller för vågor. En lockig permanent tar ungefär 3 timmar.


Hårförlängning

När du bokar en hårförlängning hos oss vill vi att du kommer in på en konsultation minst en vecka innan ditt besök. Detta så att vi kan titta på ditt hår och för att vi ska hinna få hem håret i rätt nyans. Vid konsultationen betalar du en deposition på 1/3 av behandlingsbeloppet, som sedan dras av från den slutgiltiga betalningen.


Vi använder oss av äkta hår av bästa kvalitet. Håret går att föna och styla med värmeverktyg. Fästmetoden med Keratinvax, som består av hårets eget protein, är skonsam och väldigt hållbar. Håren finns i många olika nyanser. Vi har också möjlighet att sätta tape-extensions, prata med din frisör om denna metod.


Hårförlängning är perfekt även för dig som vill ha slingor i färger som kan vara svåra att uppnå i det egna håret. Färgernas hållbarhet är fantastisk, även ”crazycolors”.


Om du bara vill ha lite tjockare hår, eller kanske förlänga t ex luggen, så finns det kreativa lösningar. Möjligheterna är enorma!


Observera att vid avbokning senare än 2 dagar innan behandlingsdatumet, återbetalas inte depositionen.


En hårförlängning hos oss tar från 30 minuter till 5 timmar, beroende på vilken metod du väljer. Behandlingen avslutas med en klippning som tar ungefär 1 timme.


uppsättning

Du är varmt välkommen till oss för att göra en uppsättning inför en fest eller annan viktig tillställning. Vi jobbar med alla de klassiska uppsättningsteknikerna och våra frisörer vidareutbildar sig ständigt i ämnet. För att håret ska vara som bäst inför en uppsättning ska det vara tvättat och torrt vid ditt besök. En uppsättning tar ungefär 1-1,5 timme.Bruduppsättning

På bröllopsdagen kan du göra uppsättning, makeup och påklädning hos oss på salongen medan du njuter av ett glas svalkande dryck och kopplar av.


Du är varmt välkommen att ta med ett mindre sällskap till salongen. Är ni ett större sällskap, kontakta oss gärna i förväg för att undvika platsbrist.


I uppsättningen kan du välja att inkludera accessoarer såsom tiara, slöja eller övriga hårsmycken. Dessa har du själv med dig.


Ett par veckor innan din bruduppsättning behöver du komma på en konsultation hos din frisör. Detsamma gäller för brudmakeup. Konsultationen tar ca 1 timme för både uppsättning och makeup.


En bruduppsättning hos oss tar ca 2 timmar. Makeup bokas i samband med bruduppsättningen och tar 1,5 timme. För mer information om bruduppsättning, se bjornaxen.se.


Foto: Leonard Gren


Makeup

Flera av våra frisörer är också utbildade Makeup Artister och du har möjlighet att få hjälp med en fest- eller brudmakeup. Makeup hos oss tar ungefär 1 timme. Kom gärna till oss helt utan smink.


QUICKFIX MAKEUP

I Quickfix Makeup är det fokus på dina ögon eller på en uppfräschning av din befintliga dagmakeup. Quickfix makeup tar 30 minuter.


QUICKFIX Hår

Ska du på fest eller vill du bara få lite extra hjälp med ditt hår? Kom gärna in till oss för en quickfix. I behandlingen ingår föning och styling. Behandlingen tar ca 30 minuter. Observera att tvätt inte ingår. Vill du även ha ditt hår tvättat bokar du istället Tvätt/Fön/Styling.


TVÄTT/FÖNING/STYLING

Kom in till oss och få ditt hår noggrant tvättat med schampo, balsam och en långtidsverkande hårkur. Dessutom får du njuta av en avkopplande huvudmassage. Efter tvätten fönas ditt hår torrt och stylas enligt dina önskemål. Vi avsätter ca 45 minuter för den här behandlingen.


VI KOMMER TILL DIG

Ibland behövs vi kanske på plats hos dig. Det kan t ex vara inför ett bröllop eller en fest. Kontakta då någon av våra salonger i god tid innan så hjälper de dig med prisuppgift och bokning.


stylesession

Välkommen till oss för att lära dig hur du själv stylar ditt hår. Besöket börjar med en konsultation där du och din frisör diskuterar dina behov och dina förväntningar på stylingen. Efter konsultationen flyttar ni över till schamponeringen där ditt hår tvättas och du får njuta av en avkopplande huvudmassage. Tillbaka på din plats rekommenderar din frisör dig vilka stylingprodukter och verktyg du bör använda. Frisören visar dig sen, moment för moment, hur du skall göra för att nå det önskade resultatet. Avslutningsvis får du prova på dig själv med stöd från frisören som lätt kan korrigera och hjälpa dig på vägen. Detta är den perfekta presenten till dig själv eller en vän! Vi avsätter 1,5 timme för den här behandlingen.


Tvätt/föning/styling

Kom in till oss och få ditt hår noggrant tvättat med schampo, balsam och en långtidsverkande hårkur. Dessutom får du njuta av en avkopplande huvudmassage. Efter tvätten fönas ditt hår torrt och stylas enligt dina önskemål. Vi avsätter ca 45 minuter för denna behandling.Prislista för våra Salonger hittar du här

Prislista för elevbehandlingar på vår Academy hittar du här


Foto: Leonard Gren