våra salongsbehandlingar

Att vara ödmjuk, serviceorienterad och att ta vara på det individuella hos dig är en självklarhet för oss. När du lämnar någon av våra frisörsalonger ska vi ha gjort vårt yttersta på alla plan, oavsett om det gäller en behandling, någon av våra utbildningar eller om du lämnar oss med en nyinköpt produkt i handen. Här presenteras våra salongsbehandlingar. Varmt välkommen till oss.

Quickfix

Ska du på fest eller vill du bara få lite extra hjälp med ditt hår eller med din makeup? Kom gärna in till oss för en Quickfix på 30 minuter.


Boka enkelt direkt på webben eller ring oss på 08-545 273 50 så hjälper vi dig.


Behandlingarna heter Quickfix Styling (hårstyling 30 min), Quickfix Makeup (makeup 30 min) eller Quickfix Styling & Makeup (hårstyling och makeup 60 min).


I Quickfix Styling ingår föning eller styling. Hårtvätt ingår inte, så kom med nytvättat hår. Pris: 300 kr 

Quickfix Makeup är det fokus på dina ögon eller en uppfräschning av din befintliga dagmakeup. Pris: 300 kr 

I Quickfix Styling & Makeup ingår båda delarna som beskrivs för Quickfix Styling och Quickfix Makeup. Pris: 600 kr 
Observera att våra salonger är kontantfria

Vi tar inte emot kontanter på våra salonger på Birger Jarlsgatan 33, Birger Jarlsgatan 124 eller Norrlandsgatan 7. Det är av säkerhetsskäl som vi beslutat att bli kontantfria. Som vanligt är du varmt välkommen att betala med alla vanliga typer av kreditkort. Har du frågor är du välkommen att ringa till oss 08-545 273 50Klippning

När du kommer till oss för en klippning så börjar ditt besök med en konsultation. Du och din frisör pratar igenom hur du tänkt din frisyr och din frisör hjälper dig gärna med tips och råd kring just ditt hår. När din konsultation är färdig är det dags för tvätt. Ditt hår schamponeras grundligt och behandlingen avslutas med en avkopplande huvudmassage. Efter schamponeringen så är det tid för klippning. När klippningen är avslutad så fönas och stylas ditt hår efter dina önskemål. Under hela behandlingen förklarar din frisör vad hon/han gör och vilka produkter som används. Vi avsätter ca 1 timme för denna behandling.


Foto: Leonard Gren


Färg/toning

En färgbehandling hos oss innebär att det läggs en och samma färg genom hela håret. När du och din frisör kommit överens om vilken färg som ska skapas så appliceras blandningen i ditt hår. När verkningstiden gått så förflyttar ni er till schamponeringen där ditt hår tvättas noga, först med schampo och avslutningsvis med en långverkande hårkur. Innan ni lämnar schamponeringen får du njuta av en avkopplande huvudmassage. Tillbaka på din plats fönas slutligen ditt hår torrt och stylas efter dina önskemål. Under behandlingen förklarar din frisör de olika stegen och de produkter som används i ditt hår. Vi avsätter ca 2 timmar för denna behandling.


Fashion Color

Färgbehandlingen Fashion Color innebär att vi använder flera olika färger eller slingor, med eller utan folie. Tekniken och appliceringen är densamma som för Färg/Toning men vi använder här flera olika nyanser. Tekniken kräver mer tid än en vanlig färgning. Efter konsultation appliceras färgen och du får nu en stund att läsa tidningar och bara koppla av. När verkningstiden gått är det dags för schamponering som avslutas med en stärkande hårkur och en avslappnande huvudmassage. Slutligen så fönas ditt hår torrt och stylas efter dina önskemål. Vi avsätter ca 3 timmar för denna behandling.


olaplex

Nu erbjuder vi Olaplexbehandlingar på våra salonger.

Med Olaplex återskapas hårets interna bindningar. Håret blir starkare, friskare och ger mer långlivade färgresultat med vitalitet.  För mer information, prata med din frisör.     

Foto: Leonard Gren


Blekning/uppljusning

Om du vill blondera, ljusa upp ditt hår eller göra en annan stor förändring rekommenderar vi att du först rådfrågar våra duktiga receptionister. De kan då bedöma om det vore lämpligt för dig att komma in för en konsultation före din behandling. De kan också beräkna ungefär hur lång tid din behandling kommer att ta. I vissa fall behövs först en avfärgning innan önskad nyans kan uppnås, detta sker före behandlingen och debiteras på tid. Tiden kan variera men det tar vanligtvis minst 1 timme. När verkningstiden gått och rätt nyans uppnåtts flyttar du och din frisör över till schamponeringen. Där tvättas ditt hår noggrant med schampo och balsam. Schamponeringen avslutas med en långverkande hårkur och en avslappnande huvudmassage. Avslutningsvis fönas ditt hår torrt och stylas enligt dina önskemål. Vi avsätter ca 2,5 timmar för denna behandling.


Permanent rak

En rakpermanent kan göras på två olika sätt beroende på hårets utgångsläge och om du vill att håret ska bli helt rakt eller bara mindre lockigt/frissigt. Det går även att rakpermanenta bara en del av frisyren, t ex luggen. Efter verkningstid så flyttar du och din frisör över till schamponeringen där permanenten fixeras. Behandlingen avslutas sedan med en långtidsverkande hårkur och en avkopplande huvudmassage. Din frisör kommer under hela behandlingen förklara för dig vad som görs och vilka produkter som används i ditt hår. Behandlingen avslutas med att ditt hår fönas torrt och stylas efter dina önskemål. Vi avsätter minst 2,5 timmar för denna behandling.


     

Foto: Leonard Gren

Permanent lockig

Inför en lockig permanent rekommenderar vi dig att komma in på en konsultation innan du bokar din tid. Du kan välja en permanent för volym, lockar eller för vågor. Permanent läggs alltid på spolar som finns i en mängd olika varianter beroende på vilket resultat du vill uppnå. När verkningstiden är slut är det dags för dig och din frisör att flytta över till schamponeringen. Där fixeras permanenten och ditt hår behandlas sedan med en långtidsverkande hårkur. Behandlingen avslutas med en avkopplande huvudmassage. Till sist fönas ditt hår torrt och stylas efter dina önskemål. Vi avsätter ca 3 timmar för denna behandling.


Hårförlängning

Innan en hårförlängning önskar vi att du kommer in på en konsultation minst en vecka innan ditt besök. Detta så att vi kan titta på just dina förutsättningar, samt för att vi ska hinna få hem håret i rätt nyans. Vid konsultationen betalar du en deposition på 1/3 av behandlingsbeloppet, som sedan dras av från den slutgiltiga betalningen.


Vi använder oss av äkta hår av bästa kvalitet. Håret går att föna och styla med värmeverktyg med gott resultat. Fästmetoden med Keratinvax, som består av hårets eget protein, är skonsam och väldigt hållbar. Våra hår finns i många olika nyanser. Hårförlängning är perfekt för dig som vill ha slingor i färger som kan vara svåra att uppnå på det egna håret. Färgernas hållbarhet är fantastisk, även ”crazycolors”. Om du bara vill ha lite tjockare hår, eller kanske förlänga t ex luggen, så finns det kreativa lösningar. Möjligheterna är enorma. Observera att vid avbokning senare än 2 dagar innan behandlingsdatumet, återbetalas inte depositionen. En hårförlängning hos oss tar minst 3 timmar plus 1 timme klippning.


TAPEHÅR

Långt hår på kort tid – tapehår ger dig friheten att snabbt och enkelt skapa en frisyr med långa längder och mer volym. Tapehåret sätts fast på det egna håret med tape avsedd att hålla för den dagliga skötseln och slitaget. Tapehår går snabbt att sätta i och lätt att ta ur. Tapehår är perfekt för dig som vill prova på extensions, eller som vill ha lite utfyllnad till din frisyr. Eller för att skapa en färgeffekt om ditt eget hår inte orkar med någon mer färgbehandling. En hårförlängning med tapehår tar frisören ca 1-1,5 timme att göra, beroende på mängden hår. Hållbarheten är ca 1 månad och håret kan återanvändas genom att frisören flyttar upp det och byter tape.


Feather Extensions

Det är precis som det låter, fjädrar som man fäster i håret för att få en lite spännande look. Fjädrarna finns i flera färger och mönster. Det är en snygg accessoar för att få till det där lilla extra i sin look. Vi har många olika färger, mönster, tjocklekar och längder. Våra Feather Extensions klarar av att borstas, fönas, plattas eller lockas upp till 200 grader C.


uppsättning

När du kommer till oss för att göra en uppsättning inför en fest eller annan viktig tillställning så går du och din frisör först igenom hur du skulle vilja ha din uppsättning. Din frisör hjälper dig gärna med tips och idéer. Vi jobbar med alla de klassiska uppsättningsteknikerna och våra frisörer vidareutbildar sig ständigt i ämnet. För att håret ska vara som bäst inför en uppsättning bör ditt hår vara tvättat och torrt vid ditt besök. Vi avsätter ca 1,5 timme för denna behandling.Bruduppsättning

En bruduppsättning hos oss tar ca 2 timmar (exklusive makeup) och ett par veckor innan ditt besök har du varit på en konsultation hos din frisör. Konsultationen tar ca 30 minuter och då diskuteras bland annat vilka accessoarer du kan tänkas önska.


Make up bokas separat och tar ca 1 timme.


På bröllopsdagen kan du göra uppsättning, makeup och påklädning hos oss på salongen medan du njuter av ett glas svalkande dryck och kopplar av. I mån av plats finns det möjlighet att boka vårat chambre separée där du och ditt sällskap kan vara för er själva under förberedelserna.


Du är varmt välkommen att ta med ett mindre sällskap till salongen. Är ni ett större sällskap, kontakta oss gärna i förväg för att undvika platsbrist.


I uppsättningen kan du välja att inkludera accessoarer såsom tiara, slöja eller övriga hårsmycken. Dessa har du själv med dig. Här kan du läsa mer om bruduppsättning.


Foto: Leonard Gren


Makeup

Hos oss har du även möjligheten att få hjälp med en fest- eller brud-make up. Tidsåtgång från 1 timme.


stylesession

Välkommen till oss för att lära dig hur du själv stylar ditt hår. Besöket börjar med en konsultation där du och din frisör diskuterar dina behov och dina förväntningar på stylingen. Efter konsultationen flyttar ni över till schamponeringen där ditt hår tvättas och du får njuta av en avkopplande huvudmassage. Tillbaka på din plats rekommenderar din frisör dig vilka stylingprodukter och verktyg du bör använda. Frisören visar dig sen, moment för moment, hur du skall göra för att nå det önskade resultatet. Avslutningsvis får du prova på dig själv med stöd från frisören som lätt kan korrigera och hjälpa dig på vägen. Detta är den perfekta presenten till dig själv eller en vän! Vi avsätter 1,5 timme för den här behandlingen.


Tvätt/föning/styling

Kom in till oss och få ditt hår noggrant tvättat med schampo, balsam och en långtidsverkande hårkur. Dessutom får du njuta av en avkopplande huvudmassage. Efter tvätten fönas ditt hår torrt och stylas enligt dina önskemål. Vi avsätter ca 45 minuter för denna behandling.


Mise en plis

I den här behandlingen tvättas ditt hår noggrant med schampo, balsam och en långtidsverkande hårkur där du får njuta av en avkopplande huvudmassage. Därefter läggs ditt hår på spolar, torkas i torkhuv och stylas sedan enligt dina önskemål. Vi avsätter ca 1,5 timme för den här behandlingen.


Prislista för våra Stockholmssalonger hittar du här

Prislista för vår salong i Göteborg hittar du här

Prislista för behandlingar på vår Academy hittar du här


Foto: Leonard Gren