ansökan/avgift/besök

Förverkliga din dröm att bli frisör! Läs mer om hur du söker till Björn Axén Academy och ladda ner dina ansökningshandlingar här. Längre ner på sidan kan du även söka direkt online. Vänta inte - SÖK NU! Vi antar löpande elever till nästa termin. Du har besked om du är antagen inom en vecka efter din intervju.

SÖK TILL BJÖRN AXÉN ACADEMY FRISÖRUTBILDNING

Om du vill söka till vår frisörutbildning så ber vi dig ladda ner ansökningsblanketten (se nedan) och fylla i den, skriva ett personligt brev om minst en A4-sida där du berättar om dig själv, dina tidigare studier och arbetslivserfarenheter samt varför du vill bli frisör. Du bifogar även ditt CV.

Allt skickas till:

Björn Axén Academy
Birger Jarlsgatan 124
114 20 STOCKHOLM


Har du inte möjlighet att skriva ut ansökningsblanketten hör av dig via formuläret här nedan så skickar vi den med post.


Du kan även e-posta dina ansökan och samtliga dokument till academy@bjornaxen.se.


Vi har kursintag två gånger per år och tar emot 12 nya elever per termin. Intervjuer till respektive sökomgång sker löpande under året. Men senast den 1 juni vill vi ha din ansökan för höstterminen 2017. Men man får gärna söka tidigare!


Alla som söker till oss kallas till intervju på skolan. Du får då möjlighet att se hur våra lokaler ser ut och hur undervisningen bedrivs. Du får mer information om frisörutbildningen och får en chans att presentera dig själv under en personlig intervju. Besöket/intervjun kommer att ta ca 1 timme. Om du blir antagen bekräftar du din plats genom att betala in en anmälningsavgift på 10 000 kr som sedan räknas av på kursavgiften.


Här är dokumentet du behöver för att söka till Björn Axén Academys Frisörutbildning. Glöm inte ditt personliga brev, och ditt CV.


Ansökningsformulär V38.pdf


Om du inte har möjlighet att skriva ut dokumentet så beställer du hem det via vanlig post lite längre ner på sidan. Fyll bara i formuläret och tryck på Skicka. Eller så ansöker du online istället.


Du behöver Acrobat Reader för att öppna pdf-filen. Acrobat Reader är ett gratisprogram och du kan ladda ner det här.
ANSÖK ONLINE

Här söker du direkt online till Björn Axén Academy 48-veckors frisörutbildning.


Du måste ha fyllt 18 år för att få söka till oss. Läs mer om våra antagningskrav och ansökningsprocessen längre ner på sidan.

* Obligatorisk information

Namn:*
Gatuadress:*
Postnummer och ort:*
Telefonnummer:*
Epostadress:*
Val av kursstart:*

Övrig information till oss:*

Vilken hand klipper du med?

Hur finansierar du utbildningen?   

Bifoga ditt personliga brev och CV i
form av pdf eller word-dokument.*      

Jag vill gärna ha nyhetsbrev från Björn Axén.
      
KURSAVGIFT, FAKTURERING OCH KURSOMFATTNING 

Kursavgiften är 169 000 kr inkl moms. Anmälningsavgiften på 10 000 kr räknas av mot detta belopp. Kursavgiften faktureras i fyra delbetalningar, utspritt över de två år som utbildning pågår. Alla verktyg och allt material du behöver under utbildningen ingår i kursavgiften. 


Frisörutbildningens första år omfattar delkurs 1 och 2 (45 veckor). Därefter praktiserar du under ca 10 månader på en egen utvald salong. Därefter kommer du tillbaka till skolan och genomför delkurs 3 under ca 3 veckor. Delkurs 3 en är Björn Axén Examen kurs som avslutas med att du genomför Björn Axén Examen under. Total utbildningslängd är ca 48 veckor.


ANTAGNINGSKRAV

Du som söker till vår frisörutbildning ska ha grundskolekompetens, vara minst 18 år samt ha goda kunskaper i det svenska språket såväl muntligt som skriftligt.


Du ska ha ett brinnande intresse för hår och ett konstnärligt och kreativt sinne . Du ska tycka om att arbeta med händerna och pyssla. Du bör ha en stark vilja och en förmåga att arbeta hårt för att uppnå resultat. Du måste också tycka om att arbeta med många olika typer av människor samt ha en förmåga att se och känna av olika behov hos de människor du möter. Du måste vara stresstålig och ha en förmåga att kunna prioritera. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet och speciellt från serviceyrken.

Inga förkunskaper inom hår behövs.

Vi rekommenderar att du allergitestar dig för att inte få problem med allergiska reaktioner under frisörutbildningen.

Beställa MER INFORMATION och Ansökningshandlingar eller boka BESÖK PÅ SKOLAN

Boka ett besök hos oss
Skicka mig mer information tillsammans med ansökningshandling
Fråga
Namn:
Adress:
Postadress:
E-post:
Telefon/Mobil:


KONTAKTINFORMATION

E-post: academy@bjornaxen.se
Telefon: 08 – 545 27 357