frisörutbildning

Genom den gedigna kompetens som finns inom Björn Axén så har vi möjlighet att föra den skickliga hantverkskunskapen vidare till våra elever och ge en ytterst bred utbildning. Många av våra duktiga lärare har vunnit både svenska och internationella priser för sin yrkesskicklighet.

I vår 51-veckors frisörutbildning arbetar du koncentrerat under ett år i skolans lokaler innan det är dags för cirka 10 månaders praktik på salong. Därefter är du tillbaka på skolan för 6 veckors Björn Axén Examen- och gesällförberedande utbildning som avslutas med att du genomför Björn Axén Examen. Det innebär att den sammanlagda utbildnings- och praktiktiden är ca 2 år. 


Att bli frisör handlar inte bara om att kunna klippa och färga hår. Det är så mycket mer! Vi ansvarar för att utbilda våra elever i allt från rakpermanent till bruduppsättningar. Frisöryrket utgör en del av en bransch där modet svänger snabbt och detaljer kommer och går. Björn Axén Academy anpassar därför frisörutbildningen löpande i så väl undervisningsform som innehåll. Allt för att du som kursdeltagare ska känna dig trygg med att du behärskar det senaste inom frisöryrket men även de tidlösa klassiska teknikerna. Vi har även make-up och extensions på schemat.

Vi arbetar aktivt med att förbereda alla våra elever inför gesällen, frisörernas "körkort". Har du klarat av våra tuffa examenskrav så klarar du även gesällen. Kostnaden för gesällens Delprov 1 ingår i kursavgiften. Provet gör du i slutet av termin 2 som en del av vår frisörutbildning. 


Björn Axén Academy är en utbildning som är godkänd av Skolverket/Myndigheten för Yrkeshögskolan, vilket bl a innebär att du inte betalar moms på kursavgiften. Den är även godkänd av Sveriges Frisörföretagare (SFF) och Handelsanställdas Förbund. Från och med 1 juli 2011 har du även möjlighet att söka studiestöd för vår frisörutbildning via CSN.


Läs vad gamla elever har kommenterat om utbildningen på Studentums hemsida.