Frågor och svar

Här får du svar på de vanligaste frågorna som kommer till oss.


 

FRÅGA
Hur mycket kostar frisörutbildningen?

SVAR
169 000 kr inkl moms och anmälningsavgift på 10 000 kr.


FRÅGA
Tillkommer det någon kostnad under året?

SVAR
Nej, allt ingår. Du får ett komplett verktygskit som du tar med dig efter avslutad utbildning.


 

FRÅGA

Hur finansierar man frisörutbildningen?

SVAR

Du finansierar utbildningen själv. De flesta elever gör det genom privata lån. Vänd dig till din bankkontakt. Vi har även ett samarbete med Nordea i Stockholm och genom dem har du möjlighet att söka lån. Läs mer under Finansiering via Nordea.


FRÅGA

Hur lång är frisörutbildningen?

SVAR

Den är 42 veckor.FRÅGA

Kan man läsa delar av utbildningen eller en kortare kurs?

SVAR

Nej, bara full utbildning.


FRÅGA

Om jag vill hoppa av, kan jag få tillbaka pengar?

SVAR

Nej, du förbinder dig vid skolstart att betala det fulla beloppet.

 

FRÅGA

Betalar jag hela kursavgiften på en gång?

SVAR

Nej – först betalar du en anmälningsavgift på 10 000 kr då du accepterar din plats på skolan. Den resterande kursavgiften faktureras sedan.


FRÅGA

Var praktiserar jag?

SVAR

Du ansvarar själv för att finna lämplig praktiksalong med stöd och uppbackning av Björn Axén Academy. Det finns alltid praktikplatser att söka på våra salonger men antalet platser varierar från termin till termin. Skolan hjälper dig under utbildningsåret att bygga upp en portfolio som underlättar för dig när du söker praktiksalong.


FRÅGA

Får jag betalt under praktikperioden?

SVAR

Ja, du får traineelön om du arbetar i Sverige. Väljer du att göra din praktik utomlands så kan vi inte garantera någon ersättning.


FRÅGA

Kan jag arbeta parallellt med frisörutbildningen?

SVAR

Vi rekommenderar inte något arbete på vardagarna eftersom utbildningen omfattar 35 timmar/vecka. Många dagar behöver du reflektera/träna på det du lärt dig efter skoltid. Hemläxor förekommer. Det går däremot bra att arbeta extra under helgerna.


FRÅGA
Få man komma och titta på skolan innan man söker?

SVAR

Du är hjärtligt välkommen att komma på ett besök på skolan. Ring 08 – 545 27 357 och boka en tid eller skicka in förfrågan på vår hemsida under Ansökan/avgifter/besök.

  

FRÅGA

Har ni några speciella antagningskrav?

SVAR

Du ska ha fyllt 18 år och ha genomgått grundskolan. Du ska ha goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt. Inga förkunskaper inom frisöryrket krävs. Läs om våra antagningskrav.

   

FRÅGA

Varför ska jag välja er frisörutbildning före någon annan?

SVAR

Vi utbildar med kvalitet och mycket bredd och vårt mål är att du ska bli en anställningsbar frisör när du kommer ut på marknaden. Du kommer att lära dig alla klassiska grepp inom hår och sedan bygga vidare med trend. Vi lämnar inget åt slumpen och kan garantera en bra utbildning.


Vi har över 50 års erfarenhet av att utbilda frisörer. Inom vårt företag har vi tillgång till några av Sveriges bästa frisörer och deras spetskompetens används naturligtvis i undervisningen. Vi arbetar aktivt med att förbereda alla våra elever för gesällen och delprov 1 ingår i utbildningen, men har i vår egen examen sträckt oss betydligt längre.