KUrsstarter och antagningskrav

Björn Axén Academy, den mest omfattande privata frisörutbildningen i Stockholm, har intagning två gånger per år, med 12 nya elever per termin. Vill du söka till oss? Här får du mer information om hur du gör.

Kursstart HT17

3 augusti 2017. Sök innan 1 juni 2017.

Läs mer och sök direkt under Ansökan/Avgift/Besök.

Kursstart VT18

10 januari 2018. Sök innan 20 november 2017.

Läs mer och sök direkt under Ansökan/Avgift/Besök.


ANTAGNINGSKRAV

Du som söker till vår frisörutbildning ska ha grundskolekompetens, vara minst 18 år samt ha goda kunskaper i det svenska språket, såväl muntligt som skriftligt. 

 

Du ska ha ett brinnande intresse för hår och en konstnärlig och kreativ läggning. Du bör ha en stark vilja och en förmåga att arbeta hårt för att uppnå resultat. Du måste också tycka om att arbeta med många olika typer av människor samt ha en förmåga att se och känna av olika behov hos de människor du möter. Du måste vara stresstålig och ha en förmåga att kunna prioritera. Har du dessutom arbetat inom något serviceyrke tidigare så är det en merit. Vi rekommenderar att du allergitestar dig för att inte få problem med allergiska reaktioner under frisörutbildningen.

 

Du ansöker till vår frisörskola genom att fylla i vår ansökningsblankett och skicka den tillsammans med ett personligt brev om minst en A4-sida och ett CV till Björn Axén Academy.


Mer information och ansökningsblankett hittar du under Ansökan/Avgift/Besök. Där kan du även söka direkt på hemsidan.