SAmarbeten och externa uppdrag

Som en del av frisörutbildningen får du ofta följa med på spännande externa aktiviteter som fotograferingar, modevisningar och andra beauty events. Några exempel hittar du här:

Stockholm fashion week 2017

Under fashion week 2017 var våra elever med och gjorde hår och makeup på Jennifer Bloms mycket uppskattade visning.


 

Stockholm Beauty week 26 april 2017

Skolans frisör- och makeupelever gjorde hår och makeup till den bejublade avslutningsvisningen på Stockholm Beauty Week. Till sin hjälp hade de Peter Hägelstam, Sofia Geideby (hår) och Diana Tillström (makeup). Florist var Sofie Danielsson, klänningarna gjordes av Jennifer Blom och fotograf var Leonard Gren.


Grammisgalan 24 februari 2016

Våra elever var även i år med och styla både artister, pristagare och statister på årets Grammisgala. Spännande!


NOBEL NIGHT CAP 20 december 2015

Även denna gång fick våra elever förtroendet att styla de studenter som varit med i Nobelprisutdelningen och det praktiska arrangemanget runt omkring ceremonin. Varje Nobel Night Cap har ett eget tema. Läs mer om Nobel Night Cap.


NIKE - JUST do it weekend 27 - 28 juni 2015

Sista helgen i juni gick Nike's Just Do It event av stapeln i Kungsträdgården i Stockholm. 48 av våra elever fanns med och flätade drygt 1 000 av de 4 000 deltagarna under 24 timmar. Det var febril aktivitet i hårstylingtältet och väldigt varmt! Men otroligt roligt!
Grammisgala 25 februari 2015

Vid årets Grammisgala på Circus i Stockholm finns våra elever med och gör fina hår på artister, statister och prisutdelare. Spännande!NOBEL NIGHTCAP 2014

På kvällen den 10 december går årets Nobel Nightcap av stapeln. Det är ett evenemang för alla studenter som deltagit i årets Nobelprisutdelning. Elever från Björn Axén Academy är med och stylar deltagarna på evenemanget efter årets tema. Nobel Nightcap.


 

CIRKULAR FASHION - SHOW & TALK 2014

Lördagen den 30 augusti mellan kl 13.00 - 17.00 arrangeras modeeventet Cirkular Fashion som består av en modevisning och två paneldebatter. Våra elever kommer att styla håren på modellerna som deltar i modevisningen som går av stapeln kl 15.00.

Plats: Brunkebergstorg, Stockholm

Eventet är gratis och öppet för allmänheten - välkommen!


Följ eventet på Facebook - Cirkular Fashion & Show.


Swedish fashion talents -  AUGUSTI 2014

 Swedish Fashion Talents är ett projekt som drivs av Svenska Moderådet med syfte att hjälpa nya modemärken att etablera sig på marknaden.


Två gånger per år, under modeveckorna i Stockholm, visas utvalda modemärken i utställningar och på catwalk. Läs mer om Swedish Fashion Talents

Våra elever fanns med och stylade modeller vid visningen som arrangerades den 11 augusti 2014 på Kulturhuset i Stockholm.


Image overview Swedish Fashion Talents Fashion Show 11 aug 2014.pdf
ENSAMMA MAMMOR

Lördagen den 10 maj 2014 fanns våra elever på plats på Fryshuset i Stockholm och stylade hår på "mammor". Björn Axén Academy stöttar ett projekt som Fryshuset driver som heter Barn till ensamma mammor. Barn till ensamma mammor arbetar för att stödja barn som lever med sin ensamstående mamman under ekonomisk eller annan utsatthet. Organisationen arbetar utifrån ett hälsofrämjande perspektiv med fokus på barnens och mammornas vardagssituation.


GRAMMISGALA 19 FEBRUARI 2014

Vid årets grammis gala som gick av stapeln på Cirkus i Stockholm fanns våra elever med och stylade både artister och andra som arbetade på galan. Spännande!


ROOKIES Januari 2014

Rookies – Swedish Fashion Talents är ett projekt som drivs av Svenska Moderådet med syfte att hjälpa nya modemärken att etablera sig på marknaden.
Två gånger per år, under modeveckorna i Stockholm, visas utvalda modemärken iutställningar och på catwalk. Läs mer om Rookies


Våra elever fanns med och stylade modeller vid visningen som arrangerades den 29 januari 2014 på Bukowskis i Stockholm. 


Rookies 2014.pdfHösten 2013

Under hösten 2013 har vi gjort flera hår stylingar på uppdrag av Skarp Agent. Bilder som sedan har gått att se i på olika tunnelbanestationer runt om i Stockholm.


Eleverna har även gjort hårstylingar för olika kläddesigners vid fotografering av nya kollektioner.


En av dessa kläddesigners är Jennifer Blom. Hon gick ut Beckmans Designskola 2007 och startade sitt eget klädmärke 2010. Läs mer om Jennifer.

SMASK - Kungliga musikhögskolans årliga melodifestival maj 2013

Den 11 maj 2013 gick Kungliga Musikhögskolans årliga melodifestivalfinal av stapeln i Berwaldhallen, eller som de själva kallar det Sveriges MusikAkademikers Sång Kåntest. Våra elever fanns med bakom kulisserna och gjorde deltagarna och presentatörerna lite extra fina i håret.GRAMMISGALAN FEBRUARI 2013

För tredje året har Björn Axén Academy elever på plats på Grammisgalan för att styla artister och prisutdelar vid årets musikaliska höjdpunkt. Galan går av stapeln på Circus i Stockholm.


BJÖRN AXÉN FÅR NOBEL(T) UPPDRAG ATT FORMA HÅR FÖR tredje ÅRET I RAD (DECEMBER 2012)

Björn Axén Academys elever friserar Nobel Nightcap.

Skolan har återigen fått det roliga uppdraget att hjälpa till med håren på årets kommitté till Nobel Nightcap - Nobelfestens efterfest.

Sedan slutet av 70-talet har Nobel Nightcap anordnats av Stockholms studenter. Nobel Nightcap är namnet på den fest som tar vid efter Nobelmiddagens slut. Värdskapet för festen går på rullande schema mellan KI, KTH, Handelshögskolan och Stockholms universitet.

I år står Stockholms Universitet för arrangemanget. I vanlig ordning så är det ett hemligt tema för festligheterna som avslöjas först när festen börjar.


Förra året var vi också med och skapade fina frisyrer till denna fantastiska fest.


TIDIGARE UPPDRAG

- Rookies under Stockholms Modevecka

- Musikhögskolan (SMASK) årliga melodifestival

- Wella Show Boat och andra visningar tillsammans med Wella

- Make-Up Store visningar

- Beckmans elevvisning

- Sveriges Lucia

- Väsk- och skomässan, Älvjö

- Human Haute Couture visning, Högalidskyrkan

- Berghs School of Communication