Uppsättning- och stylingkurser

Vi älskar uppsättningar och stylingar. Björn Axén har en mångårig tradition av att arbeta med uppsättningar och har där igenom arbetat fram tekniker som gör oss unika. Alla våra uppsättningskurser baseras på dessa tekniker. Våra uppsättning- och stylingkurser passar även makeup artister och stylister som arbetar med hår.

2018:


UPPSÄTTNING GRUND

Lär dig baskunskaperna i Björn Axéns uppsättningstekniker. Vi lär ut hur man förbehandlar hår inför uppsättningar, nålteknik, produktlära samt grundläggande uppsättningar som t ex enkel svinrygg och nackknut. Allt du behöver ha kunskap om för att själv kunna arbeta vidare med uppsättningar på egen hand. Kursen innehåller demo på modeller samt eget arbete på docka.


Kursen innehåller grunderna i Björn Axén uppsättningstekniker, produktinformation, nållära, volymbehandling, verktygsinformation, grundläggande tekniker och fästen.


Datum Stockholm: 8 okt 2018 BOKA HÄR

Adress: Björn Axén Academy, Birger Jarlsgatan 124


Datum Göteborg: 21 okt 2018 BOKA HÄR

Adress: Burgårdens Gymnasium, Skånegatan 20


Tid: 10.00 – 17.00

Pris: 2 975 kr exkl momsUPPSÄTTNINGSVECKA

En av våra mest populära kurser, en unik kursvecka med endast uppsättningar. Vi börjar med grunderna; förbehandling av hår, nålteknik och produktlära, sedan arbetar vi vidare. Lockiga, lösa uppsättningar, fästtekniker och uppsättningar på kortare hår är bara några av ämnena som behandlas.


Både kommersiella och efterfrågade uppsättningar samt mer konstnärliga kreationer visas under veckan. Alla dagar innehåller både demo på modeller samt eget arbete på docka.


Kursen innehåller grunderna i Björn Axén uppsättningstekniker, produktinformation, nållära, volymbehandling, verktygsinformation, grundläggande tekniker och fästen, samt bla tekniker såsom svinrygg, nackknut och tofsfästen, mjuka, lösa och lockiga uppsättningar, renkammade och släta uppsättningar och uppsättningstekniker på kortare hårlängder.


Datum: 8 – 12 okt 2018 BOKA HÄR

Adress: Björn Axén Academy, Birger Jarlsgatan 124, Stockholm

Tid: 10.00 – 17.00 Pris: 12 950 kr exkl momsFLÄTOR med Rosallie Asmar

På kort tid har Rosallie Asmar nått stor framgång i både nationella och internationella tävlingar genom sin enorma känsla för detaljer och form. Välkommen att inspireras av denna målmedvetna och ödmjuka kreatör!


Flätor som detalj eller som en del i en styling eller uppsättning ligger Rosallie varmt om hjärtat. Flätor kan hjälpa till att skapa rätt look på många olika sätt. De kan tajta till där håret känns för stort, skapa en perfekt rörelse eller ordning i texturen. Kursen innehåller både demo på modell och eget arbete på docka.


Datum: 28 okt 2018 BOKA HÄR

Tid: 10.00 – 17.00
Adress: Björn Axén Academy, Birger Jarlsgatan 124, Stockholm

Pris: 2 975 kr exkl momsQUICK FIX med Dejan Cekanovic

En av våra mest populära kurser genom åren nu med nytt innehåll skräddarsytt av Dejan Cekanovic.


Dejan Cekanovic är en kreativ perfektionist som aldrig lämnar något åt slumpen. Det experimentella samsas med skönhet i Dejans skapande. Sedan en tid tillbaka är Dejan en del i Björn Axéns team och har en betydande roll i Björn Axéns kreativa arbete och utveckling.


Dagen innehåller användbara tekniker i uppsättning och styling, snabba lösningar och smarta genvägar till önskat resultat. Alla frisyrer som visas under dagen tar max 30 minuter att göra från start till färdigt resultat, perfekt att applicera direkt på kunderna i salongen.


Inspireras av Dejans uttryckssätt och ta del av hans unika kunskap och erfarenhet. Dagen innehåller demo på modeller samt eget arbete på docka.


Datum: 27 okt 2018 BOKA HÄR

Adress: Björn Axén Academy, Birger Jarlsgatan 124, Stockholm

Tid: 10.00 – 17.00

Pris: 2 975 kr exkl momsSTYLINGVECKA FÖR MAKEUP ARTISTER

Välkomna till en skräddarsydd hårvecka för makeup artister. Lär dig grunderna i hårstyling och inspireras av erfarna hårstylister. Vi går igenom produktlära, hårkunskap, styling och uppsättning. En perfekt start för dig som vill kombinera yrket makeup artist med hårstyling.

Exempel på innehåll: Produktlära, värmeverktyg, fönteknik, plattångstekniker, locktångstekniker, uppsättning, volymtekniker, fästtekniker för hårsmycken, löshår.


Datum: 10 – 14 dec 2018 BOKA HÄR

Adress: Björn Axén Academy, Birger Jarlsgatan 124, Stockholm

Tid: 09.00 – 16.00

Pris: 12 950 kr exkl moms

FRÅGOR OCH ANMÄLAN

För frågor och anmälan kontakta oss på academy@bjornaxen.se. Boka din kurs på telefon 08-545 27 350 . Du kan också boka kurser i vår webbshop.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.


ÖVRIG INFORMATION

För dig som går en kurs hos oss på Björn Axén Academy erhåller du 30 % rabatt på alla produkter från Björn Axén och Björn Axén Tools vid ditt kurstillfälle.