Soley Astudottir

Kreativ, inspirerande, rak och ärlig makeup artist med isländska rötter som också skriver fotograf på sina visitkort, som ytterligare en kompetens i sitt välfyllda bagage.


Soley Astudottir är en isländsk makeup artist med 18 års erfarenhet av branschen. Hon är utbildad inom makeup, fotografi, airbrush och modedesign. Hon har även ägt och drivit sin egna makeup-skola i Reykjavik under fem år. 

Under sin karriär har hon arbetat inom foto, fashion, med artister och musikvideos. 

Soley har Oslo som bas där hon arbetat som huvudlärare och sensor på en ettårig yrkesutbildning i makeup de senast åren. Allt som allt har hon varit lärare i över 10 år och utbildat 800 elever genom åren. 

Som person är hon en mycket kreativ, stark, ambitiös kvinna som säger som det är. Hon har lätt att inspirera blivande makeup artister och hjälpa dem att hitta sin egen väg och sin egen styrka inom yrket. För Soley är det viktigt att få en bra start i yrket och det bästa sättet enligt henne är att välja en bra utbildning. 

Soley har arbetat med många olika projekt och kunder och här följer några av dem; First Aid Kit, Neneh Cherry, Dazed & Confused, I11amashqua, Mapei, Trentemöller, Mando Diao, Emiliana Torrini, Henrik Vibskov, Jenny Wilson, Whitney Port, Shagrath (Dimmuborgir), Steedlord.

Senaste åren har Soley fokuserat mycket på hudallergier som uppstår vid bruk av smink och hår- och hudprodukter. Vad skapar problem och hur kan man hjälpa och lindra?