Kollektion höst/vinter 2015 - twist of amber 

Höstens kollektion inspireras av stickat och virkat i olika former. Vi sneglar mot 70-talets mjuka linjer som har en avslappnad känsla. Sneakers finns med som inspirationskälla även den här kollektionen men då mer i det finare” rummet där detaljerna i både mönster och färger är mjukare och lyxigare.Klippningarna har ett mjukt kvinnligt uttryck, där partier bryter av, men då med något softare övergångar. Grundformer som gradering och helform får attityd med hjälp av avvikande färger och detaljer i stylingen. Nackarna är mjuka, och vi jobbar med längre luggar på både dam- som herrfrisyrerna.


Färgskalan går i naturliga ”nakna” toner där effekter går mot det varma gula och guldiga. Vi inspireras av metalliska bronsiga hår som gränsar till varmt som kallt. Färgappliceringarna har varit fria vattenfärgstekniker där mönster har skapats där färgerna möts.


Även stylingen är mjuk och något ”ullig” i känslan som skapas av de knutna detaljerna och luddiga topparna. Uppsättningarna är knutna så som känslan av ett stickat plagg.


Vi gillar tanken på att håren inte är helt uppsatta, där de knutna partierna får agera huvudpersonen som en fin detalj eller smycke.


Crew:

Hår och idé: Peter Hägelstam, Helén Pellbäck, Linda Van Doorn, Josefin Häggqvist från Björn Axén Artistic Team

Foto: Leonard Gren

Make up: Jenny Karlsson, Björn Axén

Styling: Gorjan Lauseger

Filmteam: Cloud Production

Modeller: Caroline – Nouveau, Clara – ingen agentur, Ellinor – Zap, Susanna– Nouveau, Anna-Maria – Stockholmsgruppen, Alexandar – Zap