Kollektion sPRING/sUMMER 2014 - day gatheringI uppsättningarna skapades grafiska linjer med oväntade riktningar i de tighta valkarna och överraskande detaljer som fångar ögat tvådimensionellt. Betraktaren sugs också in i ett fantastiskt collage i den tredje dimensionen. De noga planerade indelningarna skapar ett mönster som känns avancerat, lyxigt och spännande, utan att kännas stelt eller svårburet.

Klippningarna är grundade i ett androgynt uttryck, med längre polisonger och trubbiga luggar. De yttre linjerna är hårda och lite kantiga och då stylingen gjorts fjädrig och flexibel uppstår en skön kontrast.

Färgtekniken "Blushing" hämtar inspiration från hur ett rouge eller olika ögonskuggor fungerar och nyttjas. I kollektionen har metoden använts för att accentuera vissa delar av en frisyr, både med en subtil, skir känsla och med en hårdare kant som utgångspunkt. Synliga gradienter finns med men i vissa fall har tekniken använts som en del av en högdager eller en skugga.

I den rika fauna av viltfärgad päls som står att finna i naturen finns en närmast outtömlig källa till inspiration för färgteknik, på både långa och korta hår. "Pälsen" kan delas upp i tre skikt eller bara förekomma i topparna och färgerna kan vara naturliga eller helt stå i kontrast med bruk av accenter. Tekniken skapar ett djup och en dynamik som ger vitalitet till frisyren.

Inspireras och utveckla!

THE CREW:

Hår och idé: Peter Hägelstam, Petra Lundin, Anna Källsen Samuelsson, Linda van Doorn och Sofia Geideby från Björn Axén Artistic Team
Fotograf: Leonard Gren
Make up: Jenny Karlsson Björn Axén
Styling: Gorjan Lauseger
Modeller: Minou och Nathalie/Nisch Management, Axel och Anna Maria/Stockholmsgruppen, Elisabeth/Nouveau Models, Sonja/ingen agentur