kollektion vår/sommar 2015 - hidden gems


Vårens kollektion vill ta vara på idén om håret som den ultimata accessoaren. Vi inspireras av hur sneakers kan lyfta en hel outfit men också ge den avslappade och coola kontrast som annars kan vara svår att få till.


Vi tittar även på linjer, detaljer och färgvariationerna som återfinns i sneakerssfären. Utbudet är oändligt! Allt från det lugna, sofistikerade till det mer extrema i textur och form.


Skirare delar i klippningarna får möta hårdare, mer grafiska tyngdlinjer. Stylingen görs med fuktiga texturer och mycket rörelse.


I färgskalan jobbar vi med nakna, neutrala toner, där vissa klippningar och uppsättningar har ett mindre stänk av effektfärg. Vi jobbar också med syntetiska färger, oftast i helfärg. Här går skalan i något djupare ädelstensversioner av rosa, blått och grönt.


Uppsättningarna knyter an till tanken om håret som en form av uttryck som gärna får synas och beröra. Vi har även tagit fasta på innovationsrikedomen och viljan att experimentera som återfinns i världen av sneakers.


/Björn Axén Artistic Team


The Crew:

Hår och idé: Christian Backman, Anna Källsen Samuelsson, Marlene Nilsson och Peter Hägelstam från Björn Axén Artistic Team

Foto: Leonard Gren

Make up: Jenny Karlsson, Björn Axén

Styling: Gorjan Lauseger

Filmteam: Cloud Production

Modeller: Amanda/GMS (Synk), Clara/ingen agentur, Elsa/Nouveau, Johanna/GMS (Synk), Anna/Zap, Oscar/Nouveau, Oskari/Nisch