KURSINNEHÅLL MAKEUP ARTIST-UTBILDNING 

Nu ingår även hårstylistutbildning! Björn Axén Academys makeup artist-utbildning är en 11 veckors utbildning för dig som vill bli en av Sveriges ledande makeup artister och arbeta med mode och skönhet.  Nyhet! - Nu ingår även hårstyling med vårt välkända Artistic Team!


        Vi ger dig en bred utbildning där vi hela tiden varvar demos med praktiskt arbete för att skapa de bästa förutsättningarna för dig att lyckas i arbetslivet. Utbildningen är på totalt 300 timmar och du är på skolan mellan klockan 09.00-15.00, måndag - fredag.


Vi har några av Nordens bästa makeup artister som lärare hos oss och genom våra samarbetspartners ser vi till att du har tillgång till det bästa produktutbudet som finns att tillgå på marknaden. Läs mer här.


För att kunna arbeta brett som makeup artist krävs ofta att du även behärskar hårstyling. Därför har vi inkluderat hårstyling i utbildningen. Björn Axén har arbetat med hår och utbildning i många år och under hårstyling-veckan möter du flera av våra hårstylister från vårt Artistic Team.


I kostnaden ingår utbildningsmaterial från ex: NYX Professional Makeup, PÜR Cosmetics, Lumene, MAC Cosmetics, Anastasia Beverly Hills, Sweede Lashes, Maréna Beauté, L'Oréal och Jacks Beauty Line, till ett värde av ca 30 000 kr (makeup-produkter, portfoliobilder, bok, väska m m). Utbildningen är godkänd av Svenska Estetikers Yrkesförbund.


KURSINNEHÅLL

PRODUKTLÄRA/APPLICERINGSTEKNIK
Vi går igenom grundläggande produktkännedom, redskapsteknik och hur du bäst tar hand om dina penslar och produkter.

FÄRG- OCH FORMLÄRA

I den här delkursen jobbar vi med ansiktets anatomi och lär hur man väljer ut färg för alla olika hudtoner och hudtyper.


HYGIEN
Hygien är en viktig del i en makeup artists vardag. Hur ska min makeup-station se ut? Hur jobbar man för att hålla hög hygienkontroll på produkter, penslar och personlig hygien?

GRUNDLÄGGANDE HUDVÅRD MED BIOLINE

För att kunna lägga den perfekta basen krävs god kunskap i de olika hudtyperna och vad som passar just torr, fet eller känslig hud. Allt detta går vi igenom i den här delkursen.


MANIKYR MED FRIDA SELKIRK

Som makeup artist krävs att du kan göra en snygg manikyr, forma en fin form på nageln och ta hand om torra och nariga nagelband. 


HÅRSTYLIST-UTBILDNING

En skräddarsydd hårstylist-utbildning för makeup artister under en vecka. Lär dig grunderna i hårstyling och inspireras av erfarna hårstylister från Björn Axén Artistic Team. Här lägger du grunden till att kunna arbeta som hårstylist kombinerat med makeup artist. Exempel på innehåll: Produktlära, värmeverktyg, fönteknik, plattångstekniker, locktångstekniker, uppsättning, volymtekniker, fästtekniker för hårsmycken, löshår.

FÄRGNING AV FRANSAR OCH BRYN

Du lär dig hur du applicerar färg till bryn och fransar och vad man bör tänka på.


DET PERFEKTA BRYNET

Kursen hålls av Tilda Nordh som är grundare av Rapid Brow Bar och Rapid Cosmetics.

Vi går igenom form och plockning av ögonbryn. Hur ska jag plocka ögonbryn? Hur får jag symmetri och bästa form?


CONTOURING/HIGHLIGHTING/ROUGE
I den här delkursen lär du dig hur du formar ansiktet med hjälp av skuggor och ljus. Vi lär dig tekniken för både kräm- och puderprodukter.

APPLICERING AV LÖSFRANSAR, HEL RAD OCH SINGEL

I ett samarbete med Swede Lashes får du här jobba med alla olika typer av lösfransar, både hel rad och singel.


SKUGGTEKNIKER

Här visar vi hur man använder olika tekniker för skuggning. Vi arbetar med alla olika skuggor, kräm, puder, fasta och lösa. Vi går igenom alla typer av skuggning från naturlig till mer avancerade skuggningar och sotningar. Vi jobbar mycket med blending för att få bästa resultat.


SKÖNHETSMAKEUP
Hur ska man välja ut bästa foundation för rätt tillfälle, hudtyp och hudfärg? Vilken concealer bör man använda för olika typer av täckning? I den här kursen går vi även igenom olika mascaratekniker och fransböjning. Hur ska man lägga eyeliner och vilken pensel använder man? I avsnittet läppar jobbar vi med kontur, olika konsistenser och täckningsgrader.


FEST/BRUDMAKEUP

Vilka är skillnaderna och hur man går igenom en brudkonsultation? Vad bör man tänka på?
ÅRTALSMAKEUP

Föreläsning om modets historia och vi jobbar med de olika periodernas makeuper. Vi inspireras och tolkar dom i då- och nutid. Hur kan du i dag göra en 20-tals makeup för en visning? Alla får göra egna tolkningar och inspirera varandra.


MODE/TRENDMAKEUP

Vi tittar på olika trender och du skapar din egen look och lär dig jobba med moodboard. Vi tittar på modebilder och jobbar med en egen utvecklingsuppgift.


EDITORIALMAKEUP
Vi lär oss lägga makeup för olika ljussättningar och "locations" för tidningsomslag och andra reklamuppdrag. 


VISNINGSMAKEUP

Hur jobbar man med visningar och andra samarbeten? Vad är ett PPM? Du lär dig att skapa egna visningsmakeuper där vi även jobbar med fetsmink och air brush. 


TV/VIDEO-MAKEUP
Vad ska man tänka på vid de olika uppdrag man får som makeup artist? Olika ljussättningar, samarbeten och förberedelser. Vi jobbar med specifika tekniker för olika uppdrag och går igenom hur man lägger makeup för musikvideos och HD-TV. 

AIRBRUSH/FETSMINK 
Prova på tekniken under denna kurs. 

MANLIG MAKEUP

Vad är det och hur får du bästa resultat? 


MOGEN HY
Vi lär oss lägga makeup på mogen hy och vad man bör tänka på. 


MAKEUP FÖR KROPP OCH HÄNDER
I denna delkurs lär du dig täcka tatueringar och blåmärken. Vi jobbar även med makeup för händer och kropp för olika TV- och fotouppdrag.


ETNISK MAKEUP
Du lär dig lägga makeup på alla olika hudtoner.


YRKE: MAKEUP ARTIST

Uppbyggnad av portfolio, starta eget, agentur, kundbemötande, samarbete med fotograf, stylist och hårstylist, etik och moral.


BESÖK PÅ AGENTUR

Vi besöker Stockholmsgruppen och får veta hur ett samarbete mellan makeup artist och agentur kan se ut. Hur ska man presentera sin portfolio på bästa sätt? Läs mer om Stockholmsgruppen.


FÖRELÄSNING OCH DEMO - LINDA HALLBERG
Under din utbildning hos oss kommer fantastiska Linda Hallberg, som driver Skandinaviens största skönhetsblogg och har fått flera bloggutmärkelser, till oss och föreläser och demar. Läs mer om Linda Hallberg här.


FOTOSESSION/AVSLUTNINGSBILDER - DIGITALT

Vi avslutar utbildningen med en fotografering i samarbete med professionell fotograf. Du skapar dina egna makeuper tillsammans med elever från Björn Axén Academy frisörutbildning. Vi jobbar med modeller och du skapar dina första bilder till en fin framtida portfolio.