under 2013 firade vi 50 år

Den 9/11 2013 firade vi med pompa och ståt våra femtio år som företag. Detta gjordes med en stor jubileumsvisning och fest på Annexet, Globen i Stockholm. Visningen var en del av Wellas event Show Globe och ca 1500 gäster såg den bejublade visningen. Björn Axéns ca 500 speciellt inbjudna gäster såg visningen från VIP-balkongen ovanför catwalken.

  Film: Cloud International Production
Bilder: Leonard Gren

 

 

 

   

 
 
 

För femtio år sedan började historien om det som kom att bli Björn Axéns livsverk. Året var 1963 och Björn öppnade sin första hårsalong "Björn Axén Coiffure de Dames" på Sibyllegatan 51 i Stockholm.

Björn Axén var en excentrisk och kreativ person som väckte stor respekt för sin skicklighet och fingertoppskänsla för nya trender. Han blev en självskriven person i Stockholms nöjesvimmel och attraherade en lång rad celebra kunder. Det dröjde inte länge förrän Björn utnämndes till det svenska kungahusets hovfrisör. 

 

Mycket har hänt sen dess men många viktiga delar lever fortfarande kvar. Ambition, ödmjukhet, kunskap och god service var några av de viktigaste byggstenarna i verksamheten – då, precis som nu. Viljestyrkan i att inte bara skapa en produkt eller öppna en salong, utan att se till att de alltid fortsätter utvecklas. Aldrig ge upp och aldrig nöja sig. Det är den andan som Björn Axén satte som sin prägel på företaget som fortfarande idag bär hans namn. 

 

I år hyllar vi Björn; hans kunskap, kreativitet, nytänkande och ambition, allt detta som lett fram till vad företaget Björn Axén är idag. Vi blickar också framåt och ser med förväntan fram emot minst femtio kreativa, utvecklande år till!  

Vill du veta mer om Björn eller ta del av hur vi firar under året, följ oss gärna på facebook: www.facebook.com/bjornaxen.sverige