Björn Axéns styrelse

Frisören och entreprenören Björn Axén startade sin verksamhet 1963. Då hette bolaget Coiffeur de Dames och låg på Sibyllegatan i Stockholm. Björns verksamhet flyttade flera gånger men mest känd är nog placeringen på NK i Stockholm. Det var i samband med flytten till NK som företaget bytte namn till Björn Axén.

 

När Björn Axén tragiskt gick bort 1993 stod Johan Hellström som arvtagare till företaget. Johan var då 27 år gammal och hade en stor uppgift framför sig i att förvalta Björns livsverk. Johan bjöd in Peter Hägelstam som ägare och de två arbetade beslutsamt vidare i Björns fotspår de kommande 5 åren.

 

1998 hade företaget Björn Axén nått en sådan storlek att det var dags att välja väg; behålla vad som var eller fortsätta att växa. Valet var för ägarna Johan och Peter enkelt och viljan att utveckla företaget och att fortstätta att växa var det enda alternativet. För att lyckas med denna strategi behövdes ny kompetens och breddad kunskap och Ove Sivertsson och Anders Hedgren gjorde sin entré i bolaget.

 

Den nu fyra man starka ägarkvartetten har sedan dess utvecklat företaget till vad det är idag, ett ledande varumärke inom hårvård på den svenska marknaden. De fyra ägarna sitter med i bolagets styrelse som sedan 2011 leds av styrelseordförande Anna Malm Bernsten.

 

Här vill vi nu presentera dem alla lite närmre:

        


Styrelsordförande Anna Malm Bernsten

Studerade kemiteknik vid KTH och har sedan sin civilingenjörsexamen 1984 arbetat främst med internationell marknadsföring och försäljning. Anna är idag styrelsordförande i Oatly samt innehar ett antal styrelseposter i både noterade och onoterade bolag. Hon bedriver konsultverksamhet i egen firma främst inom varumärkesfrågor, affärsutveckling och management.

Tidigare erfarenheter som koncernchef och CEO för Carmeda AB samt flera ledande befattningar på bl a Pharmacia, ASSA ABLOY och GE Healtcare. Annas övriga styrelseuppdrag är ledamot i Arcam, Cellavision, Medivir, Neurovive, Pågengruppen samt styrelseordförande i Ceba/Oatly.

                

Styrelseledamot Ove Sivertsson

Ove är styrelseledamot för Björn Axén Institut AB sedan 1998.

Som ung studerade han ett år som AFS-utbytesstudent i USA och även ett år franska på universitet i Perpignan, Frankrike. Ove har en civilingenjörsexamen från linjen Industriell Ekonomi med inriktning på marknadsföring från Linköpings tekniska högskola.

Alltsedan 1994 har Ove haft en mängd positioner inom telekomsektorn med en lång och givande karriär inom Ericsson-koncernen. Hans uppdrag har innefattat en mängd aktiviteter inom affärsutveckling, management consulting och försäljning. Under långa perioder har han haft världen som sitt arbetsfält inklusive två längre utlandsanställningar i Paris.

För närvarande innehar Ove rollen som Strategic Marketing Manager på huvudkontoret för Ericsson Global Services i Sverige.

                

Styrelseledamot
anders hedgren

Mer information om Anders kommer inom kort.


Johan Hellström

Johan är VD för Björn Axén-koncernen, frisör, f.d. professionell musikalartist och vinnare av Kompetensgalans pris ”Ung Chef” 2006.

1993, endast 27-år gammal och med helt andra planer i livet står han plötsligt, och helt oväntat, som universell arvtagare till den legendariske hovfrisören Björn Axéns livsverk.

Björn Axén är idag är ett av Sveriges mest framgångsrika och prisbelönade frisörföretag, till stor del tack vare Johans aldrig sinande entusiasm, drivkraft och förmåga att alltid inspirera och stötta koncernens alla medarbetare, samarbetspartners och kunder.

                

Peter Hägelstam

Peter är Art Director och delägare av Björn Axén. Han jobbar aktivt i salongen, inspirerar och tränar sina medarbetare och elever i uppsättningar och i uppsättningstekniker, samt arbetar aktivt med visningar och kurser i Sverige och utomlands.

Peter har erfarenhet som stylist inom teater och film, och har vid flertal tillfällen i sin tidiga karriär varit engagerad i Haute Couture visningar i Paris med Monsieur Alexandre.

Peters oändliga kreativitet utmynnar även i produktutveckling, bland annat det unika värmeverktyget Volumaster en ren innovation!

Idag ligger Peters fokus främst på visningar och utbildning.

                

Styrelseledamot Thomas Ek

Thomas har under mer än 30 år drivit företaget OBH Nordica tillsammans med sin bror. Han har en gedigen erfarenhet inom försäljning, marknadsföring och importverksamhet. Genom åren har han bl.a. verkat som Sales & Marketing Director, VD och CEO för OBH Nordica koncernen.

Hösten 2010 utsågs Thomas och hans bror Peter till "Entrepreneur of the year" i Stockholmsregionen. I dag arbetar Thomas som konsult i sitt eget bolag Thomas Ek Consulting AB samt är en av delägarna i Academy of Excellence som är ett tillväxtprogram för entreprenörer och förtagare som vill utvecklas. Han är också en flitigt anlitad föreläsare runt om i Sverige.