vårt ansvar

Vi brinner för alla människors lika värde. Vi förstår hur lyckligt lottade vi är som fötts i en del av världen där mänskliga rättigheter respekteras och där vår röst får göras hörd i demokratisk anda. Vi är också väl medvetna om att alla inte har det lika bra som vi. Att kränkas pga. av sexuell läggning, politisk åskådning, religiös uppfattning eller etniskt ursprung är omodernt och otidsenligt. Vi arbetar i ett mångkulturellt företag och ser bara fördelar med det. I strävan att alla ska få det lika bra som vi väljer vi att stödja organisationer som känns bra i våra hjärtan och som delar vår värdegrund.


Vi arbetar nära Childhood Foundation därför att de arbetar aktivt och stödjer projekt för att förhindra att barn utsätts för övergrepp eller exploatering. Stiftelsen kämpar för att alla barn ska få en trygg och kärleksfull barndom. Läs mer om Childhood Foundations arbete här: www.childhood.se/


Vi hjälper också Läkare Utan Gränser därför att de oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet räddar liv och lindrar nöd där det behövs mest. Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer. Läs mer om Läkare Utan Gränser här: www.lakareutangranser.se


Stadsmissionen, Fryshusets projekt ”Ensamma mammor” och Barncancerfonden är också organisationer som har fått hjälp av oss.MILJÖPOLICY

Vi har en policy som sammanfattar vår viljeinriktning när det gäller både miljö, arbetsmiljö och kvalitet. Vi kallar den för verksamhetspolicy.


BJÖRN AXÉNS VERKSAMHETSPOLICY

Björn Axén ska erbjuda tjänster och produkter som skapar förutsättningar för en hållbar utveckling och en god ekonomi.

Vårt kvalitetstänkande är högt och vi strävar alltid efter att utvecklas genom våra kärnvärden som är ödmjukhet, kunskap och ambition.

Medarbetarna är vår viktigaste tillgång. Vi strävar efter en god och säker arbetsmiljö, relevant kunskap hos medarbetarna och ett öppet företagsklimat. Att vi arbetar med hög etik och moral, uppfyller lag- och övriga krav är en självklarhet.

 Björn Axéns verksamhetspolicy Björn Axén The Legacy 1963

I LEVERANTÖRSLEDET

För Björn Axéns egna produktserier använder vi producenter som följer svensk/europeisk lagstiftning. För att säkerställa kvalité, arbetsvillkor och miljö är våra producenter av Björn Axéns egna kemtekniska produktserier certifierade bland annat genom:

ISO 9001-2000

ISO 14000

ISO 14001

BRC

SA 8000


   

Björn Axén Organic-serien

Serien i form av fem vård- och stylingprodukter innehåller minst 95 % naturliga ingredienser och minst 10 % ekologiska ingredienser. Med Aloe Vera, nordisk sockerbeta och rapsolja samt de väl berikande oljorna från bl.a. shea, jojoba, solros och havtorn vårdar produkterna håret och gör det mjuk och följsamt. Hela serien är doftsatt med naturlig kallpressad eterisk bergamottolja som skapar en lyxig känsla.


FAKTA OM NYA ORGANIC:

 • - Produkterna uppfyller självklart grundkraven i EU:s och Sveriges kosmetiklagstiftning          
 • - Ingredienserna är biologiskt nedbrytbara
 • - Förpackningarna är av återvunnen plast, glas samt FSC-märkt papper och de är klimatkompenserade
 • - Produkterna innehåller minst 95 % naturliga råvaror och minst 10 % ekologiska råvaror
 • - De innehåller naturlig kallpressad bergamott olja istället för parfym
 • - Dermatologiskt testade
 • - Vi följer Apotekens hårda kravlistor på ingredienser

  - Alla produkter är framtagna och producerade i Sverige

  - Alla förpackningar är från Europa

  - Alla produkter är testade och godkända av våra kunniga och prisbelönta frisörerFRIA FRÅN:

 • SLES, parabener, silikoner, citroncyra, veteprotein och syntetisk parfym.


  Familjen ekologiska produkter växer - Björn Axén tar steget ut på kroppen

  Sen 80-talet har Björn Axén utvecklat hårprodukter med fokus på att vårda både hår och huden i hårbotten. Därför är steget naturligt att fortsätta utveckla produkter för huden på resten av kroppen. Den nya serien heter Björn Axén Organic Body Series och har fokus på både hudvård och miljö.


  Alla produkter i serien är dermatologiskt testade och godkända. Alla förpackningar är delvis tillverkade i återvunnen plast och är klimatkompenserade. Ingredienserna är biologiskt nedbrytbara.


  Alla produkter utvecklas av Björn Axéns produktavdelning och enligt Björn Axéns ekologiska strategi. De tillverkas i Sverige och följer Apoteket AB:s strikta ingredienspolicy. Produkterna utvecklas med fokus på funktion, människa och miljö.


  Minst 95 % naturligt innehåll

  Minst 10% ekologiskt innehåll


  Bland ingredienserna finns ekologisk Aloe Vera, naturligt Sheasmör, ekologisk Solrosolja, naturlig Rapsolja, Allantoin, PCA-mineraler, också kallade ”breakfast for the skin”, och kallpressad apelsinolja.


  Serien består av 6 produkter i två koncept, ett för torr hud och ett för normal hud.


  För torr hud:

  Organic Body Wash Caring Bergamot & Vanilla

  Organic Body Cream Caring Bergamot & Vanilla

  Organic Body Oil Caring Bergamot & Vanilla


  För normal hud:

  Organic Body Wash Energizing Orange

  Organic Body Lotion Energizing Orange

  Organic Body Scrub Energizing Orange


  Serien är fri från: Parabener, Konserveringsmedel, MI (Methylisothiazolinone), IPBC (lodopronopynyl butycarbamate), Silikoner, Gluten, BPA, Mjölkprotein
   MILJÖARBETEt på salongerna  

   Många delar av frisörverksamheten genererar en hel del farligt avfall som påverkar miljön. Vår målsättning är därför att genom en aktiv miljöstrategi uppnå en mindre miljöpåverkan både internt såväl som externt. Vi arbetar idag med Stena Recycling som leverantör av en lösning på sortering av farligt avfall. Detta innebär att vi i vårt dagliga arbete fokuserar på korrekt hantering av miljöfarligt avfall men också på återvinning. 

   Detta innebär att vi:

   - sorterar alla rester vid kemiska behandlingar så som färg, blekning osv. Efter sortering så skickas avfallet till destruktion.

   - foliepapper som används vid behandlingen folieslingor eller fashion color sorteras och blir i slutändan återvunnen aluminium.

   - alla aerosolbehållare (t ex spray- och mousseflaskor) sorteras och återvinns till ny metall på ett miljöriktigt sätt.

   - vi har installerat snålspolande kranar på alla schamponeringar på samtliga salonger och inklusive Björn Axén Academy vilket lett till att hela 30% mindre vatten förbrukas.      MILJÖMÅL

   I vår strävan för ständig förbättring har Björn Axén långsiktiga miljömål och exempel på våra miljömål som vi arbetar med är:

   1. Återvinningshantering

   2. Frisöravfallshantering

   3. Energibesparing

   4. Att utbilda personal i kemikaliehantering

   5. Att ta socialt ansvar

      


   Några exempel på miljöförbättrande åtgärder vi på Björn Axén redan gjort är att vi bland annat tagit ett helhetsgrepp på hela organisationens dokumenthantering och anpassat våran maskinpark därefter. Med enkla medel kan man minska miljöpåverkan från sin dokumenthantering, och genom att använda dubbelsidig utskrift kan man enkelt halvera sin pappersförbrukning. Vi returnerar givetvis våra tonerpatroner för återvinning. Vi använder Svanenmärkta produkter där möjligt och alla stand by-apparater stängs av under icke verksam tid. Kommunala medel prioriteras före taxi och tåg före flyg där det är möjligt.