Klassisk håruppsättning med vågor & knut

Ingen frisyr känns väl så klassisk som vågor. Vackert, sofistikerat och tidlöst. Här visar vi hur du kan skapa en uppsatt frisyr med klassiska vågor.


SÅ HÄR GÖR DU:
Den här frisyren utgår ifrån looken som heter ”Glamourvågor”. Först delas en triangel av i luggen, utgå ifrån den djupa snedbenan. Fäst undan med clips. Börja sedan bak.

Borsta ihop håret och spraya lätt med Fixing Hairspray. Samla sedan håret i en låg tofs i ena handen och fäst med hjälp av en gummisnodd med krokar i vardera ände. Tvinna tofsen lätt och snurra in den runt tofsfästet så att den formar en knut. Fäst med hårnålar, in i tofsfästet så att knuten blir stabil. Avsluta med Fixing Hairspray för stadga och en slät finish.

Dags för det främre håret. Använd Björn Axén Tools Titanium Pro Curling Iron 25 och dela in sektionen i mindre fyrkants-passéer. Dessa viras runt tången bakåt, toppen hålls fast med fingrarna. Vänta tills hårdelen är varm och vira försiktigt ut den, fäst med ett litet metallclips ner mot hårbotten för att få locken att fixeras ordentligt i sin form medan den svalnar. Gå igenom hela sektionen på samma sätt.

Då lockarna har svalnat borstas de ut med hjälp av Finishing Brush. Fäst hela sektionen löst bak i knuten med hjälp av hårnålar. Sprid ut vågorna och definiera dem med hjälp av hårnålar som sätts i för stöd. Fixera frisyren med Megafix Hairspray. Avsluta med att sätta i smycken i vågorna och avlägsna stödnålarna.

PRODUKTER & TOOLS
Fixing Hairspray
Titanium Pro Curling Iron 25
Finishing Brush
Megafix Hairspray