Björn Axén

7/9 Makeup artist-utbildning, 11 veckor

52 000,00 kr ex. moms

Det här är utbildningen för dig som vill bli Makeup Artist och jobba med mode, fotograferingar, TV-inspelningar och visningar. Under utbildningstiden blir du dessutom färdig hårstylist, utbildad av inga mindre än vårt kreativa Team, Björn Axén Artistic Team, en unik möjlighet!


Pris: 65 000 kr (ink moms)

Kursstart 2020 
Höst 7 september

Plats
Björn Axén Academy, Birger Jarlsgatan 124, Stockholm

 • 11 veckor undervisning
 • 1 vecka hårstyling med Björn Axén Artistic Team
 • Masterclass med flera av branschens bästa inom makeup
 • Rabatter på Björn Axén produkter, Björn Axén Tools samt på flera andra välkända varumärken
 • Digitala bilder till din portfolio
 • Branschgodkänt diplom 
 • Under din utbildningstid får du, i mån av plats, upp till 50% rabatt på övriga utbildningar hos oss. Gäller ej vår 1-åriga Frisörutbildning.
 • Inga förkunskaper krävs

Utbildningsmaterial till ett värde av ca 30 000 kr (makeup-produkter, hårprodukter, portfoliobilder, väska mm).

Intresseanmälan

 

Läs mer
 • Meriterade kursledare
 • Erfarenhet sen 1963
 • Hög kundnöjdhet

Hos oss kan du vara trygg med att du får bästa möjliga förutsättningar för att lyckas med ditt nya yrke då du utbildas av några av Nordens bästa Makeup Artister och hårstylister. Varmt välkommen att förverkliga din dröm hos oss!

Vi ger dig en bred utbildning där vi varvar demos med praktiskt arbete för att skapa de bästa förutsättningarna för dig att lyckas som Makeup Artist. Utbildningen är på ca 330 timmar och du är på skolan mellan klockan 09.00-15.00, måndag - fredag. Vissa dagar kan andra tider förekomma.

Vi har några av Nordens bästa Makeup Artister som lärare och gästföreläsare hos oss. Genom våra samarbetspartners ser vi till att du har tillgång till det bästa produktutbudet som finns att tillgå på marknaden.

I kursavgiften ingår utbildningsmaterial från ex NYX Professional Makeup, Björn Axén, Björn Axén Tools, MAC Cosmetics, Anastasia Beverly Hills, Sweedelashes, L'Oréal, Depend, Urban Decay och Lancome, till ett värde av ca 30 000 kr (makeup-produkter, hårprodukter, portfoliobilder, väska m m).

Utbildningen är godkänd av Svenska Estetikers Yrkesförbund.

Kursinnehåll

Produktlära/Appliceringsteknik
Vi går igenom grundläggande produktkännedom, redskapsteknik och hur du bäst tar hand om dina penslar och produkter.

Färg- och formlära
I den här delkursen jobbar vi med ansiktets anatomi och lär hur man väljer ut färg för alla olika hudtoner och hudtyper.

Hygien
Hygien är en viktig del i en makeup artists vardag. Hur ska min makeup-station se ut? Hur jobbar man för att hålla hygienkontroll på produkter och penslar?

Grundläggande hudvård med bioline
För att kunna lägga den perfekta basen krävs god kunskap hudvård och i de olika hudtyperna. Vad krävs för tex torr, känslig eller fet hy, allt detta lär vi oss i samarbete med Bioline´s hudvårdsexperter.

Färgning av fransar och bryn
Du lär dig hur du applicerar färg till bryn och fransar och vad man bör tänka på.

Det perfekta brynet
Kursen hålls av Tilda Nordh som är grundare av Rapid Brow Bar och Rapid Cosmetics. Vi går igenom form och plockning av ögonbryn. Hur ska jag plocka ögonbryn? Hur får jag symmetri och bästa form?

Contouring/highlighting/rouge
I den här delkursen lär du dig hur du formar ansiktet med hjälp av skuggor och ljus. Vi lär dig tekniken för både kräm- och puderprodukter.

Applicering av lösfransar, hel rad och singel
I ett samarbete med Swede Lashes får du här jobba med alla olika typer av lösfransar, både hel rad och singel.

Skuggtekniker
Här visar vi hur man använder olika tekniker för skuggning. Vi arbetar med alla olika skuggor, kräm, puder, fasta och lösa. Vi går igenom alla typer av skuggning från naturlig till mer avancerade skuggningar och sotningar. Vi jobbar mycket med blending för att få bästa resultat.

Skönhetsmakeup
Hur ska man välja ut bästa foundation för rätt tillfälle, hudtyp och hudfärg? Vilken concealer bör man använda för olika typer av täckning? I den här kursen går vi även igenom olika mascaratekniker och fransböjning. Hur ska man lägga eyeliner och vilken pensel använder man? I avsnittet läppar jobbar vi med kontur, olika konsistenser och täckningsgrader.

Fest och brudmakeup
Vilka är skillnaderna och hur man går igenom en brudkonsultation? Vad bör man tänka på?

Årtalsmakeup
Föreläsning om modets historia och vi jobbar med de olika periodernas makeuper. Vi inspireras och tolkar dom i då- och nutid. Hur kan du i dag göra en 20-tals makeup för en visning? Alla får göra egna tolkningar och inspirera varandra.

Mode och trendmakeup
Vi tittar på olika trender och du skapar din egen look och lär dig jobba med moodboard. Vi tittar på modebilder och jobbar med en egen utvecklingsuppgift.

Editorialmakeup
Vi lär oss lägga makeup för olika ljussättningar och "locations" för tidningsomslag och andra reklamuppdrag.

Visningsmakeup
Hur jobbar man med visningar och andra samarbeten? Vad är ett PPM? Du lär dig att skapa egna visningsmakeuper där vi även jobbar med fetsmink och air brush.

Tv och Video-makeup
Vad ska man tänka på vid de olika uppdrag man får som makeup artist? Olika ljussättningar, samarbeten och förberedelser. Vi jobbar med specifika tekniker för olika uppdrag och går igenom hur man lägger makeup för musikvideos och HD-TV.

Airbrush och fetsmink
Prova på tekniken under denna kurs.

Manlig makeup
Vad är det och hur får du bästa resultat?

Mogen hy
Vi lär oss lägga makeup på mogen hy och vad man bör tänka på.

Makeup för kropp och händer
I denna delkurs lär du dig täcka tatueringar och blåmärken. Vi jobbar även med makeup för händer och kropp för olika TV- och fotouppdrag.

Etnisk makeup
Du lär dig lägga makeup på alla olika hudtoner.

Yrke: Makeup Artist
Uppbyggnad av portfolio, starta eget, agentur, kundbemötande, samarbete med fotograf, stylist och hårstylist, etik och moral.

Besök på TV 4
Vi besöker en TV-studio för att få en inblick i hur en Makeup Artist arbetar i studio i olika typer av tv-produktioner. 

Föreläsning och demo - Linda Hallberg
Ibland tar vi in fantastiska Linda Hallberg som föreläsare. Linda driver Skandinaviens största skönhetsblogg och har fått flera bloggutmärkelser.

Fotosession/avslutningsbilder - digitalt
Vi avslutar utbildningen med en fotografering i samarbete med professionell fotograf. Du skapar dina egna makeuper tillsammans med elever från Björn Axén Academy frisörutbildning. Vi jobbar med modeller och du skapar dina första bilder till en fin framtida portfolio.