Makeup Artist-utbildning, 11 veckor

Makeup Artist-utbildningen är en 11 veckors kurs för dig som vill arbeta med exempelvis mode och skönhet. Du får lära dig av några av Nordens bästa Makeup Artister och du får chansen att vara med vid externa uppdrag som visningar och fotograferingar. Utbildningen är branschgodkänd.
Ansök här


Vi ger dig en bred utbildning där vi varvar demos med praktiskt arbete för att skapa de bästa förutsättningarna för dig att lyckas i arbetslivet. Utbildningen är på totalt 340 timmar och du är på skolan mellan klockan 09.00-15.00, måndag - fredag.

Vi har några av Nordens bästa Makeup Artister som lärare och gästföreläsare hos oss och genom våra samarbetspartners ser vi till att du har tillgång till det bästa produktutbudet som finns att tillgå på marknaden.

I kursavgiften ingår utbildningsmaterial från ex NYX Professional Makeup, Björn Axén, Björn Axén Tools, PÜR Cosmetics, Lumene, MAC Cosmetics, Anastasia Beverly Hills, Sweedelashes, Maréna Beauté, L'Oréal och Jacks Beauty Line, till ett värde av ca 30 000 kr (makeup-produkter, portfoliobilder, bok, väska m m).

Utbildningen är godkänd av Svenska Estetikers Yrkesförbund.

Kursavgift
75 000 kr ink. moms

I priset ingår utbildningsmaterial till ett värde av ca 30 000 kr (makeup-produkter, portfoliobilder, bok, väska m m).

Korta fakta

 • 11 veckor undervisning
 • Utbildningsmaterial till ett värde av ca 30 000 kr (makeup-produkter, portfoliobilder, bok, väska mm).
 • 1 vecka hårstyling med Björn Axén Artistic Team ingår
 • Masterclass med flera av branschens bästa Makeup Artister och "Beauty Influencers"
 • Pür Cosmetics rabattkort
 • Anastasia rabattkort
 • M.A.C.rabattkort
 • Rabatter på Björn Axén produkter och Björn Axén Tools
 • Digitala bilder till din portfolio
 • Branschgodkänt diplom 
 • Intyg från visningar och stylingjobb 
 • Under din utbildningstid får du, i mån av plats, upp till 50% rabatt på övriga utbildningar hos oss. Gäller ej vår 1-åriga Frisörutbildning

Kursstart höst 2018
1 oktober - 7 december

Omfattning
11 veckors utbildning, 340 timmar

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Plats
Björn Axén Academy, Birger Jarlsgatan 124, Stockholm

Makeupartist-utbildning, 11 veckor

Kursinnehåll


Produktlära/Appliceringsteknik
Vi går igenom grundläggande produktkännedom, redskapsteknik och hur du bäst tar hand om dina penslar och produkter.

Färg- och formlära
I den här delkursen jobbar vi med ansiktets anatomi och lär hur man väljer ut färg för alla olika hudtoner och hudtyper.

Hygien
Hygien är en viktig del i en makeup artists vardag. Hur ska min makeup-station se ut? Hur jobbar man för att hålla hög hygienkontroll på produkter, penslar och personlig hygien?

Grundläggande hudvård med bioline
För att kunna lägga den perfekta basen krävs god kunskap i de olika hudtyperna och vad som passar just torr, fet eller känslig hud. Allt detta går vi igenom i den här delkursen.

Manikyr med Frida Selkirk
Som Makeup Artist krävs att du kan göra en snygg manikyr, forma en fin form på nageln och ta hand om torra och nariga nagelband.

Färgning av fransar och bryn
Du lär dig hur du applicerar färg till bryn och fransar och vad man bör tänka på.

Det perfekta brynet
Kursen hålls av Tilda Nordh som är grundare av Rapid Brow Bar och Rapid Cosmetics. Vi går igenom form och plockning av ögonbryn. Hur ska jag plocka ögonbryn? Hur får jag symmetri och bästa form?

Contouring/highlighting/rouge
I den här delkursen lär du dig hur du formar ansiktet med hjälp av skuggor och ljus. Vi lär dig tekniken för både kräm- och puderprodukter.

Applicering av lösfransar, hel rad och singel
I ett samarbete med Swede Lashes får du här jobba med alla olika typer av lösfransar, både hel rad och singel.

Skuggtekniker
Här visar vi hur man använder olika tekniker för skuggning. Vi arbetar med alla olika skuggor, kräm, puder, fasta och lösa. Vi går igenom alla typer av skuggning från naturlig till mer avancerade skuggningar och sotningar. Vi jobbar mycket med blending för att få bästa resultat.

Skönhetsmakeup
Hur ska man välja ut bästa foundation för rätt tillfälle, hudtyp och hudfärg? Vilken concealer bör man använda för olika typer av täckning? I den här kursen går vi även igenom olika mascaratekniker och fransböjning. Hur ska man lägga eyeliner och vilken pensel använder man? I avsnittet läppar jobbar vi med kontur, olika konsistenser och täckningsgrader.

Fest och brudmakeup
Vilka är skillnaderna och hur man går igenom en brudkonsultation? Vad bör man tänka på?

Årtalsmakeup
Föreläsning om modets historia och vi jobbar med de olika periodernas makeuper. Vi inspireras och tolkar dom i då- och nutid. Hur kan du i dag göra en 20-tals makeup för en visning? Alla får göra egna tolkningar och inspirera varandra.

Mode och trendmakeup
Vi tittar på olika trender och du skapar din egen look och lär dig jobba med moodboard. Vi tittar på modebilder och jobbar med en egen utvecklingsuppgift.

Editorialmakeup
Vi lär oss lägga makeup för olika ljussättningar och "locations" för tidningsomslag och andra reklamuppdrag.

Visningsmakeup
Hur jobbar man med visningar och andra samarbeten? Vad är ett PPM? Du lär dig att skapa egna visningsmakeuper där vi även jobbar med fetsmink och air brush.

Tv och Video-makeup
Vad ska man tänka på vid de olika uppdrag man får som makeup artist? Olika ljussättningar, samarbeten och förberedelser. Vi jobbar med specifika tekniker för olika uppdrag och går igenom hur man lägger makeup för musikvideos och HD-TV.

Airbrush och fetsmink
Prova på tekniken under denna kurs.

Manlig makeup
Vad är det och hur får du bästa resultat?

Mogen hy
Vi lär oss lägga makeup på mogen hy och vad man bör tänka på.

Makeup för kropp och händer
I denna delkurs lär du dig täcka tatueringar och blåmärken. Vi jobbar även med makeup för händer och kropp för olika TV- och fotouppdrag.

Etnisk makeup
Du lär dig lägga makeup på alla olika hudtoner.

Yrke: Makeup Artist
Uppbyggnad av portfolio, starta eget, agentur, kundbemötande, samarbete med fotograf, stylist och hårstylist, etik och moral.

Besök på agentur
Vi besöker Stockholmsgruppen och får veta hur ett samarbete mellan makeup artist och agentur kan se ut. Hur ska man presentera sin portfolio på bästa sätt? Läs mer om Stockholmsgruppen.

Föreläsning och demo - Linda Hallberg
Under din utbildning hos oss kommer fantastiska Linda Hallberg, som driver Skandinaviens största skönhetsblogg och har fått flera bloggutmärkelser, till oss och föreläser och demar. Läs mer om Linda Hallberg här.

Fotosession/avslutningsbilder - digitalt
Vi avslutar utbildningen med en fotografering i samarbete med professionell fotograf. Du skapar dina egna makeuper tillsammans med elever från Björn Axén Academy frisörutbildning. Vi jobbar med modeller och du skapar dina första bilder till en fin framtida portfolio.
Ansök här

Vanliga frågor om makeup utbildning