Medarbetare på Björn Axén Academy

Hos oss arbetar några av Sveriges bästa frisörer och Makeup Artister som lärare. Här kan du läsa mer om vårt proffsiga lärarteam.

Makeupartist
Diana Tillström

Diana är en erfaren, kreativ och engagerad makeup artist och hårstylist som på ett pedagogiskt och medryckande sätt delar med sig av yrket i våra nya makeup-utbildningar. Hon älskar de små detaljerna, brinner för att inspirera och engagera och har en bred produktkunskap. Som makeup- och hårstylist har Diana jobbat inom de flesta kategorier; film, reklam, foto, TV, musikvideos, fashion shows, utbildning och försäljning. Och har bl a varit Counter Manager och Pro Artist för ett stort amerikanskt makeup-märke. Med snart 20 år i branschen har hon träffat många fantastiska människor som lärt henne en massa tips och trix, som hon nu i sin tur får lära ut. Hon är en mångsysslare som sedan två år tillbaka även driver agenturen Märkbart.fair beauty, som tar in nya spännande skönhetsprodukter till Sverige.

Jessica Jarmteg
Programansvarig
Jessica Jarmteg

Jessica Jarmteg är programansvarig över Björn Axén Academys grundutbildning och makeup-utbildningar. Driven, ambitiös, kunnig, noggrann och kreativ är ord som karaktäriserar Jessica. Jessica har lång erfarenhet av att driva skola, under många år var hon rektor för Face Stockholms makeup skola, som hon också var med och startade upp. Hon har över 20 års erfarenhet som makeup artist och är utbildad på Glauca Rossi School of makeup i London. Jessica började sin karriär på Face Stockholm, där hon arbetade i butik, utbildade personal och drev Face Stockholms makeup-utbildning. Hon har även jobbat med etableringar av Face Stockholm i USA, Japan och Europa. Under ett flertal år representerade Jessica Stockholmsgruppen som modell och jobbade även som makeup artist under den perioden med många kända kunder inom mode, reklam, foto och olika visningsuppdrag. Jessica har även jobbat med många olika TV-produktioner så som Idol, Körslaget, Förkväll, Parlamentet, Timeout, Adam live, Sen kväll med Luuk m m. Ett urval av artister och kunder som Jessica jobbat med är HM, Indiska, Tidningen Plaza, Damernas Värld, Veckorevyn, Robbie Williams, Pink, Kelly Osbourne, Backstreet Boys, Robyn.

Dejan Cekanovic Play video
Top Stylist
Dejan Cekanovic
Petra Lundin
Verksamhetschef
Petra Lundin

Petra är verksamhetschef på Björn Axén Academy. Petra har en lång erfarenhet som frisör och många år på Björn Axén. Petra avslutade sin frisörutbildning 1994, har gesäll- och mästarbrev och har arbetat på Björn Axén sedan 2001. Hon var med och startade salongs-konceptet Urban by Björn Axén 2004 och arbetade som salongschef i många år innan hon axlade ansvaret för kortkurser, vidareutbildningar och visningar på Björn Axén Academy. Idag är Petra ansvarig för alla Björn Axén Academys utbildningsverksamheter. Petra har under sin frisörkarriär parallellt med salongsarbete utbildat elever, hållit kurser och visningar för frisörer både utomlands och i Sverige. Hon har även under många år varit drivande i Björn Axéns kollektionsarbete.

Malin Alwin (fd. Cederlund) Play video
Salon manager / Senior Top Stylist
Malin Alwin (fd. Cederlund)

Så väldigt mycket kompetens i en och samma person! Malin gick ut frisörskolan 1994 och arbetade därefter som egen företagare i 8 år. År 2006 landade hon på Björn Axén. Idag är hon en prisbelönt Senior Top Stylist som arbetar som salongschef på vår Björn Axén salong på Birger Jarlsgatan 33, Stockholm. Hennes ämnen på Björn Axén Academy är klippteknik/trend, både dam och herr, samt färg.

Lina Ressner
Legitimerad Yrkeslärare
Lina Ressner
Emma Bredberg Play video
Hairdresser
Emma Bredberg

Emma är utbildad hairstylist och makeupartist och har på kort tid gjort en raketkarriär på Björn Axén. Från Björn Axén Examen har hon snabbt etablerat sig i vårt Artistic Team inom både hår och makeup. Finns till vardags på Björn Axéns salong på Birger Jarlsgatan 33, men är också anlitad till plåtningar, visningar och andra projekt. Emma har den unika mixen av egenskaperna lugn och organiserad men är samtidigt väldigt kreativ och räds aldrig nya utmaningar. På Björn Axén Academy möter du Emma när hon inspirerar med sin fantastiska uppsättningsteknik.

Anneli Hjort
Top Stylist
Anneli Hjort

Noggrann och pedagogisk frisör med stor yrkeserfarenhet. Anneli är dalkulla ursprungligen men sökte sig tidigt till Stockholm med ambitionen att få jobba i större sammanhang och det gav resultat. Idag hittar du henne på en av våra största Björn Axén-salonger och som en del av vårt Artistic Team. Hon har en gedigen och erfarenhet inom frisöryrket och är mycket ambitiös. Anneli inspireras av färg och form och tar gärna med sig intrycken in i sitt kreativa skapande med hår.

Hairdresser
Annica Carlander

Glädjespridande, energifylld, oerhört kunnig frisör från de djupa skogarna i Värmland. Annica Carlander flyttade till Stockholm 2008 för att utbilda sig och började sin karriär som hårstylist. Hon tog så småningom steget fullt ut och utbildade sig till frisör på Björn Axén Academy och klarade sin Björn Axén Examen galant. Idag är hon anställd som frisör inom företaget men återfinns också på Björn Axén Academy där hon undervisar i bland annat uppsättning på vår Grundutbildning Frisör och är del av vårt Artistic Team. Hon bidrar också med sin kompetens inom området produktutveckling på Björn Axén. Hon brinner verkligen för frisöryrkets grunder och sätter stor vikt vid att på djupet förstå vad hon gör och varför. Annica älskar att ge sina kunder god service, hitta frisyrer som passar just dem och deras livsstil samt att få dem att känna sig som hemma när det kommer till henne.

Hairdresser
Rosallie Asmar

Vinnaren av Wella Trend Vision Sverige 2017 samt Vidal Sasson award 2017. Rosallie är frisören som älskar att tävla! Hon brinner för yrket och lämnar aldrig något åt slumpen. Hon tar sig an sina utmaningar och uppgifter till 100% vilket tydligt märks på resultaten. Till vardags jobbar Rosallie som hairdresser på Björn Axén på Norrlandsgatan 7 och säger själv att hon älskar variationen i frisöryrkets alla delar. Hon har dessutom varit nominerad i flera kategorier i Årets frisör.

Tice Han (fd. Hanne)
Hairdresser
Tice Han (fd. Hanne)
Peter Hägelstam
Creative Director och delägare
Peter Hägelstam

Peter är Creative Director och delägare av Björn Axén. Peter jobbar aktivt i salongen, tränar sina medarbetare i uppsättningar och i uppsättningstekniker, samt arbetar med visningar och kurser i Sverige och utomlands. I vårt kursutbud för vidareutbildningar och i vår frisörutbildning finner du Peter i de mer avancerade håruppsättnings- och stylingkurserna. En dag med Peter bjuder alltid på något extra. I vår frisörutbildning coachar Peter eleverna i uppsättning och styling.

Joanna Skelander Play video
Top Stylist
Joanna Skelander

En sprudlande resurs som brinner för allt som har med färg att göra. Det är Joanna i ett nötskal. Joanna är Stockholmstjejen som utbildade sig till frisör på St Martins frisörgymnasium år 2005. År 2008 gjorde hon sitt gesällprov och arbetar idag på vår salong på Birger Jarlsgatan 33. Ända sedan hon var lite har hon vetat att det var frisör hon ville bli. Hon älskar att ta sig an stora förändringsjobb och färg är hennes passion. Och hon gör det alltid med ett leende på läpparna. Joanna undervisa i våra kortare frisörkurser och även på vår grundutbildning.

Johan Hellström
Ägare och affärsutvecklingschef
Johan Hellström

Johan är delägare av företaget, affärsutvecklingsansvarig och en sann inspiratör! Johan har sin bakgrund som lärling hos Björn Axén och tog sedan över företaget 1994. Sedan dess har han tillsammans med Peter Hägelstam drivit frisörföretaget Björn Axén fram till vad det är idag. Johan håller uppsättningskurser på Björn Axén Academys vidareutbildingar. Johan arbetar med kurser, visningar och shower i Sverige och utomlands. Han fascinerar och inspirerar med en aldrig sinande kraft. Han har också blivit en uppmärksammad och mycket uppskattad föreläsare.

Makeupartist
Soley Astudottir

Kreativ, inspirerande, rak och ärlig makeup artist med isländska rötter som också skriver fotograf på sina visitkort, som ytterligare en kompetens i sitt välfyllda bagage. Soley Astudottir är en isländsk makeup artist med 18 års erfarenhet av branschen. Hon är utbildad inom makeup, fotografi, airbrush och modedesign. Hon har även ägt och drivit sin egna makeup-skola i Reykjavik under fem år. Under sin karriär har hon arbetat inom foto, fashion, med artister och musikvideos. Soley har Oslo som bas där hon arbetat som huvudlärare och sensor på en ettårig yrkesutbildning i makeup de senast åren. Allt som allt har hon varit lärare i över 10 år och utbildat 800 elever genom åren. Som person är hon en mycket kreativ, stark, ambitiös kvinna som säger som det är. Hon har lätt att inspirera blivande makeup artister och hjälpa dem att hitta sin egen väg och sin egen styrka inom yrket. För Soley är det viktigt att få en bra start i yrket och det bästa sättet enligt henne är att välja en bra utbildning. Soley har arbetat med många olika projekt och kunder och här följer några av dem; First Aid Kit, Neneh Cherry, Dazed & Confused, I11amashqua, Mapei, Trentemöller, Mando Diao, Emiliana Torrini, Henrik Vibskov, Jenny Wilson, Whitney Port, Shagrath (Dimmuborgir), Steedlord. Senaste åren har Soley fokuserat mycket på hudallergier som uppstår vid bruk av smink och hår- och hudprodukter. Vad skapar problem och hur kan man hjälpa och lindra?

Top Stylist
Cattis Ylinenpää

Cattis är en oerhört konstnärlig och kreativ frisör. Just detta speglar hennes resultat och hennes sätt att arbeta på alla sätt. Hon har höga krav på sina jobb, lämnar inget åt slumpen och tar sig an alla utmaningar som kommer i hennes väg med samma positiva energi. Hon varvar salongsjobb på Björn Axén som Top Stylist med att arbeta med kursverksamhet, demos, visningar och fotojobb. Cattis är utbildad på Björn Axén Axén Academy och har sedan examen 2009 gjort en snabb karriär. Du som möter Cattis under någon av våra kurser kommer att smittas av hennes härliga energi och imponeras av fingertoppskänslan i hennes sätt att arbeta.

Top Stylist
Kiefer Cooke
Iman Blomsterson
Hairdresser
Iman Blomsterson

Björn Axén Åhléns City Stockholm

Valeria Egusquiza
Hairdresser
Valeria Egusquiza

Björn Axén Norrlandsgatan 7

Emeli Börjesson
Licensierad frisör och legitimerad yrkeslärare
Emeli Börjesson

Emeli är licensierad frisör och legitimerad yrkeslärare och hon arbetar som huvudlärare hos oss. Våra frisörelever träffar henne i stora delar av sin utbildning hos oss. Emeli har ett enormt pedagogiskt lugn och tålamod, allas lika värde och allas rätt till att lära sig på olika sätt genomsyrar hennes lektioner. Som huvudlärare på Björn Axén Academy har Emeli ett stort inflytande i kursplanen, planeringen och utvecklingen av skolan. Emeli undervisar i alla ämnen och coachar eleverna mot sitt delprov och väg mot att bli licensierade frisörer. Emeli är utbildad frisör sedan 2004 , har gesällbrev. Har arbetat som frisör sedan dess både som anställd och som egen företagare. Emeli är även utbildad makeupartist.