Kursledare på Björn Axén Academy

Hos oss arbetar några av Sveriges bästa frisörer och makeup Artister som lärare. Här kan du läsa mer om vårt proffsiga lärarteam.

Peter Hägelstam

Peter Hägelstam

Creative Director och en av ägarna till Björn Axén. Meritlistan är imponerande och som frisör har han har hjälpt många offentliga personer i både små och stora sammanhang. Peter arbetar med visningar och utbildningar över hela världen och inspirerar ständigt branschen med sin formkänsla, tekniska skicklighet och innovativa kreativitet. En dag med Peter är något alldeles speciellt, något varje frisör borde uppleva minst en gång.

Se video med Peter

Emma Bredberg

Emma Bredberg

Allt ser så enkelt ut när Emma visar. Hon var make up artisten som utbildade sig till frisör på Björn Axén Academy och därefter blev hon snabbt involverad och anlitad för våra foto- och visningsjobb. Som utbildare inom hår och make up utstrålar hon ett lugn som smittar. Hon är pedagogisk och kreativ med ett speciellt öga för detaljer och elegans. Emma arbetar även på våra salonger som Hairdresser och Top Make Up Artist.

Se video med Emma

Annica Carlander

Annica Carlander

En fantastisk pedagog med lång erfarenhet av att utbilda både elever och erfarna frisörer. Hon gick sin frisörutbildning på Björn Axén Academy och är även examinerad Loreal Color Specialist. Med kreativitet, konstnärlighet och engagemang har hon spridit sin kunskap med en övertygelse om att alla deltagare ska utvecklas och få med sig nya kunskaper och tekniker hem. Annica arbetar även på våra salonger som Hairdresser.

Keifer Cooke

Kiefer Cooke

En mycket erfaren frisör och utbildare och specialiserar inom klippning och barbering. Kiefer är utbildad på Tony&Guy Academy i Manchester och har senare undervisat på Vidal Sassoon Academy i flera år. Med värme och humor delar han med sig av sitt hantverk, sina kunskaper och erfarenheter i sina kurser på Björn Axén Academy. Kiefer arbetar även på våra salonger som Top Stylist. Han talar mestadels engelska men förstår svenska.

Cattis Ylineepää

Cattis Ylineepää

Cattis formkänsla och kreativitet i kombination med hennes tekniska kunnande gör att det alltid är givande att ta del av hennes arbeten. Hon var en talang redan när hon kom som elev till Björn Axén Academy och efter sin examen har hon arbetat mycket med visningar, utbildningar, fotograferingar och andra kreativa projekt. Hon ingår dessutom i teamet som tar fram Björn Axéns trendrapporter varje säsong. Cattis arbetar även på våra salonger som Top Stylist.

Dejan Cekanovic

Dejan Cekanovic

Dejan är känd för många i branschen och har jobbat internationellt med bl.a. mode, reklam, visningar och utbildning. Nu är han bosatt i Sverige efter många år utomlands är vi enormt glada att han är en del av vårt team. Dejan arbetar även som fotograf och har ett unikt öga för detaljer. Kreativiteten är slående och han delar gärna med sig av sina tekniker och looks. Dejan arbetar även på våra salonger som Top Stylist.

Se video med Dejan

Joanna Skelander

Joanna Skelander

Joanna specialiserar på färg och är en mästare på efterfrågade färg- och frihandstekniker. Hon läser noggrant av hårets kapacitet och väljer sedan teknik och kemi utifrån kundens önskemål och hårets förutsättningar. Färgerna hon skapar är ett resultat av kunskap och en stor erfarenhet som hon gärna delar med sig av. Joanna arbetar även på våra salonger som Top Stylist.

Se video med Joanna

Elin Johnsson

Elin Johnsson

En dag med Elin kommer garanterat ge dig inspiration och en massa bra tips att ta med dig tillbaka till salongen och praktisera på kunderna. Hon har lång erfarenhet som frisör och specialiserar både inom klippning och färgning. Med humor, precision och salongsvana har hon väglett och undervisat både elever och erfarna frisörer i de mest efterfrågade teknikerna. Elin arbetar även på våra salonger som Senior Top Stylist.Diana Tillström
Makeup Artist
Diana Tillström

Diana är en erfaren, kreativ och engagerad makeup artist och hårstylist som på ett pedagogiskt och medryckande sätt delar med sig av yrket i våra nya makeup-utbildningar. Hon älskar de små detaljerna, brinner för att inspirera och engagera och har en bred produktkunskap. Som makeup- och hårstylist har Diana jobbat inom de flesta kategorier; film, reklam, foto, TV, musikvideos, fashion shows, utbildning och försäljning. Och har bl a varit Counter Manager och Pro Artist för ett stort amerikanskt makeup-märke. Med snart 20 år i branschen har hon träffat många fantastiska människor som lärt henne en massa tips och trix, som hon nu i sin tur får lära ut. Hon är en mångsysslare som sedan två år tillbaka även driver agenturen Märkbart.fair beauty, som tar in nya spännande skönhetsprodukter till Sverige.

Dejan Cekanovic Play video
Top Stylist
Dejan Cekanovic

Dejan Cekanovic är en kreativ perfektionist som aldrig lämnar något åt slumpen och det experimentella samsas alltid med skönhet i hans skapande. Sedan en tid tillbaka är Dejan en del i Björn Axéns team och har en betydande roll i allt Björn Axéns kreativa arbete och utveckling.

Petra Lundin
Verksamhetschef
Petra Lundin

Petra är verksamhetschef på Björn Axén Academy. Petra har en lång erfarenhet som frisör och många år på Björn Axén. Petra avslutade sin frisörutbildning 1994, har gesäll- och mästarbrev och har arbetat på Björn Axén sedan 2001. Hon var med och startade salongs-konceptet Urban by Björn Axén 2004 och arbetade som salongschef i många år innan hon axlade ansvaret för kortkurser, vidareutbildningar och visningar på Björn Axén Academy. Idag är Petra ansvarig för alla Björn Axén Academys utbildningsverksamheter. Petra har under sin frisörkarriär parallellt med salongsarbete utbildat elever, hållit kurser och visningar för frisörer både utomlands och i Sverige. Hon har även under många år varit drivande i Björn Axéns kollektionsarbete.

Malin Alwin (fd. Cederlund) Play video
Salon manager / Senior Top Stylist
Malin Alwin (fd. Cederlund)

Så väldigt mycket kompetens i en och samma person! Malin gick ut frisörskolan 1994 och arbetade därefter som egen företagare i 8 år. År 2006 landade hon på Björn Axén. Idag är hon en prisbelönt Senior Top Stylist som arbetar som salongschef på vår Björn Axén salong på Birger Jarlsgatan 33, Stockholm. Hennes ämnen på Björn Axén Academy är klippteknik/trend, både dam och herr, samt färg.

Lina Ressner
Legitimerad Yrkeslärare
Lina Ressner
Emma Bredberg Play video
Hairdresser
Emma Bredberg

Emma är utbildad hairstylist och makeupartist och har på kort tid gjort en raketkarriär på Björn Axén. Från Björn Axén Examen har hon snabbt etablerat sig i vårt Artistic Team inom både hår och makeup. Finns till vardags på Björn Axéns salong på Birger Jarlsgatan 33, men är också anlitad till plåtningar, visningar och andra projekt. Emma har den unika mixen av egenskaperna lugn och organiserad men är samtidigt väldigt kreativ och räds aldrig nya utmaningar. På Björn Axén Academy möter du Emma när hon inspirerar med sin fantastiska uppsättningsteknik.

Anneli Hjort
Top Stylist
Anneli Hjort

Noggrann och pedagogisk frisör med stor yrkeserfarenhet. Anneli är dalkulla ursprungligen men sökte sig tidigt till Stockholm med ambitionen att få jobba i större sammanhang och det gav resultat. Idag hittar du henne på en av våra största Björn Axén-salonger och som en del av vårt Artistic Team. Hon har en gedigen och erfarenhet inom frisöryrket och är mycket ambitiös. Anneli inspireras av färg och form och tar gärna med sig intrycken in i sitt kreativa skapande med hår.

Annica Carlander
Hairdresser
Annica Carlander

Glädjespridande, energifylld, oerhört kunnig frisör från de djupa skogarna i Värmland. Annica Carlander flyttade till Stockholm 2008 för att utbilda sig och började sin karriär som hårstylist. Hon tog så småningom steget fullt ut och utbildade sig till frisör på Björn Axén Academy och klarade sin Björn Axén Examen galant. Idag är hon anställd som frisör inom företaget men återfinns också på Björn Axén Academy där hon undervisar i bland annat uppsättning på vår Grundutbildning Frisör och är del av vårt Artistic Team. Hon bidrar också med sin kompetens inom området produktutveckling på Björn Axén. Hon brinner verkligen för frisöryrkets grunder och sätter stor vikt vid att på djupet förstå vad hon gör och varför. Annica älskar att ge sina kunder god service, hitta frisyrer som passar just dem och deras livsstil samt att få dem att känna sig som hemma när det kommer till henne.

Rosallie Asmar
Hairdresser
Rosallie Asmar

Vinnaren av Wella Trend Vision Sverige 2017 samt Vidal Sasson award 2017. Rosallie är frisören som älskar att tävla! Hon brinner för yrket och lämnar aldrig något åt slumpen. Hon tar sig an sina utmaningar och uppgifter till 100% vilket tydligt märks på resultaten. Till vardags jobbar Rosallie som hairdresser på Björn Axén på Norrlandsgatan 7 och säger själv att hon älskar variationen i frisöryrkets alla delar. Hon har dessutom varit nominerad i flera kategorier i Årets frisör.

Peter Hägelstam
Creative Director och delägare
Peter Hägelstam

Peter är Creative Director och delägare av Björn Axén. Peter jobbar aktivt i salongen, tränar sina medarbetare i uppsättningar och i uppsättningstekniker, samt arbetar med visningar och kurser i Sverige och utomlands. I vårt kursutbud för vidareutbildningar och i vår frisörutbildning finner du Peter i de mer avancerade håruppsättnings- och stylingkurserna. En dag med Peter bjuder alltid på något extra. I vår frisörutbildning coachar Peter eleverna i uppsättning och styling.

Joanna Skelander Play video
Top Stylist
Joanna Skelander

En sprudlande resurs som brinner för allt som har med färg att göra. Det är Joanna i ett nötskal. Joanna är Stockholmstjejen som utbildade sig till frisör på St Martins frisörgymnasium år 2005. År 2008 gjorde hon sitt gesällprov och arbetar idag på vår salong på Birger Jarlsgatan 33. Ända sedan hon var lite har hon vetat att det var frisör hon ville bli. Hon älskar att ta sig an stora förändringsjobb och färg är hennes passion. Och hon gör det alltid med ett leende på läpparna. Joanna undervisa i våra kortare frisörkurser och även på vår grundutbildning.

Johan Hellström
Ägare och affärsutvecklingschef
Johan Hellström

Johan är delägare av företaget, affärsutvecklingsansvarig och en sann inspiratör! Johan har sin bakgrund som lärling hos Björn Axén och tog sedan över företaget 1994. Sedan dess har han tillsammans med Peter Hägelstam drivit frisörföretaget Björn Axén fram till vad det är idag. Johan håller uppsättningskurser på Björn Axén Academys vidareutbildingar. Johan arbetar med kurser, visningar och shower i Sverige och utomlands. Han fascinerar och inspirerar med en aldrig sinande kraft. Han har också blivit en uppmärksammad och mycket uppskattad föreläsare.

Cattis Ylinenpää Play video
Top Stylist
Cattis Ylinenpää

Cattis är en oerhört konstnärlig och kreativ frisör. Just detta speglar hennes resultat och hennes sätt att arbeta på alla sätt. Hon har höga krav på sina jobb, lämnar inget åt slumpen och tar sig an alla utmaningar som kommer i hennes väg med samma positiva energi. Hon varvar salongsjobb på Björn Axén som Top Stylist med att arbeta med kursverksamhet, demos, visningar och fotojobb. Cattis är utbildad på Björn Axén Axén Academy och har sedan examen 2009 gjort en snabb karriär. Du som möter Cattis under någon av våra kurser kommer att smittas av hennes härliga energi och imponeras av fingertoppskänslan i hennes sätt att arbeta.

Kiefer Cooke
Top Stylist
Kiefer Cooke
Iman Blomsterson
Hairdresser
Iman Blomsterson

Björn Axén Åhléns City Stockholm

Daniela Murtas
Hairdresser
Daniela Murtas