Om Björn Axén Academy

På Björn Axén Academy har vi arbetat med utbildning i många år och genom vår frisörskola, våra frisörkurser och makeuputbildningar kan vi erbjuda en riktig bredd för dig som vill utbilda dig och arbeta i skönhetsbranschen.

Bild på man med skägg som blir rakad

Vill du bli en av Sveriges bästa frisörer eller Makeup Artister? Vi har massor av erfarenhet och ett hantverkskunnande som vi gärna för vidare till våra elever. Välkommen att utbilda dig hos oss!

2004 startade vi Björn Axén Academy med syftet att utbilda riktigt duktiga frisörer som är eftertraktade på arbetsmarknaden. Några år senare startade vi även kursverksamhet för redan färdiga frisörer, både ren inspiration och mer avancerade kurser i t ex bruduppsättning. Nu har vi dessutom utökat vårt utbud med populära makeup-utbildningar.

Vi arbetar i moderna lokaler, alltid i små grupper och våra lärare är några av Nordens främsta frisörer och Makeup Artister.

Bild på en frisörs händer i ett hår

Nordens bästa utbildning!

Vi har vunnit priser för vår utbildning och 2015 tilldelades Björn Axén Academy 'Best Continental Academy - Nordic Region' av Intercoiffure Mondial - The world of best hairdressers. Läs mer om Intercoiffure Mondial och vårt pris här.

Frisörutbildning

Ett års intensiv och komplett frisörutbildning där du blir färdig för arbetslivet. Gesällens delprov ingår i utbildningen och även den väl respekterade Björn Axén Examen. Våra frisörelever har mycket gott rykte och är efterfrågade på arbetsmarknaden.
Läs mer

Makeuputbildningar

Vill du bli en av Sveriges ledande Makeup Artister och arbeta med mode, skönhet, reklam och TV ska du välja vår Makeup Artist-utbildning. Vårt goda rykte i branschen och våra erfarna lärare ger dig de rätta kontakterna för en fortsätt karriär som Makeup Artist. Vi har också kortare kurser i makeup, t ex brudmakeup, fotomakeup och mode/trendmakeup.
Läs mer

Frisörkurser

Vi erbjuder ett stort utbud av kortare frisörkurser. Här finns ett antal olika vidareutbildningar och inspiration för dig som är utbildad frisör eller för dig som vill lära dig att arbeta med hår. För att gå våra klipp- och färgkurser måste du vara utbildad frisör.
Läs mer

Skräddarydda kurser

Vi har möjlighet att skräddarsy frisör- och makeuputbildningar just för dig och din frisörsalong.

Läs mer om skräddarsydda frisörkurser

Läs mer om skräddarsydda makeup utbildningar

Bild på tjej som får makeup

Kontakta oss

E-post: academy@bjornaxen.se
Telefon: 08-545 273 50

Kontakta oss direkt

Utbildningsansvarig frisörkurser & skräddarsydda utbildningar
Petra Lundin
petra.lundin@bjornaxen.se

Utbildningsansvarig Frisörutbildning & Make-up kurser
Jessica Jarmteg
jessica.jarmteg@bjornaxen.se

Postadress:
Björn Axén Academy
Birger Jarlsgatan 124
114 20 STOCKHOLM