Återvinn din gamla förpackning

Att återvinna sin förbrukade förpackning är alltid bra ur miljösynpunkt då det spar både energi och material. Du bör alltid skölja ur rester ur förpackningen innan du lämnar den till återvinning, men det bästa är såklart att använda slut på den helt.

Återvinn din gamla förpackning

Lämna in dina tomma Björn-Axén förpackningar och få 10% på nästa köp

Om du väljer att lämna in din tomma Björn Axén-förpackning på någon av våra salonger får du alltid 10% rabatt på en eller flera nya produkter från Björn Axéns eget varumärke. Det spelar ingen roll om du köpte produkten hos oss från början eller från någon av våra återförsäljare. 

Erbjudandet gäller på Björn Axéns hårvårdsprodukter, ej på hårborstar eller Björn Axén Tools.

Plast är en av vår tids största miljöutmaningar och Björn Axén jobbar ständigt för att minska plaståtgången i våra förpackningar och öka andelen återvunnet material. Till exempel har vi utvecklat en refill-förpackning som innehåller 80% mindre plast än de vanliga förpackningarna. Läs mer här.

Såhär återvinner du olika material

Flaskor i plast
Förpackningar av plast sorteras i behållaren för Plastförpackningar på din återvinningsstation. Ta av kapsyler, lock och korkar som inte är av plast och sortera dem efter respektive material. Du bör skölja ur eventuella rester av produkten innan du lämnar den till återvinning.

Kartonger i papper
Kartonger sorteras i behållaren för Pappersförpackningar på din återvinningsstation. Platta till och vik ihop och lägg gärna mindre förpackningar i större.

Flaskor i glas
Flaskor i glas sorteras i behållarna för Färgat- respektive ofärgat glas på din återvinningsstation. De olika sorterna får inte blandas då det kan försämra kvalitén vid produktion av nytt glas. Du bör skölja ur eventuella rester av produkten innan du lämnar förpackningen till återvinning.

Sprayburkar i metall
Gammal hårspray räknas som farligt avfall och ska lämnas till en miljöstation. Det är viktigt är att sprayflaskan är ordentligt tömd (pystömd) innan den lämnas för återvinning. Ta av kapsyler, lock och korkar som inte är av plast och sortera dem efter respektive material.

Elavfall
Elavfall kan innehålla gifter samt ämnen och komponenter som kan återvinnas eller återanvändas. Allt elavfall ska lämnas till en miljöstation. Du är även välkommen att lämna tillbaka förbrukade stylingverktyg som du köpt på Björn Axén på någon av våra salonger.

Hårborstar
Då en hårborste är tillverkad i flera olika material ska du, efter produkten är förbrukad, slänga den i ditt sopkärl hemma. Hårborstar räknas som Brännbart material.