Följ med oss backstage på haute couture veckan i Paris


Som en del av ett långsiktigt samarbete med designern Stéphane Rolland fick vi äran att för fjärde gången i rad samarbeta med honom under hans magnifika show på Opéra Garnier i Paris. Ett projekt som kräver flera månader av förberedelser, stor expertis inom hår samt stylingprodukter som levererar. Vi pratade med vår VD och frisör Johan Hellström som ansvarar för samarbetet tillsammans med hovfrisören Peter Hägelstam.

Berätta, hur var Paris?
– Houte Couture veckan är den bästa tiden att besöka Paris och det är en fantastisk känsla att vara där och uppleva allt. Du kan verkligen känna vibbarna i hela staden! Dessutom kommer jag aldrig sluta imponeras av Stéphanes talang och vackra arbete. Årets kollektion var något annat och det är en stor ära att få jobba med honom och hans team. Som alltid finns det många förväntningar och adrenalin bakom scenen, men det är ett sant nöje att åka dit med vårt engagerade och erfarna team av frisörer.
 
Vad är Björn Axéns uppdrag?
– Vårt uppdrag i samarbetet med Stéphane Rolland är att tolka hans tema för kollektionen till vackra hårkreationer och styla alla modeller inför visningen. Vi arbetar nära honom och hans team månader före visningen för att skapa looken för alla modeller och för få fram det bästa i designen. Briefen är att skapa något extraordinärt med element och inspiration från kollektionen som förhöjer designen och detaljerna i kläderna.


Vad var temat för håret?
– Temat för Stéphanes kollektion i år var inspirerat av operasångerskan Maria Callas. Med detta i åtanke ville vi skapa extra eleganta frisyrer inspirerade av operascenen men med en modern touch.
 
Slutligen, vilka produkter var viktigast för att lyckas med stylingen?
– I år använde vi vår Argan Oil Smooth Cream and Salt Water Spray för att få en stram och glansig look. Som alltid använde vi också en kombination av våra bästsäljande hårsprayer. Megafix Hairspray med sin kraftfulla stadga som håller frisyrerna på plats hela dagen och Just Right Hairspray för extra glans. Och naturligtvis vårdar vi även modellens hår genom att använda Heat Styling Protection som skyddar håret från skador när vi använder stylingverktyg.
 

Copyright © Björn Axén 2021. Björn Axén Retail AB, org. nr: 556545-4302