Björn Axén är det första hårvårdsmärket som erbjuder pant på sina förpackningar

Panta din förpackning

Från 9.e oktober erbjuder Björn Axéns pant på alla sina förpackningar. För att uppmuntra sina kunder att återvinna ger Björn Axén 10 procent rabatt till kunder som återvinner sina tomma förpackningar.

Det senaste steget inom Björn Axéns hållbarhetsarbete är ett samarbete med appen PantaPå. Björn Axén gav ut sin nya hållbarhetsstrategi i april 2019. I våras presentade de tillsammans med Frisörförtagarna även en guide för avfallssortering, som syftade till att förbättra miljöarbetet på alla hårsalonger i hela Sverige. Och nu kommer de som första hårvårdsmärke finnas med i mobilappen PantaPå. När kunder scannar sina tomma produkter vid en återvinningsstation får de 10 procent rabatt på nästa köp av Björn Axéns produkter på Björn Axéns salonger och på bjornaxen.se.

- Det är helt självklart för oss att finnas med i en app som uppmuntrar till återvinning av förpackningar. Vi har arbetat länge med att informera kunder hur viktigt det är att sortera i badrummet. Att vi nu dessutom kan ge dem en belöning för återvinningen är klockrent, säger Johan Hellström, ägare av Björn Axén.

PantaPå är en app där privatpersoner enkelt kan få belöning i mobilen vid återvinning.

- Det är fantastiskt att välkomna Björn Axén till PantaPå-familjen. Att bredda vårt sortiment av förpackningar som går att skanna med vår apptill även hårvårdsprodukter visar på att lösningen är efterfrågad, säger SuwarMert, CEO PantaPå.

Hur pantningen går till: 

  • Ladda ned PantaPå-appen (finns på AppStore och Google Play).
  • Hitta närmasteåtervinningsstationi appen.
  • Ta med förpackningentill stationen och skanna streckkoden påförpackningenmed appen.
  • Få 10 procent rabatt på nästa köp av Björn Axéns produkter.
Ladda ner PantaPå i AppStore
Ladda ner Panta på i Google Play

Här kan du se en film om hur enkelt det är att panta din tomma förpackning.

Har du frågor om samarbetet är du välkommen att kontakta oss på kundservice@bjornaxen.se.