Björn Axén Tools

Essence Curl Ionic Straightener 3120

1 299,00 kr
 • Designad för att enkelt kunna forma lockar
 • Extra snabb uppvärmning. Reglerbar temperatur (150-230 grader)
 • 2,8 m sladd
 • Joniserande funktion för extra glans
 • Kommer med reseetui
Läs mer
 • Fri frakt över 500 kr i e-handeln
 • Nöjd-kund-garanti
 • Betala med Klarna

Essence Curl Ionic plattång är ett professionellt stylingverktyg som skapar perfekt lent och glansigt hår vid varje användning. Rakt eller lockigt? Det är upp till dig. Med hjälp av det rundade metallhöljet skapar man enkelt lockar och vågor.

Joniseringsfunktionen reducerar statiskt elektricitet och resultatet blir följsamt och silkeslent. Björn Axén Tools är utvecklat för både professionell och vardaglig användning, vilket är en av anledningarna till att plattången har keramiska keratinplattor som behandlar håret så skonsamt som möjligt. Av samma anledning är det också möjligt att anpassa temperaturen efter din egen hårtyp (150°C to 230°C). Förvara platttången i den medföljande värmetåliga väskan efter användning.

 • 2 i 1 stylingverktyg för rakt eller lockigt resultat
 • Flexibla keramiska keratinplattor för skonsam styling
 • Joniseringsfunktion neutraliserar statisk elektricitet och adderar glans
 • Automatisk avstängning
 • 2,8 m lång sladd

Bar-code: 5708642031202

Se till att håret är helt torrt och kamma igenom det väl. Om man har väldigt långt eller tjockt hår kan det vara lättare att använda hårklämmor för att dela upp håret.

Sätt kontakten i ett vägguttag, ett pip hörs. Starta plattången genom att hålla strömbrytaren på handtagets kant intryckt tills ytterligare ett pip ljuder och den förinställda temperaturen (150) visas i displayen. Displayen börjar därefter direkt att visa temperaturökningen. Temperaturen regleras enkelt genom att trycka på temperaturvalsknapparna +/- tills önskad temperatur (mellan 150-230°C) blinkar i displayen. Om inget knapptryck sker inom 10 sekunder så aktiveras knapplåset (låssymbolen visas i displayen). För att låsa upp, tryck två korta tryck på strömbrytaren. Välj den temperatur som lämpar sig bäst för din hårtyp, se rekommenderade temperaturer längre fram. Om plattången används för första gången rekommenderar vi att man startar på den lägsta temperaturen.

150-170˚C - tunt fint hår/färgat hår
190-210˚C - normalt hår
230˚C - tjockt och mycket tåligt hår


Vill du aktivera joniseringsfunktionen trycker du på ION-knappen på handtaget och försäkrar dig om att ”ION” tänds i displayen. Lägg plattången på en värmetålig yta under uppvärmning. Uppnådd temperatur blinkar i displayen tills inställd temperatur är uppnådd och lyser därefter med fast sken, ett pip ljuder och READY tänds i displayen som en indikation på att plattången är klar att använda.

Håll plattången på säkert avstånd från huden och ögonen. Använd spegel. Ta inte bredare hårpartier än 5 cm. Lägg hårslingan mellan plattorna och tryck ihop. Var uppmärksam på att fingrarna inte får komma i kontakt med de varma plattorna. Dra sedan plattången neråt mot topparna i en jämn rörelse. För bästa resultat, börja nära hårbotten och arbeta utåt mot topparna.
Elavfall kan innehålla gifter samt ämnen och komponenter som kan återvinnas eller återanvändas. Allt elavfall ska lämnas till en miljöstation. Du är även välkommen att lämna tillbaka förbrukade stylingverktyg som du köpt på Björn Axén på någon av våra salonger.