Björn Axén

Makeup artist-utbildning i samarbete med Linda Hallberg

69 000,00 kr

Det här är utbildningen för dig som vill få en bred kunskap i Makeup Artist yrkets alla discipliner och kunna arbeta med exempelvis mode, skönhet, fotograferingar, TV-inspelningar och visningar. Linda Hallberg, som driver en av Skandinaviens största skönhetsbloggar samt företaget LH Costmetics, är en av våra främsta föreläsare och utbildare. Inga förkunskaper krävs för denna utbildning.

 

Fri avbokning fram till 14 dagar innan kursstart!
Vi vet att det är osäkra tider och kan vara svårt att göra planer för framtiden. Vi vill därför ge dig möjlighet till avbokning av din kursplats fram till 14 dagar innan kursstart. Du kan tryggt säkra din plats på vår makeupartistutbildning med kursstart 8 mars 2021.Anmälningsavgiften återbetalas ej. 

Läs mer nedan om hur vi hanterar Covid -19 i vår undervisning.

 

 • Pris: 69 000 kr (ink moms)
 • Kursstart 2021: 8 mars
 • Plats: Björn Axén Academy, Birger Jarlsgatan 124, Stockholm
 • Samarbete med Linda Hallberg
 • 11 veckor lärarledd undervisning
 • Utbildningsmaterial till ett värde av ca 30 000 kr ingår
 • Masterclasses med flera av branschens bästa inom makeup.
  Läs mer om våra kursledare 
 • Ta del av Björn Axéns kontaktnät genom uppdrag inom makeup och styling
 • Hårstylistutbildning med Björn Axén Artistic Team ingår
 • Digitala bilder till din portfolie
 • Rabatter på Björn Axéns produkter, Björn Axén Tools, LH Cosmetics samt på flera andra välkända varumärken
 • Rabatter på övrig utbildning på Björn Axén Academy
 • Branschgodkänt diplom
 • Utbildningen är godkänd av Svenska Estetikers Yrkesförbund.

Anmäl gärna ditt intresse i formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan.

 

 

Läs mer
 • Fri frakt över 500 kr i e-handeln
 • Nöjd-kund-garanti
 • Betala med Klarna

För din trygghet - Så hanterar Björn Axén Academy Covid-19

För att du ska känna dig trygg med att gå vår utbildning vill vi berätta om våra rutiner för att förhindra vidare spridning av Covid-19.

Små grupper - Vi arbetar i små grupper. Eleverna på vår skola har eget lunchrum för att inte behöva träffa andra som man inte annars träffar dagligen.

Munskydd - Visir eller munskydd finns att tillgå. När vi har modeller på plats använder vi alltid munskydd.

Rengöring – Hygien är alltid en viktig del i en makeupartists vardag. Vi är alltid noggranna med detta och desinficerar ytor och verktyg efter varje användning.

Vi följer utvecklingen noga - Vi följer utvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar alla medarbetare, lärare och gästartister att stanna hemma vid minsta symptom på förkylning. Detsamma gäller dig som elev. Vi hjälper dig självklart att komma ikapp med den undervisning du eventuellt missar om du tvingas vara hemma vid sjukdom.

 

Vi hjälper dig att förverkliga din dröm om att bli Makeup artist!

Tider:

Utbildningen är på ca 330 timmar och du är på skolan mellan klockan 09.00-15.00, måndag - fredag.
Vissa dagar kan andra tider förekomma.

Utbildningsmaterial:

När du börjar hos oss får du ett produktkit innehållande makeup, penslar, hårprodukter, värmeverktyg och borstar till ett värde av ca 30 000 kr. Produktkittet innehåller produkter från tex LH Cosmetics, NYX Professional Makeup, Björn Axén, Björn Axén Tools, Sweed lashes, Urban Decay och Lancome.

Linda Hallberg:

Björn Axén Academys Makeupartistutbildning har ett nära samarbete med Linda Hallberg. Linda föreläser och inspirerar alla elever under hela utbildningen. Linda har gedigen kunskap och erfarenhet inom makeup och är en stor inspiratör. Hon driver Skandinaviens största skönhetsblogg och har fått flera utmärkelser. Hon är även ägare av makeup-märket LH Cosmetics. 

Björn Axen Academy lärarteam:

Christine Olsson är huvudlärare i makeup och tillsammans med vårt lärarteam från Björn Axén Academy ger de dig en pedagogisk utbildning med individuell coaching.

Läs mer om våra kursledare.

Gästartister och gästföreläsare:

Vi har flera av Nordens bästa Makeup Artister knutna till oss, både för gästföreläsningar och som lärare. Med sina unika kunskaper, kontakter och expertis utgör de en viktig del i vår utbildning.

Läs mer om våra gästföreläsare och samarbeten här.

Praktik:

Under din utbildningstid hos oss blir du erbjuden att pröva på yrket makeupartist på riktigt. Det kan vara genom olika stylinguppdrag, fotograferingar, tv eller visningar. Fantastiska tillfällen att lära sig av och att få kontakter för din framtida karriär. Om du vill så håller vi gärna kontakten även efter din utbildning då vi ofta behöver duktiga Makeupartister för olika uppdrag.

Fotosession/bilder:

Vi avslutar utbildningen med en fotografering i samarbete med professionell fotograf. Du skapar dina egna makeuper med vägledning av vårt utbildningsteam. Vi jobbar med modeller från agentur och du skapar dina första bilder till en fin framtida portfolio

Vår undervisning:

Våra kärnvärden är Ödmjukhet, Kunskap, Ambition och Respekt, precis som i alla Björn Axéns delar. Vår undervisning präglas av våra kärnvärden och genomsyrar vårt sätt att vara. Vi är ödmjuka, snälla och kunniga och undervisa med stor ambition. Vi behandlar alltid alla lika. Oavsett vilka de är, vad de tror på och vem de älskar

Det är roliga men intensiva utbildningsdagar. Vi rekommenderar dig även att öva hemma på det du lär dig under skoltiden. Det produktkit som ingår har du därför hemma så du fritt kan träna nr tillfälle ges. Under skoltid arbetar du med skolans produkter.

På lektionerna arbetar vi oftast med demo och teori av dagens lärare i dagens ämne och sedan arbetar man två och två på varandra. Vissa dagar tar vi även in modeller för att få öva på alla olika hudtyper.

 

Kursinnehåll Makeup artist-utbildning:

Produktlära/Appliceringsteknik

Vi går igenom grundläggande produktkännedom, redskapsteknik och hur du bäst tar hand om dina penslar och produkter.

Färg- och formlära

Färg och form genomsyrar alla lektioner och vi jobbar vi med ansiktets anatomi och lär hur man väljer ut färg för alla olika hudtoner och hudtyper.

Hygien

Hygien är en viktig del i en makeup artists vardag. Hur ska min makeup-station se ut? Hur jobbar man för att hålla hygienkontroll på produkter och penslar?

Grundläggande hudvård

För att kunna lägga den perfekta basen krävs god kunskap hudvård och i de olika hudtyperna. Vad krävs för tex torr, känslig eller fet hy, allt detta lär vi oss i samarbete med hudvårdsexperter.

Färgning av fransar och bryn

Du lär dig hur du applicerar färg till bryn och fransar och vad man bör tänka på.

Det perfekta brynet

Under denna dag utbildas du av Tilda Nordh som är grundare av Rapid Brow Bar och Rapid Cosmetics. Vi går igenom form och plockning av ögonbryn. Hur ska jag plocka ögonbryn? Hur får jag symmetri och bästa form?

Contouring/highlighting/rouge

Du lär dig hur du formar ansiktet med hjälp av skuggor och ljus. Vi lär dig tekniken för både kräm- och puderprodukter.

Applicering av lösfransar, hel rad och singel

I ett samarbete med Sweed Lashes får du här jobba med alla olika typer av lösfransar, både hel rad och singel.

Skuggtekniker

Här visar vi hur man använder olika tekniker för skuggning. Vi arbetar med alla olika skuggor, kräm, puder, fasta och lösa. Vi går igenom alla typer av skuggning från naturlig till mer avancerade skuggningar och sotningar. Vi jobbar mycket med blending för att få bästa resultat.

Skönhetsmakeup

Hur ska man välja ut bästa foundation för rätt tillfälle, hudtyp och hudfärg? Vilken concealer bör man använda för olika typer av täckning? I den här kursen går vi även igenom olika mascaratekniker och fransböjning. Hur ska man lägga eyeliner och vilken pensel använder man? I avsnittet läppar jobbar vi med kontur, olika konsistenser och täckningsgrader.

Fest och brudmakeup

Vilka är skillnaderna och hur man går igenom en brudkonsultation? Vad bör man tänka på?

Årtalsmakeup

Föreläsning om modets historia och vi jobbar med de olika periodernas makeuper. Vi inspireras och tolkar dom i då- och nutid. Hur kan du i dag göra en 20-tals makeup för en visning?

Mode och trendmakeup

Vi tittar på olika trender och du skapar din egen look och lär dig jobba med moodboard. Vi tittar på modebilder och jobbar med en egen utvecklingsuppgift.

Editorialmakeup

Vi lär oss lägga makeup för olika ljussättningar och "locations" för tidningsomslag och andra reklamuppdrag.

Visningsmakeup

Hur jobbar man med visningar och andra samarbeten? Du lär dig att skapa egna visningsmakeuper där vi även jobbar med fetsmink och air brush.

Fotografering, studio och film

Vad ska man tänka på vid de olika uppdrag man får som makeup artist? Olika ljussättningar, samarbeten och förberedelser.

Manlig makeup

Vad är det och hur får du bästa resultat?

Mogen hy

Vi lär oss lägga makeup på mogen hy och vad man bör tänka på.

Manikyr

Tillsammans med NH Nails lär vi ut det som du som makeupartist behöver behärska inom området naglar.

Hårstylistutbildning

Under en vecka så får du tillsammans med Björn Axéns Artistic team lära dig grunderna i hårstyling. Läs mer om vår hårstylistutbildning som ingår i din makeupartistutbildning HÄR.

Yrke: Makeup Artist

Uppbyggnad av portfolio, starta eget, agentur, kundbemötande, samarbete med fotograf, stylist och hårstylist, etik och moral.

Har du frågor? Kontakta kursansvariga Petra Lundin på
petra.lundin@bjornaxen.se

Varför utbilda sig tilll Makeup artist hos Björn Axén Academy?

Vi har ett gediget hantverkskunnande, kvalitativt innehåll och stor passion!
Björn Axén har en historia som sträcker sig tillbaka till 1963 och lika länge har företaget arbetat med utbildning och inspiration i olika former. Ett gediget hantverkskunnande har alltid legat till grund för all kurs- och utbildningsverksamhet under Björn Axéns namn, kryddat med kreativism och stor passion. Under åren har utbildningsteamet, ofta med Peter Hägelstam och Johan Hellström i spetsen, imponerat med storslagna shower och inspirerande kurser.
Vi vill vi erbjuda innehållsrik utbildning med fokus på hantverk, kryddat med vår starka passion för yrket. Vi har en stor vilja att dela med oss, lära ut och ständigt lära oss mer.

 

Varmt välkommen till oss!