Brud- och bröllopstrender 2019

Årets trendigaste frisyrer för bröllop och fest

Till bröllop och fest 2019 ser vi att hantverket får ta mer plats. Finishen går dock mot ett mer avspänt uttryck. Vi sneglar på hantverk inom andra branscher och tar inspiration från exempelvis vävning och textilstruktur. 90-talet inspirerar även de festligare tillfällena, genom formspråk och den mer avslappade attityden till styling och finish.


Stylingar/Uppsättningar

Vi ser glansiga ytor, låga nackknutar, rosetter, band och sjalar. Smycken istället för blommor, både mindre och större. Vi går mot renare linjer och en enkelhet vilket ställer högre krav på hantverket. Volymen har flyttat bakåt, nedåt till nacken. Finishen behöver inte vara exakt, småhår och hårets egen inneboende struktur tas till vara.

Halvuppsättningar är på frammarsch och kan göras mer intressanta om de är lösare och det adderas band eller andra accessoarer till dem.

Fontänluggen fungerar fint till både bröllop och fest och man kan addera vågor till den, dock mer 80-tal än 30-tal. Luggen kan då enkelt kombineras med en uppsättning. Eller så väljer man en utsläppt version med beachkänsla. I den utsläppta stylingen ser vi i grunden ett gediget hantverk men det slutliga resultatet ska kännas avspänt och ledigt.

Brud och fest 2019

Makeup

För bruden ser vi mjuka makeuper där huden är i fortsatt fokus med lyster och naturlig glow. Enfärgat i ögonskuggor, gärna ton i ton med rouge och läppar.

För festmakeupen är huden också viktig, även här med glow. Här adderas gärna något extra, exempelvis en grafisk linje eller röda läppar. Samma färg på läppar och ögon ger en uppdaterad känsla.

Brud och fest 2019_2

Foton: Leonard Gren för Caroline Svedbom. Sista bilden: Sandra Myhrberg.

Hår: Björn Axén Team