Fett och oljigt hår

Det är många som upplever att de har ett fett och oljigt hår, men oroa dig inte, vi har goda råd! Visste du t ex att du inte ska tvätta håret för ofta?

Ett vanligt misstag som görs när man har fett hår är att man tvättar håret för ofta. Ett hår som blir fett snabbt har en överproduktion av talg och ju mer du tvättar håret, desto torrare blir hårbotten och mer talg produceras. Det kan vara jobbigt att vända trenden men håll ut! Använd torrschampo mellan tvättarna om det känns outhärdligt.

Du bör inte tvätta håret mer än ca 2 gånger i veckan. Använd alltid ett kvalitetsschampo och använd balsam hela vägen ner i hårbotten. Prata gärna med din frisör så får du råd om vilket schampo och balsam som passar just dig. Om du inte använder balsam så blir håret och hårbotten torr och talgproduktionen kan dra igång igen. Du kan också få en kliande hårbotten om den är för torr.

Låt håret lufta så mycket som möjligt, undvik att använda tjocka mössor eller keps. Använd inte för feta stylingprodukter och se till att torka håret noggrant efter att du tvättat det.

När väl talgproduktionen är i balans är god hygien i hårbotten, lagom med tvättande och mycket luft nyckeln!

Skribent: Björn Axén