Frissigt och torrt hår

Har du torrt och frissigt hår? Här kommer tips på vad du kan göra och vilka produkter du kan använda för att återfukta och vårda på rätt sätt för att få ett blankare och mer återfuktat hår:

  • Ett torrt och frissigt hår behöver återfuktande schampo, balsam och stylingprodukter. Gör gärna en hårinpackning mer än två gånger i veckan och låt verka en längre stund varje gång.
  • Försök att undvika överdriven föning och använd inte värmetänger utan värmeskydd. Mekaniska skador kan göra att håret blir ännu frissigare i framtiden, investera i hårets kvalité genom att ta hand om det idag!
  • Om man har ett väldigt frissigt hår kan det vara bra att även använda olika typer av håroljor. Arganolja är populärt men det finns många bra alternativ på marknaden. Fråga din frisör om vilka produkter som passar bäst för just ditt hår. 
  • Tips: ta i en droppe hårolja i håret när det är fuktigt (inte för blött och inte för torrt) och fördela jämt över längderna. När håret är fuktigt kan oljan tränga djupare in i hårstråt än om håret är helt torrt. 

Topp 4 produkter för frissigt hår:

  1. Repair-serien - schampo, balsam och inpackning som ger fukt och reparerar håret. Läs mer

  2. Hair Oil Smooth & Shine - vårdande olja med anti-frisseffekt, helt utan silikoner! Läs mer

  3. Heat Styling Protection - skydda ditt hår med värmeskydd! Läs mer

  4. Argan Oil Smooth Milk - en utslätande leave in-produkt som reducerar friss och gör håret mjukt och glansigt. Läs mer

Skribent: Björn Axén