Trendrapport vår och höst 2020

Läs om hår- och frisyrtrender för våren 2020 och hösten 2020 tolkade av Björn Axéns trendgrupp. I trendgruppen ingår några av Björn Axéns bästa frisörer. Activism hair, androgyna klippningar och influensen av 90 talet och till viss del av 80 talet är fortfarande stark. Håret och makeupen kommer vara en del av hela ditt uttryck, likt en accessoar. Tjejernas hår får en mer hård look medan killarnas ett mjukare.

Activism Hair!

Nu kommer det starka influenser från de nya ikoner som dyker upp – personer som startar eller leder olika viktiga och ibland kontroversiella revolutioner, rörelser och frågor. Håret är ett statement i sig och en viktig del av budskapet. I främsta ledet går Greta Thunberg, Nina Rung, Linnea Cleasson m.fl.


Frisyrtrend tjejer och killar våren 2020

Klippningarna på tjejerna tar plats och blir androgyna och killarnas look blir mjukare

Korta hår med hårda kanter och rakat undertill. Styling till klippningarna blir mer fria och man kan jobba med sin egen textur. För den som vågar och vill göra ett statement, satsa på helrakat!
För dom långa håren; bort med dom slitna längderna och satsa på mittemellan långt hår.

Killars klippningar och textur är mjuka och inte så hårda längre. Har man inte en mjuk textur kan man permanenta tex bara delar av överhåret för att få en skön känsla och obrydd look. Lugg är också något att satsa på.

Ta fram kontraster i färgen

För tjejer med långa hår; i stället för klassiska slingor så blek upp partier för ett effektfullt resultat. På dom korta håren, helblek. För den mer vågade - färga in med gult eller grönt!
Killar, blek upp mjuka partier i topparna eller satsa på en hel färg.
Förstärk med silverschampoo på dom gråa håren, supersnyggt på både tjejer och killar!


Frisyrtrend 2020 uppsättningar

Styling och uppsättning

Väldigt enkla men tydliga. Enkelt att göra själv, satsa på bra produkter som håller hela dagen/kvällen. Satsa på hårsprayen och toppa med accessoarer.
Wetlook på både tjejer är killar är både superenkelt och snyggt!
Vi ser flätorna signerade Greta Thunberg. Låga tofsar, med tex superslät och ”blöt” finish.
Smycka håret med stora accessoarer, pärlor, metalltrådar och band.


Makeuptrend 2020

Makeupen

Krångla inte till det med en massa olika skuggor. Våga sätta färg på ögonlocket. Väl en färg och gör den tydlig, gärna en matt färg!
Vårda huden, använd en naturlig bas.
Satsa på eyeliners i olika former och färger. Röda läppar som är superglossiga eller supermatta. Tex ha ett rött läppstift på dagen och lägg på gloss på kvällen för två olika looks.
Våga använd färger!

Skribent: Björn Axén