Fakta om grått hår

Grått hår är egentligen en blandning av hårstrån som tappar sitt pigment på grund av ålder och blir helt vita, och hårstrån som behåller det ursprungliga pigmentet. Ju fler vita hårstrån, ju mer grå framstår hårfärgen. Det är därför olika personers grå färg upplevs på olika sätt; vissa har mer silvergrått hår, andra har en mer gråblond eller grå-röd nyans. Allt beroende på vilken hårfärg man haft från början.

Många tycker om sin grå hårfärg och våra frisörer är duktiga på att framhäva naturligt grått hår på olika sätt med nyanseringar och andra färgbehandlingar. Boka gärna en konsultation hos oss på Björn Axén om du vill veta mer om hur just din grå nyans skulle kunna lyftas fram.

Andra färgar över sitt gråa hår och det som är viktigt att tänka på då är att de hårstrån som inte har något pigment kan upplevas torrare än resten av håret, därför är det bra att göra inpackningar mer än en gång i veckan och att använda återfuktande hårvårds- och stylingprodukter.

Generellt är det viktigt att återfukta och bygga upp ett hår utan pigment – ett grått hår. Fråga din frisör om tips på produkter som fungerar för just dig.

Skribent: Björn Axén