Hårförlängning och extensions – problem och lösningar

Det finns flera metoder för att göra en bra hårförlängning. Vilken man väljer beror helt på utgångsläget i håret, hårkvaliteten och önskat resultat. Extensions kan sättas i långa hår likväl som kort hår, det är bara fantasin som sätter gränserna.

På Björn Axén använder vi oss både av keratinfästen och tejpfästen, vi arbetar endast med det bästa håret på marknaden.

Ibland kan problem uppstå med extensionshåret. Ofta har det att göra med att man som kund har fått för lite information om hur håret ska skötas. När man gör hårförlängning på en professionell salong får man alltid rekommendationer om vilka typer av hårvårds- och stylingprodukter som man ska använda och vilka som man inte ska använda. Det finns också vissa produkter som inte bör läggas i hårbotten då man har extensions då detta kan göra att håret börjar glida ur. Fråga din frisör om du vill vet mer.

Ett vanligt misstag är att man tvättar håret uppochner i duschen eller i badkaret, detta klarar inte ett extensionshår som kan bli helt tovigt och i värsta fall bli till bollar av ”svinto”. Detta beror på att fjällskikten på hårförlängningsstråna inte fungerar som på det egna håret.

Det är viktigt att göra inpackningar regelbundet för att hålla extensionshåret smidigt och följsamt, dock ska inpackningen inte läggas i hårbotten! Om du har en längre hårförlängning så är det bra att fläta håret när du ska sova, så att man undviker onödigt trassel.

Till sist: dra aldrig ur extensionshår själv! Ta hjälp av en professionell frisör som använder rätt verktyg och produkter för att få håret att lossna skonsamt. Annars finns risk att det egna håret följer med då du sliter bort förlängningarna på egen hand.

Skribent: Björn Axén