Miljötänk i badrummet, sopsortera rätt

Du glömmer väl inte att sortera även i badrummet?

De flesta av oss är duktiga på att sortera hushållssopor, vi slänger sällan plast- eller pappersförpackningar direkt i soppåsen. Men badrummets sortering missar många. Det är egentligen inga konstigheter, det gäller bara att komma ihåg att göra det!

Här är några tips:

  • Återvinn kartong och plast även i badrummet, på samma sätt som i köket.

  • Tomma sprayflaskor, aerosoler, räknas som farligt avfall och ska lämnas till en miljöstation.

  • Använd inte för mycket produkt. När du använder ett kvalitetsschampo eller duschkräm räcker det att ta bara en liten mängd. Det är inte bara bättre för miljön, det är också bra för plånboken.

  • Använd slut på dina produkter! Visst kan man bli sugen på att byta hudkräm eller schampo innan förpackningen är slut, men håll ut så gör du gott för miljön.

  • Ge bort produkter som inte passar dig. Har du ett schampo eller en kräm som inte passar dig av någon anledning? Ge den till en kompis!

  • Ta hand om vattenmiljön. Om det trots allt finns kvar produkt i förpackningen du ska slänga,  tryck ut innehållet i hushållssoporna (brännbart), häll inte ut det i toaletten eller handfatet. Det är bättre för miljön att förbränna än att belasta vattenmiljön i onödan.

Björn Axén Organic Hair Series

Miljösmart med ny förpackning

Nu lanseras äntligen refiller för populära Organic Moisturizing Shampoo och Conditioner. Den nya smarta förpackningen är klimatkompenserad och innehåller 80% mindre plast än flaskan. 

På marknaden har det länge funnits refiller för handtvål och nu lanserar vi alltså motsvarigheten för schampo och balsam. Kanske är det här ett första steg mot ett annat sätt att se på schampo- och balsamförpackningar?

  

Lämna in dina tomma Björn Axén-förpackningar och få 10% på nästa köp

Om du lämnar in dina tomma hårvårdsförpackningar på någon av våra salonger så får du alltid 10% rabatt på produkter från Björn Axéns eget varumärke. Köpet måste göras i anslutning till inlämning.

Erbjudandet gäller på Björn Axéns salonger på Birger Jarlsgatan 33, Norrlandsgatan 7 och Roslagstull på varumärket Björn Axéns hår- & hudvårdsprodukter (ej på Björn Axén Tools).

Skribent: Björn Axén