3-steg till ett vackrare hår

Björn Axéns visar hur du i tre enkla steg får ett vackrare och mer välmående hår!

De flesta känner igen sig när de hör ordet ”hudvårdsrutin”, och de allra flesta tar hand om sin hud varje dag. Vi vet ofta mycket om vår egen hud, vad den behöver och vad den inte tycker om, och vi har också mycket kunskap om produkter och innovationer inom hudvård generellt.

När det kommer till håret känner sig många mycket mer osäkra och kanske brottas man med problem som egentligen är ganska lätta att lösa och förebygga. Därför har vi på Björn Axén satt ihop den här enkla 3-stegs-guiden som garanterat kommer att göra stor skillnad i ditt hårs liv!

Steg 1: Rengöring/återfuktning

Rengör!
Tänk på att koncentrera schamponeringen till hårbotten, då blir håret rent per automatik och hårbotten blir ordentligt rengjord. Det måste löddra ordentligt – annars är det inte rent! Tvätta minst två gånger och glöm inte nacken!

Återfukta!
Visste du att det är samma hud i hårbotten som i ansiktet? Skulle du tvätta ansiktet med tvål och sen inte smörja in dig efteråt? Svaret på den frågan är i det allra flesta fall nej. Ändå lider 25 % av nordens befolkning av torr hårbotten. Lösningen är lika enkel som genialisk; massera in balsam och inpackningar hela vägen ner i hårbotten.

Det är viktigt att välj hårvårdsprodukter som innehåller hudvårdande ingredienser. Ibland kan uttorkning av hårbotten leda till ökad talgproduktion, hårbotten överkompenserar helt enkelt. Då är det viktigt att man ändå fortsätter att återfukta vid varje schamponering, så kommer talgproduktionen att minska över tid. Under tiden kan man använda torrschampo för att hålla nere på antal schamponeringar.

Förebygg!
Gör gärna inpackningar ca 2 ggr/månaden på ditt friska hår så att du förebygger slitage och påverkan på håret. Några droppar olja i inpackningen kan få det mest livlösa och torra hår att leva upp och bli vackert glänsande.

Underhåll och intensifiera!
Färgade treatments hjäper dig att underhålla färg och glans mellan frisörbesöken och Björn Axéns Color Shots kan ge både dig och ditt hår en färgkick!

Steg 2: Styling i fuktigt hår

Volym eller slätt? Eller mjukt hår med volym i botten? Välj rätt stylingprodukt så att du får en frisyr som håller!

Tänk på att bygga upp stylingen som ett hus – grunden först, annars faller hela bygget! T ex saltvattensspray i hårbotten och mjukgörande på längden.

Föna in volymprodukter för att få maximal effekt av dem.

Glöm inte att addera värmeskydd när du använder värmeverktyg och även fön. Viktigt att skydda håret varje gång det utsätts för värme – för att förebygga onödigt slitage.

Styling i torrt hår

Steg 3: Styling i torrt hår

Om du vill ha mjuk styling med bra stadga; spraya torrschampo i hela det nytvättade håret och vänta någon minut. Skaka ur, borsta eller föna med kalluft. Välj torrschampo efter vilken styrka du vill ha och kanske med en doft.

För kraftfull volym och struktur i håret och för att motverka fet känsla - välj Björn Axéns Texture and Volume Dry Spray eller Powerful Volume Mineral Dry Paste. Två produkter med unika formulas som också ger ett riktigt bra underlag för alla typer av stylingar och uppsättningar.

För att få lång hållbarhet på din styling behöver du såklart en spray. Björn Axén har sprayer med olika styrkor och effekter, välj den som passar just dig och ditt hår bäst.

Skribent: Björn Axén