Trendrapport vår och höst 2019

För våren och hösten 2019 ser vi att frisören och hantverket är i fokus och växer sig allt starkare. Andra typer av hantverk tar också plats och inspirerar både mode, frisörer och stylister. Vi ser fortfarande 80-talet i mycket men 90-talet tar störst plats bland influenser just nu. Generellt sett är trenderna toleranta och inkluderande i både färg, form, kön och tidsepok.

När vi tittar på hårfärger så ser vi fortsatt många rosa och lila hår men även halmgult, djupare röda färger och neonfärger kommer starkt. Den modiga gör en skarp kontrastfärg i exempelvis luggen.

Bild på lila hår    

Bland klippningarna ser vi en stark 90-talsinspiration, både för tjejer och killar. Trenden med kort hår på tjejer fortsätter och fler vågar prova. Även rakat blir mer vanligt även på tjejer. Pagen är fortfarande helt rätt och vi ser att den klipps upp mer. Ta tillvara på hårets egna textur och låt lockar och småhår leva fritt!

Bild på hår med böljande lugg

När det kommer till styling så går trenden mot en mer oljig look, mittbena inspirerad från 90-talet men också fontänluggen från 80-talet är på frammarsch. Klippningarna är fortsatt välgjorda vilket lämnar utrymme för stökigare styling där texturen lyfts fram. Riktigt kort lugg och långa välmående hår är också helt rätt nästa år.

Bild på långt hår med kort lugg  

Om du vill ha en trendig uppsättning så ska du tänka LÅGT. Alla knutar, flätor osv ska sitta lågt ner. Uppsättningarna kan vara tekniskt svåra men det ska se enkelt ut. Nålar får sticka fram och småhåren lämnas ifred. Håraccessoarer fungerar utmärkt under 2019.

Bild på håruppsättning

Sist men inte minst har vi tittat på makeuptrenderna och där ser vi att huden är fortsatt viktig, den ska vara ren men sommarens blanka yta är mindre viktig.
Ögonbrynens tid är över och de lämnas mer naturliga. Att välja EN färg är en trend som vi ser tydligt, använd samma färg på exempelvis ögonen som på läpparna. Färgade eyeliners är fortsatt trendigt - våga lek med linjer och streck!

Bild på makeup

Skribent: Björn Axén