Volym på tre sätt

Drömmer du om ett mer fylligt och fluffigt hår? Då är du inte ensam. Volym är något de flesta kunder på salongerna önskar. Vi bad frisören Emma Bredberg om hennes bästa tips för hur du lyckas med volymen hemma.

 • Det är viktigt att använda rätt produkter, förklarar hon.
 • Tänk också stylingen som en tre stegs-raket. Du börjar redan i duschen med volymschampo och balsam, nästa steg är produkterna du har i handdukstorkat hår, t ex volymmousse, och sista steget de du har i torrt hår, t ex hårspray. Alla steg behövs för att du ska få ett snyggt och hållbart resultat. Det blir inte lika bra om du tar genvägar.


Just nu syns tre trender när det gäller volym:

 • Den moderna omvända volymen
 • Den klassiska Hollywood-volymen
 • samt en mer naturlig och enkel volym-look.


Här förklarar Emma hur du gör för att fixa dem:


Modern omvänd volym

Den här looken passar lika fint till vardag som till fest. Fokus är att få volym på längderna medan håret vid benan ligger ner. Tänk på att det inte ska se så perfekt ut, håret får gärna ha lite textur.

Gör så här:

 1. Tvätta håret med schampo och balsam i Volumizing-serien som inte tynger ner.
 2. Handdukstorka och arbeta in en rejäl klick Volume Mousse i längderna. Många gånger är man för försiktigt med doseringen. Testa när du inte ska göra något speciellt för att lära dig hur mycket produkt ditt hår klarar av.
 3. Spraya med Heat Style Protection Sspray och föna och borsta håret samtidigt för att sprida stråna och få det luftigt i längderna.
 4. Volymmoussen innehåller värmeskydd som täcker föningen men ska du fortsätta med locktång är det bra att fylla på mer.
 5. Locka igenom håret med tång, gärna med 25 mm cylinder. Arbeta åt olika håll för att få naturlig känsla på stylingen. Hoppa över klämman på tången, det är enklare att bara tvinna slingan runt cylindern och hålla i toppen. Har du väldigt tunna strån? Tupera varje slinga lätt innan du lockar. Då får du luftigare och större lockar när du sedan borstar igenom håret. Viktigt är dock att du borstar först efter håret har svalnat.
 6. Avsluta med lite hårspray för hållbarhet. Fixing Hair Spray är favorit då den är så lätt i håret.

 

Klassisk Hollywood-volym

Den här supereleganta festlooken, med stora lagda vågor och mycket volym från hårbotten, tar lite tid att få till men när du väl lagt ner jobbet så håller frisyren i flera dagar. Allt du behöver göra är att underhålla med lite torrschampo i hårbotten.

Gör så här:

 1. Tvätta håret med schampo och balsam i Volumizing-serien som inte tynger ner.
 2. Arbeta in volymmousse in mot hårrötterna och genom längderna samt spraya med Heat Style Protection spray.
 3. Föna håret upp och ner och använd borste hela tiden för att få volymen och luftigheten från hårbotten.
 4. Föna håret helt torrt. Du kan inte locka håret om det finns fukt kvar.
 5. Använd en pinnkam, plocka upp en 1 cm hårslinga uppe på hjässan och tupera lätt de första fem cm ner mot hårbotten. Ta din plattång och dra ett par gånger över tuperingen. Gör så över hela området uppe på huvudet. När håret svalnat borstar du ut det.
 6. Borsta det i den form som du vill ha, t ex med en mittbena, och platta till håret som ligger överst med tången för att få bort friss. Vill du ha håret rakt? Borsta allt bakåt med Smooth & Shine Brush, spraya med Megafix och fäst med några hårnålar bakom öronen för att hålla håret på plats.
 7. Vill du ha eleganta vågor lockar du håret. Ju större tång desto mer rörelse får du och arbeta hela tiden åt samma håll med tången för att få rörelsen att hålla ihop. Fäst upp varje lock med en klämma. När allt är svalt tar du ut klämmorna och borstar ut.
 8. För att få en vacker blank yta avslutar du med hårspray och en svinhårsborste. Då Smooth & Shine Brush inte har några piggar borstar den endast på ytan vilket gör att du får ner det sista frisset. Lägg fokus på benan och runt ansiktet. Är det frissfritt här så blir hela looken väldigt elegant och snygg.

 

Naturlig volym

Det här är den perfekta stylingen när du vill att det ska gå snabbt. Volymen blir mjuk och fin, speciellt om du redan har lite självfall i håret.

 

Gör så här:

 1. Förbered håret i med schampo och balsam i Volumizing-serien.
 2. Handdukstorka och krama i den återfuktande Smoothing Milk som har utslätande effekt och tar bort friss. Borsta igenom, föna lätt och fläta för en mjukt vågig look. När håret är torrt tar du ut flätorna och sprayar Texture & Volume Spray i hårbotten som ger struktur och fin volym.
 3. Har du kortare hår? Byt ut sprayen mot Powerful Mineral Dry Paste som gnuggas i hårbotten. Det är en torr creme som ger massor av volym utan att synas eller lämna någon vaxig känsla.

 

Emmas produktfavoriter för volym:

 • Volumizing Schampo0 250 ml 130 kr
 • Volumizing Conditioner 250 ml 140 kr
 • Volume Mousse 200 ml 145 kr
 • Heat Styling Protection Spray 150 ml 195 kr
 • Fixing Hair Spray 250 ml 145 kr
 • Megafix Hairspray Super Strong Hold 80 ml 60 kr
 • Argan Oil Smooth Milk 150 ml 180 kr
 • Dry Spray Texture & Volume Spray 200 ml 145 kr
 • Powerful Mineral Dry Paste 80 ml 260 kr

 

Verktyg för att styla volym i håret:

 • Smooth & Shine Brush är en borste med svinborst men utan piggar vilket gör att den borstar mest på ytan. Det ger elegant polerad glans 450 kr
 • Volume Brush Styling & Detangling Hair Brush med tre rader piggar passar extra bra i korta hår och är lätt att jobba med när du vill föna håret från hårbotten 220 kr
 • Wet Hair Brush Detangling & Blowout reder ut långa hår utan att slita på det 250 kr
 • Touch Curler, finns i 19 mm, 25 mm samt 32 mm 699 kr

 

Emma Bredberg

År som frisör: 5.

Salong: Birger Jarlsgatan 33

Vill du boka in en tid hos Emma? Gör det här.

 

Skribent: Jessica Blockström