Frisörutbildning avgift och finansiering

Är du redo att ta steget och satsa på en riktigt bra frisörutbildning? Varmt välkommen till oss på Björn Axén Academy! Det finns flera olika sätt att finansiera din utbildning.

Kursavgiften
169 000 kr ink moms

Du kan välja att betala din kursavgift på något av följande tre sätt:

1. Dela upp
Du bekräftar din plats genom att betala en anmälningsavgift på 10 000 kr ink. moms. Den resterande kursavgiften på 159 000 kr betalar du av under två år. Du får fyra fakturor på 39 750 kr var som betalas i januari och augusti under två år.

2. Betala 55 000 kr, arbeta av resten
Du betalar 55 000 kr ink. moms. Resterande summa, 115 000 kr ink. moms, kvittas mot den lön du skulle fått som trainee under din färdigutbildning på salong. Du bekräftar din plats genom att betala en anmälningsavgift på 10 000 kr ink. moms, sedan kommer du få ytterligare två fakturor á 22 500 kr under ditt första år på Björn Axén Academy. Det betyder att du efter ett år under din färdigutbildning har du betalt hela kursavgift.

3. Betala direkt
Om du betalar in 159 000 kr på en gång och då behöver du inte betala anmälningsavgiften på 10 000 kr.

I utbildningskostnaden ingår ett komplett startkit till ett värde av ca 20 000 kr som du som frisörelev naturligtvis tar med dig ut på din praktik och ut i arbetslivet när utbildningen är avklarad.

Ditt startkit innehåller allt du behöver för att kunna praktisera på en salong. Självklart finns flera av våra egna värmeverktyg från Björn Axén Tools med på listan. Inga ytterligare kostnader för material tillkommer utöver din kursavgift.

Finansiering via bank

Många som söker till vår frisörutbildning har redan en bra kontakt med sin egen bank och kan låna pengar till utbildningen den vägen, men inte alla och Björn Axén samarbetar med Nordea och Human Finans.

Human Finans

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av din utbildning. Du kan t.ex. låna räntefritt till din frisörutbildning och dela upp din betalning i upp till 24 månader.

Läs mer & ansök

Nordea 

Nordea erbjuder lån för att bekosta utbildningsavgiften. Nordea förbehåller sig rätten att göra sedvanlig kreditprövning med fri prövningsrätt på varje enskild låneansökan. Detta kan ibland innebära att banken kan kräva kompletterande säkerhet, alternativt medlåntagare. Om du saknar, alternativt har en låg inkomst, behövs en medlåntagare.

Du ansöker om lånet via Nordeas hemsida.

Du kan ansöka oavsett om du är kund i Nordea eller inte, men du behöver ha Mobilt BankID för att legitimera dig. Information om gällande lånevillkor finns längre ned på sidan under länken ovan, i fliken Räntor och priser.

Läs mer & ansök