Möt våra elever på Frisörutbildningen

Möt Cattis, Barry, Matthias, Cari och Lisa som alla varit elever på Björn Axén Academy. Fem personer och fem berättelser om val i livet, hår och vad en utbildning betyder för en karriär inom frisör- eller makeupyrket.

Cattis, Top Stylist på Birger Jarlsgatan 33
Björn Axén Academy Frisörutbildning VT08-HT08

Hej Cattis!
Du har gjort en kometkarriär på Björn Axén, fantastiskt! Vilka egenskaper känner du är viktigast för att lyckas i frisöryrket?
- Det är viktigt att du verkligen har ett intresse för det du gör och är beredd att lägga ner mycket tid på det. Att ha god social förmåga, känsla för service inför kunderna är superviktigt, du måste engagera dig i kundens önskemål! Du måste tro på dig själv för att nå framgång och verkligen bestämma dig för att bli en bra frisör/stylist. Men det är inget man bara blir utan att behöva kämpa. Att vara envis är bra, ge inte upp, öva på de saker du vill bli bra på! Var nyfiken på nya saker och utmana dig själv, omge ge dig med positiva och inspirerande människor och våga ta hjälp av erfarna kollegor.

Barry, Hairdresser på Björn Axén Åhléns City Stockholm
Björn Axén Academy Frisörutbildning VT14-HT14, samt makup utbildning HT16

Hej Barry!
Att jobba med makeup, utöver arbetet som frisör och hårstylist; hur ger det dig en fördel i branschen?
- Det är att jag blir mer attraktiv för mina kunder för att jag har hela paketet. Att jag inte bara ser håret utan hela looken. Mitt fokus är att när min kund kommer med en klädstil, då ska jag kunna komplettera looken med både smink och frisyr som passar, så att vi skapar en komplett look.

Matthias, idag frisör på Salong Haven i Stockholm och driver varumärket "Headpieces by M".
Under tidigt 2000-tal arbetade Matthias som lärling på Björn Axén och var Johan Hellströms närmsta assistent.

Hej Matthias!
Du jobbar med hår men adderar intressanta kombinationer, inte minst i form av dina headpieces. Vad kommer vi få se från dig härnäst?
- Det kommer en ny kollektion från Headpieces by M så småningom, det är mitt nästa spännande projekt. Inget exakt datum är satt än, men jag jobbar på.

Cari, Barberare och frisör på Barberia Havanna i Stockholm
Björn Axén Academy Frisörutbildning VT11-HT11

Hej Cari!
Grattis till vinsten av SWEDISH BARBER BATTLE 2017! Vad tror du gjorde dig och ditt bidrag till vinnare?
- Jag brinner verkligen för mitt jobb som barberare och har lång erfarenhet i branschen, men jag var ändå så nervös innan! Men jag bestämde mig för att göra min grej och inte fokusera på de andra tävlande. Det var så häftigt att vinna bland alla dessa duktiga barberare!

Ansök här Läs mer om utbildningen här