Romantisk uppsätttning med flätor och knut

Romantisk uppsätttning med flätor och knut

Gör så här:

Applicera Universal Styling Cream och saltvattenspray i hela håret och låt det självtorka.

När håret är helt torrt, dela in det i mittbena och sektionera bort en smal sektion längs hela fronten. Sedan tas en större rektangelformad sektion ut över ena örat, fäst undan med clips. Den här delen kommer sedan skapa flätan.

Den bakre sektionen samlas ihop i en tofs bakom det öra som har den rektangelformade sektionen ovanför. Här får det gärna bli lite stökigt, så gör inte tofsen för perfekt. Fäst tofsen med hjälp av en gummisnodd med krokar i vardera ände.

Fläta tofsen löst hela vägen, toupera topparna för att få flätan att hålla ihop. Snurra in flätan till en knut runt tofsfästet och fäst med hårnålar. Dra i knuten för att lösgöra delar. Inte för strikt!

Dags att fläta den rektangelformade sektionen. Fläta från örat, framåt mot pannan. Gör en utbakad fläta som till en början kan flätas fast mot huvudet så att den ligger platt, fortsätt sedan fläta en vanlig utbakad fläta. Toupera längst ner och börja sedan dra i flätan för att göra den större, plattare och skirare. Lägg flätan över huvudet och pannan som ett diadem, fäst med hjälp av hårnålar bakom motsatt öra. Ta med lite hår från det sträckta partiet bakom örat och lägg runt flätans ände med hjälp av hårnålen, på så sätt låses den fast effektivt.

Använd Straight & Curl Nano Pro för att locka det parti som är lämnat i fronten. När lockarna svalnat touperas de en och en med hjälp av fingrarna och vissa fästs upp och vissa får hänga fritt. Avsluta med en hård spray, ex Megafix hairspray, för optimal stadga.

Posted: 2018-09-07