Uppsättning på sidan med fläta och utsläppta lockar

Uppsättning på sidan med fläta och utsläppta lockar

Gör så här:

Föna in en saltvattenspray för att få mer grepp i håret. Vi använder Organic Texturizing Salt Water Spray.

När håret är torrt delar du in det. Först i en snedbena och sedan i tre sektioner: en från benan och snett ner bakom örat, den här delen kommer bli själva flätan. Sedan en sektion som delas från benan och ner bakom örat på andra sidan, snett över bakhuvudet. Den delen kommer sedan lockas.

Den triangelformade sektionen som är kvar fästs till en tofs med hjälp av en gummisnodd med krokar i vardera ände.

Fläta en utbakad fläta* längs huvudformen hela vägen bak, toupera slutet av flätan och fäst sedan i tofsfästet.

Dags att locka den stora sektionen med hjälp av Slide Curler.** För in en sektion hår i tångens näbb, en bit ut från botten, vrid tången ett eller ett och ett halvt varv bakåt och dra sedan ut. Jobba igenom allt hår på detta sätt, alla lockar åt samma håll. När lockarna har svalnat borstas de ut med hjälp av en mjuk borste. Fäst sedan hela sektionen i tofsen i nacken med hjälp av hårnålar, så att det blir ett fint fall över axeln.

Dra sedan i flätan för att göra den bredare och skirare. Fixera frisyren med Fixing Hairspray för flexibel stadga och glans.

* En utbakad fläta flätar du inifrån och ut, så att flätan ligger ovanpå frisyren. Tvärtemot hur du gör en inbakad fläta.

**Slide Curler är en blandning mellan en traditionell locktång och en plattång. Den har en ”näbb” som gör den mycket lätt att använda.

Posted: 2018-09-07