Makeup-utbildning, 6 veckor

Välkommen till vår 6 veckors makeup-utbildning! Här varvas demos med praktiskt arbete och du får alla kunskaper inom skönhetsmakeup som du behöver för att kunna arbeta på exempelvis salong eller i butik. Hos oss får du dessutom den unika möjligheten att utbildas av några av nordens bästa Makeup Artister!

Ansök här


Makeup-utbildningen är en sex veckors grundläggande utbildning för dig som är hudterapeut, frisör och för dig som vill arbeta med makeup, festmakeup, brudmakeup i butik eller på salong. Utbildningen är godkänd av Svenska Estetikers Yrkesförbund.

Utbildningen omfattar 120 timmar och du är på skolan mellan kl 09.00-15.00, måndag - fredag.

Vi har genom våra samarbetspartners säkerställt att du har tillgång till det bästa produktutbudet som finns att tillgå på marknaden. I avgiften ingår utbildningsmaterial till ett värde av ca 15 000 kr.

Kursavgift
39 600 kr ink. moms.

I kursavgiften ingår utbildningsmaterial från ex NYX Professional Makeup, PÜR Cosmetics, Lumene, MAC Cosmetics, Anastasia Beverly Hills, Sweedlashes, Maréna Beauté och L'Oréal, till ett värde av ca 15 000 kr (makeup-produkter, portfoliobilder, bok, väska mm)

Kursstarter 2019 
1 april - 10 maj
16 sep - 25 okt

Omfattning
6 veckors utbildning, 120 timmar

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Plats
Björn Axén Academy, Birger Jarlsgatan 124, Stockholm

Makeup-utbildning, 6 veckor

Kursinnehåll

Produktlära/appliceringsteknik
Vi går igenom grundläggande produktkännedom och redskapsteknik och du lär dig hur man bäst tar hand om sina penslar och produkter.

Färg- och formlära
Vi jobbar med ansiktets anatomi och lär ut hur du väljer rätt färg till olika hudtyper och hudtoner.

Hygien
Hygien är en viktig del när man arbetar med makeup. Hur ska en makeup-station se ut, och hur jobbar man för att hålla hög hygienkontroll på produkter, penslar och egen hygien?

Grundläggande hudvård med Bioline
För att kunna lägga den perfekta basen krävs god kunskap i de olika hudtyperna och vad som passar torr, fet eller känslig hud.

Manikyr med Frida Selkirk
När du arbetar med makeup krävs att du kan göra en snygg manikyr, forma en fin form på nageln och ta hand om torra och nariga nagelband.

Färgning av fransar och bryn
Vi lär oss hur man applicerar färg till bryn och fransar, och vad man bör tänka på.

Det perfekta brynet
Kursen hålls av Tilda Nordh som är grundare av Rapid Brow Bar och Rapid Cosmetics. Vi går igenom form och plockning av ögonbryn. Hur ska jag plocka ögonbryn? Hur får jag symmetri och bästa form?

Contouring/highlighting/rouge
Vi formar ansiktet med hjälp av skuggor och ljus, och vi lär oss tekniken med både kräm- och puderprodukter.

Applicering av fransar, hel rad och singel
I ett samarbete med Swede Lashes får du här jobba med alla olika typer av lösfransar, både hel rad och singel.

Skuggtekniker
Vi visar hur man använder olika tekniker för skuggning. Vi arbetar med olika typer som kräm, puder, fasta och lösa skuggor. Vi går igenom olika skuggningar från naturlig till mer avancerade tekniker. Vi jobbar mycket med blending för att få bästa resultat.

Skönhetsmakeup
Hur ska man välja ut bästa foundation för rätt tillfälle, hudtyp och hudfärg? Vilken concealer bör man använda för olika typer av täckning? I delkursen går vi även igenom olika mascaratekniker och fransböjning. Hur ska man lägga eyeliner och vilken pensel använder man? I avsnittet läppar jobbar vi med kontur, olika konsistenser och täckningsgrader.

Fest och brudmakeup
Vilka är skillnaderna och hur går man igenom en konsultation? Vad bör man tänka på?

Mogen hy
Vi lär oss lägga makeup på mogen hy och vad man bör tänka på.

Årtalsmakeup
Vi jobbar med de olika årtalsperioderna, inspireras och tolkar de olika makeuperna i nu- och dåtid. Vi avslutar den här delkursen med att du får en egen uppgift att presentera.

Manlig makeup
Vad är det och hur får du bästa resultat?
Ansök här

Vanliga frågor om makeup utbildning