Om Björn Axén Academy

På Björn Axén Academy har vi arbetat med utbildning i många år och genom våra frisörkurser och makeuputbildningar kan vi erbjuda en riktig bredd för dig som vill utbilda dig och arbeta i skönhetsbranschen.

Bild på man med skägg som blir rakad

Vill du utvecklas som frisör eller bli Makeup Artist? Vi har massor av erfarenhet och ett hantverkskunnande som vi gärna för vidare till våra elever. Välkommen att utbilda dig hos oss!

2004 startade vi Björn Axén Academy med syftet att utbilda riktigt duktiga frisörer som är eftertraktade på arbetsmarknaden. Några år senare startade vi även kursverksamhet för redan färdiga frisörer, både ren inspiration och mer avancerade kurser i t ex bruduppsättning. Nu har vi dessutom utökat vårt utbud med populära makeup-utbildningar. Från sommaren 2019 ändras vår frisörutbildning och det inleds ett samarbete mellan Björn Axén Academy och Svenska Frisörskolan. Läs mer längre ner på sidan.

Vi arbetar i moderna lokaler, alltid i små grupper och våra lärare är några av Nordens främsta frisörer och Makeup Artister.

Bild på en frisörs händer i ett hår

Nordens bästa utbildning!

Vi har vunnit priser för vår utbildning och 2015 tilldelades Björn Axén Academy 'Best Continental Academy - Nordic Region' av Intercoiffure Mondial - The world of best hairdressers. 

Makeuputbildningar

 

Vill du bli en av Sveriges ledande Makeup Artister och arbeta med mode, skönhet, reklam och TV ska du välja vår Makeup Artist-utbildning. Vårt goda rykte i branschen och våra erfarna lärare ger dig de rätta kontakterna för en fortsätt karriär som Makeup Artist. Vi har också kortare kurser i makeup, t ex brudmakeup, fotomakeup och mode/trendmakeup.
Läs mer

 

Frisörkurser

 

Vi erbjuder ett stort utbud av kortare frisörkurser. Här finns ett antal olika vidareutbildningar och inspiration för dig som är utbildad frisör eller för dig som vill lära dig att arbeta med hår. För att gå våra klipp- och färgkurser måste du vara utbildad frisör.
Läs mer

 

Skräddarydda kurser

 

Vi har möjlighet att skräddarsy frisör- och makeuputbildningar just för dig och din frisörsalong.

Läs mer om skräddarsydda frisörkurser

Läs mer om skräddarsydda makeup utbildningar

 

 

Frisörutbildning

 

Från och med sommaren 2019 förändras Björn Axén Academys 1-åriga frisörutbildning och vi inleder ett samarbete med Svenska Frisörskolan. Tillsammans erbjuder vi en av Sveriges bästa frisörutbildningar!
Läs merBild på tjej som får makeup

Kontakta oss

 

E-post: academy@bjornaxen.se
Telefon: 08-545 273 50

 

Kontakta oss direkt

 

Utbildningsansvarig frisörkurser & skräddarsydda utbildningar
Petra Lundin
petra.lundin@bjornaxen.se

Postadress:
Björn Axén Academy
Birger Jarlsgatan 124
114 20 STOCKHOLM