Kursledare

Kursledare

Filtrera

Hos oss arbetar några av Sveriges bästa frisörer och makeup Artister som lärare. Här kan du läsa mer om vårt proffsiga lärarteam.

 

Peter Hägelstam

Peter Hägelstam

Creative Director och en av ägarna till Björn Axén. Meritlistan är imponerande och som frisör har han har hjälpt många offentliga personer i både små och stora sammanhang. Peter arbetar med visningar och utbildningar över hela världen och inspirerar ständigt branschen med sin formkänsla, tekniska skicklighet och innovativa kreativitet. En dag med Peter är något alldeles speciellt, något varje frisör borde uppleva minst en gång.

Se video med Peter

 

Emma Bredberg

Emma Bredberg

Allt ser så enkelt ut när Emma visar. Hon var make up artisten som utbildade sig till frisör på Björn Axén Academy och därefter blev hon snabbt involverad och anlitad för våra foto- och visningsjobb. Som utbildare inom hår och make up utstrålar hon ett lugn som smittar. Hon är pedagogisk och kreativ med ett speciellt öga för detaljer och elegans. Emma arbetar även på våra salonger som Hairdresser och Top Make Up Artist.

Se video med Emma

Annica Carlander

Annica Carlander

En fantastisk pedagog med lång erfarenhet av att utbilda både elever och erfarna frisörer. Hon gick sin frisörutbildning på Björn Axén Academy och är även examinerad Loreal Color Specialist. Med kreativitet, konstnärlighet och engagemang har hon spridit sin kunskap med en övertygelse om att alla deltagare ska utvecklas och få med sig nya kunskaper och tekniker hem. Annica arbetar även på våra salonger som Hairdresser.

 

Cattis Ylineepää

Cattis Ylineepää

Cattis formkänsla och kreativitet i kombination med hennes tekniska kunnande gör att det alltid är givande att ta del av hennes arbeten. Hon var en talang redan när hon kom som elev till Björn Axén Academy och efter sin examen har hon arbetat mycket med visningar, utbildningar, fotograferingar och andra kreativa projekt. Hon ingår dessutom i teamet som tar fram Björn Axéns trendrapporter varje säsong. Cattis arbetar även på våra salonger som Top Stylist.

 

Joanna Skelander

Joanna Skelander

Joanna specialiserar på färg och är en mästare på efterfrågade färg- och frihandstekniker. Hon läser noggrant av hårets kapacitet och väljer sedan teknik och kemi utifrån kundens önskemål och hårets förutsättningar. Färgerna hon skapar är ett resultat av kunskap och en stor erfarenhet som hon gärna delar med sig av. Joanna arbetar även på våra salonger som Top Stylist.

Se video med Joanna

Elin Johnsson

Elin Johnsson

En dag med Elin kommer garanterat ge dig inspiration och en massa bra tips att ta med dig tillbaka till salongen och praktisera på kunderna. Hon har lång erfarenhet som frisör och specialiserar både inom klippning och färgning. Med humor, precision och salongsvana har hon väglett och undervisat både elever och erfarna frisörer i de mest efterfrågade teknikerna. Elin arbetar även på våra salonger som Senior Top Stylist.

 

Chris Ohlson

Chris Olsson

Chris är Make up artist sedan 2007 och arbetar med foto, TV, modevisningar, utbildning, och det mesta av Björn Axéns bildmaterial. Hon huvudlärare på våra make up utbildningar och som utbildare brinner hon för att alla ska hitta sin personliga stil och utveckla den. Hon utbildade sig till frisör på Björn Axén Academy 2012, ingår i teamet som tar fram Björn Axéns trendrapporter samt arbetar på våra salonger som Hairdresser och Top Make Up Artist.

Petra Lundin

Petra ansvarar för alla frisörutbildningar, visningar och skräddarsydda utbildningar som kan beställas via Björn Axén Academy. Hon har en lång erfarenhet som frisör och 2001 började hon på Björn Axén i Stockholm. Här gjorde hon snabbt karriär som frisör, salongschef, konceptutvecklare, kollektionsansvarig och nu utbildningsansvarig. Petra har gesäll- och mästarbrev och har även stor erfarenhet av bedömning och betygsättning av arbetsprover.

Lina Ressner

År 1989 började Lina som lärling hos Björn Axén själv som grundade företaget 1963. Hon har därmed lång erfarenhet i branschen och har arbetat med hantverks- service- och produktutbildning i stort sett hela sin karriär både i Sverige och internationellt. Hon är legitimerad yrkeslärare, har gesäll- och mästarbrev och även stor erfarenhet av bedömning och betygsättning av arbetsprover. Hon är Nominerad av elever till Årets Frisörlärare 2019.

Johan Hellström

Johan Hellström

Johan är arvtagaren av Björn Axéns livsverk och delägare av företaget. Han är visserligen en mycket skicklig frisör men det är främst som uppskattad föreläsare vi ser honom idag. Johan har stor erfarenhet av produktutveckling och entreprenörskap och allt genomsyras av hans höga ambitioner och intresse för hållbarhetsarbete. Johan är en sann inspiratör som brinner för yrket och det har gjort att han idag sitter som Styrelseordförande i Frisörföretagarna.


Malin Alwin

Malin Alwin

Så väldigt mycket kompetens i en och samma person. Malin gick ut frisörskolan 1994 och arbetade därefter som egen företagare i åtta år. År 2006 började hon som frisör på Björn Axén och idag är hon salongschef på en av våra största salonger med närmare 40 anställda. När hon undervisar på Björn Axén Academy är främst i klippteknik men även i färg. Utöver att driva salongen arbetar hon aktivt med kunder som Senior Top Stylist.

Rosallie Asmar

Rosallie Asmar

Rosallie är den kreativa konstnären som också älskar att tävla! International winner Sebastian, National winner Sebastian, National winner Wella Trend Vision, Winner of Sassoon Image of the year. Hon har dessutom varit nominerad i flera kategorier i Årets Frisör och i ingår i teamet som tar fram Björn Axéns trendrapporter varje säsong. Rosallie arbetar på våra salonger som Hairdresser.

Klara Strandell

Mahbobeh

Filtrera
Visa som Rutnät Lista

6 Varor

Per sida
Fallande ordning
Shoppingval
Visa som Rutnät Lista

6 Varor

Per sida
Fallande ordning