Utmärkelser och vinster

Björn Axén har vunnit ett antal prestigefyllda tävlingar och utmärkelser, detsamma gäller för våra duktiga frisörer.

Rosallie Asmar vinner International Vidal Sasson Awards!

Rosallie Asmar vinner International Vidal Sasson Awards!

Rosallie Asmar tog hem titeln 'Image of the year' vid årets International Vidal Sassoon Awards 2017 i London. Stort grattis! Rosallie arbetar på vår salong på Norrlandsgatan 7 i Stockholm.

Våra frisörer tog hem priser på Årets frisör 2017

Stort grattis till Sofia Geideby och Elsa Strömholm som vid Årets Frisör-galan tog hem priser för Årets Avant Garde (Sofia) och Årets Elev (Elsa). Vi är så stolta!

Vi är nominerade i Årets frisör

Vi är oerhört stolta över att ha hela fem av våra medarbetare eller elever/tidigare elever nominerade till årets frisör.

Johan Hellström och Peter Hägelstam tar emot medalj av hans majestät konungen

Johan och Peter tilldelas en medalj av Hans Majestät Konungen för tjänstfulla insatser som frisör. Medaljen är av 5:e storleken i högblått band och delas ut under en prisceremoni på Stockholms Slott av Hans Majestät Konungen i närvaro av Hennes Majestät Drottningen. Medaljen delas ut för särskilda förtjänster samt för tjänstfullt arbete inom Kungliga Hovstaterna och Kungliga Majestätens Orden.

”Vi är otroligt stolta och hedrade för utmärkelsen och även det ljus det kastar på hela frisörbranschen. Vi vill hedra och tacka Björn Axén för all den kunskap och det arv han lämnade efter sig och som vi sedan 1993 fått den äran att förvalta. Vår ambition är att fortsätta utveckla och expandera företaget utan att göra avkall på kvalitén, helt i Björns anda”, säger Johan och Peter

Björn Axén Academy tilldelas pris för bästa akademi 2015

Intercoiffure Mondial har tilldelat Björn Axén Academy pris för bästa akademi i Norden. Prisutdelningen hölls i Paris helgen 5-6 september och Johan och Peter var på plats och mottog det prestigefulla priset. Vi är så glada och stolta!
– Vi är väldigt stolta över den fina utmärkelsen. Vi ser den som ett stort erkännande av våra kärnvärden och vår syn på människan. Samtidigt sporrar den oss att fortsätta arbeta i samma anda, säger Johan Hellström och Peter Hägelstam.

Årets eldsjälar 2015

Vid 2015 års Swedish Beauty & Cosmetics Awards utsågs Johan Hellström och Peter Hägelstam till Årets Eldsjäl (eller eldsjälar), bland annat för att de drivit företaget på ett framgångsrikt sätt och bidragit till att utveckla branschen.

Årets eldsjälar stod ut
– I år ställdes det extra höga krav på juryarbetet eftersom det var första gången som Årets Eldsjäl skulle utses. Vi hade flera starka kandidater, men årets pristagare utmärkte sig. De är duktigare företagsledare, de är måna om att föra sin kunskap vidare, de är tillgängliga för alla i branschen och har socialt patos, säger Hedvig von Mentzer, skönhetsjournalist.

Årets eldsjäl johan Hellström och Peter Hägelstam
Motivering: ”Björn Axén var en legend i branschen redan under sin levnadstid. Att ta över och utveckla hans företag, utan att tumma på Björns kvalitetskrav, är en stor bedrift. Att låta hela organisationen genomsyras av ledorden kunskap, ambition och ödmjukhet har visat sig vara ett framgångsrecept. Genom att driva utvecklingen inom hårvård, höja nivån på frisörutbildningar och dela med sig av sin expertis flyttas hela branschen framåt. En tydlig värdegrund med socialt ansvar, stöd till utsatta, miljöengagemang och mångfald gör dem till förebilder, inte bara för skönhetsindustrin utan för svenskt näringsliv. Juryn tilldelar därför Johan Hellström och Peter Hägelstam priset Årets Eldsjäl.”

Eldsjälsjuryn
Juryn som valde Årets Eldsjäl består i år av Jörgen Edström, frisör, företagare och chefredaktör för Mirror Magazine, Annica Joensuu, ordförande för SHR, Linda Mehrens Flodin, makeup artist, entreprenör och grundare av Makeup Academy, Hedvig von Mentzer, skönhetsjournalist och Madelaine Nordstrand, projektansvarig på KTF och Swedish Beauty & Cosmetics Awards.

Fakta om Swedish Beauty & Cosmetics Awards
Swedish Beauty & Cosmetics Awards är Sveriges största och mest prestigefyllda gala för skönhet och kosmetik. Det är Sveriges enda oberoende branschtävling för skönhet och hårvårdsprodukter, som uppmärksammar och belönar de produkter som utmärkte sig mest under året som gått. Juryn består av branschkunniga jurymedlemmar som alla arbetar inom skönhetsbranschen. Prisutdelningen arrangeras av KTF, Kemisk-Tekniska Leverantörförbundet. www.beautyawards.nu

Fakta om KTF
KTF (Kemisk-Tekniska Leverantörförbundet) är branschorganisationen för företag som importerar, tillverkar och marknadsför kemisk-tekniska produkter som kosmetik och hygienprodukter, tvättmedel och rengöringsmedel i Sverige. www.ktf.se

The Global Salon Business Awards 

"The Global Salon Business Awards® recognize and honor the world’s leading hairdressing salon owners, whom have mastered the business, management, leadership and entrepreneurial skills necessary to enjoy true business success”

Global Salon Business Awards äger rum vart annat år sedan 2004 och Björn Axén har uppmärksammats för sitt arbete inom frisörvärlden vid samtliga tillfällen. 2004 tilldelades Björn Axén pris för ”Best Team Philosophy” i London. 2006 hölls prisutdelningen i Barcelona och 2008 i Los Angelses. Vid båda dessa tillfällen vann Björn Axén det mest prestigefulla priset; Salon Entrepreneur of the Year.

Årets frisör 2014

Under Årets Frisörgala vann Sofia Geideby den tunga och ytterst prestigefulla kategorin Årets Frisör.

Juryn bestod av Hans Nilsson, Robert Preston, Marta Spizewska, Linda Mehrens Flodin, Ida Högström, Josefin Gligic Rognsøy samt Tomas Edlund och deras motivering löd bland annat:

”Det är en konst att kunna hantera både hantverk och visuellt uttryck. Sofia behärskar det fulländat”.

Sofia arbetar som Senior Top Stylist på vår salong på Norrlandsgatan 7 i Stockholm.

Årets frisör 2012

Sofia Geideby tog 2012 hem både titeln för Årets Avant Garde och Årets Damklippning vid galan Årets Frisör. Sofia arbetar till vardags på Björn Axén, Norrlandsgatan 7 i Stockholm.

Årets frisör herrklippning 2011

Vid 2011 års Frisörgala den 9 september vann Lina Ressner priset för "Årets Frisör Herrklippning 2011".

Lina Ressner hade förmånen att få Björn Axén som handledare när hon lärde sig frisöryrket och arbetade sida vid sida med honom under tre år. Därefter har hon haft mängder av uppskattade kurser för frisörer, i både Matrix och Björn Axéns regi, och nu är hon utbildningsansvarig på Björn Axén Academy där hon undervisar i bland annat herrklippning.

Årets frisör 2008

Malin Cederlund vann 2008 den prestigefulla titeln Årets Frisör. Malin, som kommer från Ängelholm, arbetar idag som salongschef på Björn Axén på Birger Jarlsgatan 33 i Stockholm. Den ärofyllda titeln gjorde att Malin fick i uppdrag av Frisörföretagarna att skapa inspirations och trendtolkningsmaterial inför deras kollektion 2009.

Årets frisör Avant Garde 2006

Linn Malmlöf, salongschef på Björn Axén på Åhléns City i Stockholm, vann 2006 titeln som Årets Frisör Avant Garde i Frisörföretagarnas årliga frisörtävling. Tävlingen gick av stapeln på Svenska Mässan i Göteborg.

Kompetensgalan tilldelar Johan Hellström priset som ung chef 2006

Kompetensgalan sätter fokus på kompetensutveckling för att bidra till långsiktig framgång i svenskt näringsliv. Kompetensgalan lyfter fram goda exempel och premierar människor vars insatser driver kompetensutvecklingen och svenskt arbetsliv framåt.

Bakom Kompetensgalan står Tidningen Chef tillsammans med Folktandvården i Stockholm, Sats Sports Club, Stockholm Stad Kompetensfonden, Manpower, Ledarna, IFL vid Handelshögskolan i Stockholm, Right Management Consultants samt Sveriges HR-förening