Björn Axéns hållbarhetsarbete

Om att bli lite bättre varje dag
I vår vision säger Björn Axén att vi ska leda utvecklingen och skapa en vackrare värld genom att agera hållbart, se behoven och ta fram skönhet i varje människa. Men vad betyder det egentligen i praktiken? Här kan du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete och vår strävan mot att bli lite, lite bättre varje dag.

Hållbarhetspolicy

Hållbarhetspolicy

Vi har en policy som sammanfattar vår viljeinriktning när det gäller både miljö, arbetsmiljö och kvalitet. 
Läs mer

Björn Axén Organics-serien

Björn Axén Organic

Serien i form av fem vård- och stylingprodukter innehåller minst 95 % naturliga ingredienser och minst 10 % ekologiska ingredienser. Med Aloe Vera, nordisk sockerbeta och rapsolja samt de väl berikande oljorna från bl.a. shea, jojoba, solros och havtorn vårdar produkterna håret och gör det mjuk och följsamt. Hela serien är doftsatt med naturlig kallpressad eterisk bergamottolja som skapar en lyxig känsla.
Läs mer

Familjen ekologiska produkter växer - Björn Axén tar steget ut på kroppen

Sen 80-talet har Björn Axén utvecklat hårprodukter med fokus på att vårda både hår och huden i hårbotten. Därför är steget naturligt att fortsätta utveckla produkter för huden på resten av kroppen. Den nya serien heter Björn Axén Organic Body Series och har fokus på både hudvård och miljö.
Läs mer

Veganskt sortiment

Veganskt sortiment

Nästan alla våra produkter är vegan. Det innebär att innehåll och förpackning är producerade helt utan animaliskt innehåll ex. bivax.
Läs mer

Parabenfri, parfymfri eller ekologiskt?

På vår hemsida kan du filtrera och sortera vårt sortiment enligt många olika kriterier.

Ekologiska produkter
Veganska produkter
Parabenfria produkter
Sulfatfria produkter
Silikonfria produkter
Produkter fria från cyklosilikoner
Hypo-allergenic parfymerade produkter
Dermatologiskt testade produkter
Produkter med naturliga oljor
Produkter som innehåller UV-skydd

Miljöarbete på våra salonger

Miljöarbete på våra salonger

Sedan lång tid tillbaka arbetar vi bland annat med att återvinna allt avfall på våra salonger.
Läs mer

Återvinn din gamla förpackning

Återvinn din förpackning

Att återvinna sin gamla förpackning är alltid det bästa för miljön. Så här gör du!
Läs mer

Lämna in dina tomma hårvårdsförpackningar och få 10% på ett köp

Om du lämnar in dina tomma hårvårdsförpackningar på någon av våra salonger så får du alltid 10% rabatt på produkter från Björn Axéns eget varumärke. Köpet måste göras i anslutning till inlämning.

Erbjudandet gäller på Björn Axéns salonger på Birger Jarlsgatan 33, Norrlandsgatan 7 och Roslagstull på varumärket Björn Axéns hår- & hudvårdsprodukter (ej på Björn Axén Tools).

Plast och aluminium är en av vår tids största miljöutmaningar. Vi på Björn Axén jobbar ständigt för att minska plaståtgången i våra förpackningar och öka andelen återvunnet material. Ett viktigt steg vi tagit är att utveckla en refill-förpackning som innehåller 80% mindre plast än de vanliga förpackningarna. Läs mer här.

Här kan du även ta del av vår guide för hur du sopsorterar i badrummet.

Miljömål

Miljömål

I vår strävan för ständig förbättring har Björn Axén långsiktiga miljömål och exempel på våra miljömål som vi arbetar med är:

1. Återvinningshantering
2. Frisöravfallshantering
3. Energibesparing
4. Att utbilda personal i kemikaliehantering
5. Att ta socialt ansvar

Några exempel på miljöförbättrande åtgärder vi på Björn Axén redan gjort är att vi bland annat tagit ett helhetsgrepp på hela organisationens dokumenthantering och anpassat våran maskinpark därefter. Med enkla medel kan man minska miljöpåverkan från sin dokumenthantering, och genom att använda dubbelsidig utskrift kan man enkelt halvera sin pappersförbrukning. Vi returnerar givetvis våra tonerpatroner för återvinning. Vi använder Svanenmärkta produkter där möjligt och alla stand by-apparater stängs av under icke verksam tid. Kommunala medel prioriteras före taxi och tåg före flyg där det är möjligt.

I leverantörsledet

I leverantörsledet

För Björn Axéns egna produktserier använder vi producenter som följer svensk/europeisk lagstiftning. För att säkerställa kvalité, arbetsvillkor och miljö är våra producenter av Björn Axéns egna kemtekniska produktserier certifierade bland annat genom:

ISO 9001-2000
ISO 14000
ISO 14001
BRC
SA 8000

Fråga oss gärna!

Har du frågor eller synpunkter kring vårt hållbarhetsarbete? Maila oss på kundservice@bjornaxen.se så återkommer vi till dig så snart som möjligt.