Vårt ansvar

Om att bli lite bättre varje dag

För oss på Björn Axen klappar hjärtat hårt för världen vi lever i och alla de som bor här. Vi vill skapa en vackrare värld genom att agera hållbart i alla led och vi försöker hela tiden göra bättre val – i takt med att utvecklingen av nya mer hållbara material och tekniker tar plats. Men vad betyder det egentligen i praktiken? Här kan du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete och vår strävan mot att bli lite, lite bättre varje dag.

Hållbarhetspolicy

 

Hållbarhetspolicy

Vi har en policy som sammanfattar vår viljeinriktning när det gäller både miljö, arbetsmiljö och kvalitet. 
Läs mer

Björn Axén Organics-serien

 

Björn Axén Organic

Serien i form av fem vård- och stylingprodukter innehåller minst 95 % naturliga ingredienser och minst 10 % ekologiska ingredienser. Med Aloe Vera, nordisk sockerbeta och rapsolja samt de väl berikande oljorna från bl.a. shea, jojoba, solros och havtorn vårdar produkterna håret och gör det mjuk och följsamt. Hela serien är doftsatt med naturlig kallpressad eterisk bergamottolja som skapar en lyxig känsla.
Läs mer

 

Veganskt sortiment

 

Veganskt sortiment

Nästan alla våra produkter är veganska. Det innebär att innehåll och förpackning är producerade helt utan animaliskt innehåll ex. bivax.
Läs mer

Parabenfri, parfymfri eller ekologiskt?

 

På vår hemsida kan du filtrera och sortera vårt sortiment enligt många olika kriterier.

Ekologiska produkter
Veganska produkter
Parabenfria produkter
Sulfatfria produkter
Silikonfria produkter
Produkter fria från cyklosilikoner
Hypo-allergenic parfymerade produkter
Dermatologiskt testade produkter
Produkter med naturliga oljor
Produkter som innehåller UV-skydd

 

Miljöarbete på våra salonger

 

Miljöarbete på våra salonger

Sedan lång tid tillbaka arbetar vi bland annat med att återvinna allt avfall på våra salonger.
Läs mer

Återvinn din gamla förpackning

 

Återvinn din förpackning

Som Sveriges första hårvårdsföretag erbjuder Björn Axén pant på alla sina förpackningar med hjälp av appen PantaPå (som fr.o.m. december byter namn till Bower)

Såhär enkelt är det!

 

Lämna in dina tomma hårvårdsförpackningar och få 10% på ett köp

Om du lämnar in dina tomma hårvårdsförpackningar på någon av våra salonger så får du alltid 10% rabatt på produkter från Björn Axéns eget varumärke. Köpet måste göras i anslutning till inlämning.

Erbjudandet gäller på Björn Axéns salonger på Birger Jarlsgatan 33, Norrlandsgatan 7 och Roslagstull på varumärket Björn Axéns hår- & hudvårdsprodukter (ej på Björn Axén Tools).

Plast och aluminium är en av vår tids största miljöutmaningar. Vi på Björn Axén jobbar ständigt för att minska plaståtgången i våra förpackningar och öka andelen återvunnet material. Ett viktigt steg vi tagit är att utveckla en refill-förpackning som innehåller 80% mindre plast än de vanliga förpackningarna. Läs mer här.

Här kan du även ta del av vår guide för hur du sopsorterar i badrummet.

Miljömål

 

Miljömål

I vår strävan för ständig förbättring har Björn Axén långsiktiga miljömål och exempel på våra miljömål som vi arbetar med är:

1. Återvinningshantering
2. Frisöravfallshantering
3. Energibesparing
4. Att utbilda personal i kemikaliehantering
5. Att ta socialt ansvar

Några exempel på miljöförbättrande åtgärder vi på Björn Axén redan gjort är att vi bland annat tagit ett helhetsgrepp på hela organisationens dokumenthantering och anpassat våran maskinpark därefter. Med enkla medel kan man minska miljöpåverkan från sin dokumenthantering, och genom att använda dubbelsidig utskrift kan man enkelt halvera sin pappersförbrukning. Vi returnerar givetvis våra tonerpatroner för återvinning. Vi använder Svanenmärkta produkter där möjligt och alla stand by-apparater stängs av under icke verksam tid. Kommunala medel prioriteras före taxi och tåg före flyg där det är möjligt.

I leverantörsledet

 

I leverantörsledet

För Björn Axéns egna produktserier använder vi producenter som följer svensk/europeisk lagstiftning. För att säkerställa kvalité, arbetsvillkor och miljö är våra producenter av Björn Axéns egna kemtekniska produktserier certifierade bland annat genom:

ISO 9001-2000
ISO 14000
ISO 14001
BRC
SA 8000

 

Fråga oss gärna!

 

Har du frågor eller synpunkter kring vårt hållbarhetsarbete? Maila oss på kundservice@bjornaxen.se så återkommer vi till dig så snart som möjligt.