Extensions från Great Lengths

Att sätta in hårförlängning är ett utmärkt sätt att få ett fylligare hår, addera längd eller tillsätta lite extra färg. Här på Björn Axén arbetar vi med hår från Great Lengths Nordic, löshår av högkvalitet som är tillverkat i Italien. Vi har bett Louise Epel, frisör och salongschef på Birger Jarlsgatan 33, att svara på vanliga frågor om just hårförlängning för att ta reda på hur det fungerar samt belysa vanliga frågor och missuppfattningar.

För vem är extensions ett utmärkt val?

Att sätta in löshår är ett utmärkt val för dig som vill få lite mer volym, göra en förlängning eller kanske addera färgskiftningar. Det finns så många olika saker som går att göra med extensions och man behöver nödvändigtvis inte använda det i hela håret. Det går till exempel utmärkt att enbart sätta in det i hårpartier som saknar volym eller för att skapa en lugg.  


Fungerar det för alla hårtyper?  

Ja, löshåret funkar att sätta in i alla hårtyper. För att resultatet ska se så naturligt ut som möjligt är det däremot viktigt att välja hår som är så likt sitt eget hår som möjligt.

 

Hur länge håller håret/förlängningen? 

Här på Björn Axén arbetar vi med hår från Great Lengths Nordic som vi antingen sätter i med tejp eller keratin. Metoden avgör hur länge håret håller och hur ofta det bör/kan sättas om. Löshår som sätts in med hjälp av tejp bör sättas om var 6–8 vecka för bästa resultat. Det håret går även bra att återanvända cirka 3–4 gånger beroende på hur väl du tar hand om det. Extensions med keratinfästen håller i 3–4 månader.

 

Hur vet jag hur mycket hår jag behöver och vilken metod som jag bör välja?

Det beror helt på dina egna preferenser, vilket resultat som du vill uppnå och din hårkvalitet. Mitt råd är att boka in en konsultation för att gå igenom dina frågor så hjälper vi dig att välja ut hår och metoden som passar just dig bäst. Det kan du enkelt göra här.

Bör man sköta om sitt löshår på något särskilt sätt?

Det finns vissa saker att tänka på när det kommer till skötseln av löshåret som man bör följa för att håret ska hålla sig friskt och vackert. Det första är att använda värmeskydd varje gång man fönar, plattar eller lockar håret. Värmeskydd är alltid viktigt att använda, oavsett om du har löshår eller inte!

Det andra att komma ihåg är att vårda och återfukta håret med balsam och inpackning. Men det är viktigt att komma ihåg att inte applicera det vid fästena eftersom det kan göra så att de släpper. Detsamma gäller även vid användning av värmeverktyg då du bör undvika att använda plattång nära fästena för att inte lösa upp dem. Var även noga med att borsta håret två gånger om dagen. Undvik dock att göra det när håret är blött och var även noga med att föna fästena så att de är ordentligt torra varje gång som du tvättar håret.  

 

Vilka är de vanligaste missuppfattningarna när det gäller extensions?

En av de vanligaste missuppfattningarna när det gäller hårförlängning är att det sliter på håret. Så länge du följer skötselråden och rekommendationerna gällande omsättning/uttag så ska det inte skada ditt hår. Den andra missuppfattningen som jag ofta får höra är att det är dyrt, det behöver nödvändigtvis inte vara det och många gånger kostar extensions faktiskt mindre än vad många tror.

Louise Epel, frisör och salongschef på Birger Jarlsgatan 33

Om Great Lengths


Great Lengths har varit ledande inom tillverkning av löshår i 30 år. Företaget grundades i Rom 1992 och än idag är det där tillverkningen av löshåret sker. Varumärket erbjuder högkvalitativa Remy och Double Drawn extensions som följer den naturliga växtriktningen och som dessutom har samma längd från rot till topp. Håretkommer från Indien på ett spårbart, etiskt och ansvarsfullt sätt.

Boka in en konsultation för att gå igenom dina frågor så hjälper vi dig att välja ut hår och metoden som passar just dig bäst. Det kan du enkelt göra här nedan.

Copyright © Björn Axén 2021. Björn Axén Retail AB, org. nr: 556545-4302