Frisörkategorier

På våra salonger har vi fem olika kategorier frisörer och här nedan kan du läsa vad de olika titlarna står för.

Trainee

Våra trainees har gått vår frisörutbildning Björn Axén Academy, och arbetar nu för att få erfarenhet och snabbhet i yrket. En trainee leds alltid av en handledare som finns till hands om behovet uppstår. Kunskapsnivån hos våra trainees är hög och du är i säkra händer men ibland kan en behandling ta något längre tid.

Junior hairdresser

Våra Junior Hairdressers har utbildats på vår skola, Björn Axén Academy, och har avslutat vår 1-åriga frisörutbildning. Nu är de anställda på någon av Björn Axéns salonger och behärskar alla tekniker inom frisöryrket. Våra Junior Hairdressers arbetar för att bli kvalificerade att avlägga gesällprovet och för att ta frisörlicens genom att komma upp i ett visst antal arbetstimmar för att få den fulla yrkeserfarenheten.

Hairdresser

Alla våra hairdressers har mycket god erfarenhet och behärskar allt inom frisöryrket. Majoriteten av frisörerna på Björn Axén har titeln hairdresser. För att få arbeta som hairdresser på Björn Axén måste du bl a uppvisa din yrkesskicklighet genom flera arbetsprover.

Top stylist & senior top sylist

Efter många års erfarenhet från yrket och flera års anställning på Björn Axén finns möjligheten att bli Top Stylist. Det innebär att du har lång erfarenhet och ett fantastiskt kunnande inom frisöryrket. Den högsta titeln inom Björn Axén kallas Senior Top Stylist. Denna titel borgar för exceptionell kunskap inom frisöryrket. Ingen av dessa positioner går att söka utan tilldelas medarbetaren av företagets VD och konstnärliga ledare.

Creative Director