Frisyrtrender hösten 2020

Välvårdade hår, rakade hår, retrohår, hår som inte ber som ursäkt. I ett allt tuffare världsläge där många känner en stor oro för framtiden finns det ändå ett värde i det lilla: ett fint hår, ett vackert nagellack och annat ytligt som ger en guldkant till vardagen.

Hårtrenderna för AW20 hämtar inspiration från 70-talets britpopgrupper, från 90-talets gelkreationer samt 20-talets arbetade hår och visar oss att det naturliga och okonstlade oftast är det vackraste. Detta givetvis i kombination med hårfärger likt inget vi tidigare har burit.

Välkommen till skönhetsåret 2020 !

Hårtrender AW20 Wetlook

WETLOOK

Precis när vi hade avfärdat wetlookför en microtrend för de mest vågade så tog den produktmättade looken över modescenen. Igen. Denna gång i en ännu mer vågad tappning a la Balmain, och Iris van Herpen. För vad som tidigare säsonger har handlat om en lätt fuktig finish så tar man nu ut svängarna ännu mer och går precis hela vägen. Använd med fördel en hårspray för samma glansiga känsla men utan kladd!

Frisyrtrender 2020 benfokus

BENFOKUS

Trendigaste detaljen i höst är utan tvekan mittbenan. På catwalken syntes allt från svallande friska hår till konstnärligt uppsatta hästsvansar. Dessa med skarpa och tillrättalagda mittbenor i fokus. Håren är blanka, släta med minimal volym och mittbenan är så knivskarp att vi genast vill slänga oss på pinnkammarna.

Frisyrtrender 2020 - Omvänd volym

OMVÄND VOLYM

Än har vi inte sett volymens sista dagar, och det är väl tur det? När vi alla äntligen har lärt oss att bli proffs på Hollywoodlockarna så visar modeskaparna platta hjässor. Hårstylisterna använde en omvänd volym där man tightartill hjässan och maximerar längderna. En perfekt nytolkning av den fortsatt aktuella bob och lob-enför att ta oss in i 2020.

Frisyrtrender 2020 - Vård framför allt!

VÅRD FRAMFÖR ALLT

Ett friskt, nyklippt och välskött hår är aldrig att underskatta. Inte minst denna säsong då fokuset riktas till en välvårdad hjässa. Även den snyggaste surftextur kommer nu att gå under saxen och bytas ut mot välklippta toppar. En minimalistisk styling med väl (och rätt) utvalda produkter är säsongens nyckel till framgång.

Frisyrtrender 2020 - Huvudsaken

HUVUDSAKEN

Den klassiska fiskarhatten som länge har varit en självklar sommaraccessoar tar nu steget in även på höstens visningar.
Denna i sällskap av den mönstrade sjalen ger även den mest avslappnade stylingen en rejäl modeskjuts.


Läs mer
Klipptrender 2020 Färgtrender 2020