Klipptrender 2020

Höstens klipptrender tolkade av Björn Axéns trendgrupp!

70'S LUGGEN

Den ständigt aktuella gardinluggen gör ett återintåg på hårscenen. Chockerande? Nej, men lika glädjande varje gång. Ingen annan hårtrend ramar in ansiktet lika vackert som en bra klippt 70-tals lugg.

 

Klipptrender 2020

 

MICROLUGGEN

Kort, kortare, snyggast? Twiggygör ytterligare ett avstamp med sin korta pixiecutäven denna säsong. Den taggiga, korta luggen passar både med en i övrigt kort frisyr såväl som långa längder.
Lugg överlag är här med besked.


Klipptrender 2020 - konstnärssjäl

KONSTNÄRSSJÄL

Urklippt och inte uppklippt är nyckeln till att inte tappa den minimalistiska avslappande looken som det mellanlånga håret trivs bäst i. Den långa mjuka, luggen sätter stilen och pricken över i-et för den mest perfekta rörelsen för en naturlig och skräddarsydd look.

KLIPP - UNISEX


Klipptrender 2020 - unisex

HER MULLET

Med pionjärer som Billie Eilishoch MileyCyrus är den klassiska hockeyfrillan värd att överväga både en och två gånger. Den 70-tals inspirerade klippningen gör sig rättvis på både det vågiga samt raka håret och stylas enkelt med en bra stylingkräm. Ett rejält uppklipp hjälper håret att maximera sin textur och framkallar just den där sköna rörelsen.

BRITPOP

Retrohåren från Mick Jagger, Paul McCartney och bröderna Gallagher visar vägen till höstens hetaste herrklipp där håren är trubbigt klippta och topparna tjocka. Den mjuka inramningen är en återkommande referens, texturen gör sig påmind och vi ser en tydlig utveckling av en rundare outlinejust denna säsong.


Klipptrender 2020 - inga dåliga hårdagar

INGA DÅLIGA HÅRDAGAR

Snaggat, den kortaste av alla frisyrer trendarkanske starkast just nu. En trend endast för dom ytterst modigaste som verkligen vågar ta ut svängarna för just dessa icke-hår är dom som får publiken att tappa andan. Stilren attityd i all sin enkelhet.

KLIPP - HERR


Hårtrender 2020 - klipp herr

KORTKORT

Som en pojkfrisyr späckad med attityd. Säsongens mesta killhårär utan tvekan den kortkorta, huvudnära, naturliga, ostyladefrisyren . Moderna snitt och detaljer framhävenen solklar personlig karaktär. Redan anammad av halva musikindustrin, nu även catwalken.


Läs mer
Frisyrtrender 2020 Färgtrender 2020