Life at Björn Axén - Hanna Agén, Top Stylist

Hur länge har du arbetat som frisör?
Jag är i princip uppvuxen i en salong eftersom min mamma är frisör. Därför har det alltid varit en självklarhet för mig att gå i hennes fotspår och arbeta med att skapa med mina händer. Jag har nu arbetat som frisör i 14 år och har jobbat på Björn Axén de senaste 5 åren. Det är ett beslut som jag inte ångrar en sekund eftersom det är en trygg arbetsplats. En plats med skön atmosfär där jag alltid upplever att jag möts av härliga kunder, kollegor och chefer.


 
Vad tycker du är det bästa med att jobba på Björn Axén?
Jag älskar att ingen dag är den andra lik och att jag aldrig vet vad jag har att förvänta mig när jag går till jobbet. Min arbetsplats ger mig dessutom fria tyglar och utrymme att jobba med min kreativa sida för att ta fram det unika i varje kund. Det tycker jag är väldigt givande!


Men det bästa är nog mina stamkunder och att jag faktiskt kan bidra till att öka deras välbefinnande. I retur får jag så mycket härlig energi och inte minst sagt möjligheten att även lära mig nya saker av dem. Tack vare många av mina kunder är till exempel padel numera mitt stora intresse. På så sätt har de även bidragit till att öka mitt välbefinnande och det är så kul att vi numera delar det gemensamma intresset.
 


Har du någonsin varit tvungen att sätta dina frisörkunskaper på prov under din karriär?
En kund som jag definitivt aldrig kommer att glömma är en man som verkligen satte mina kunskaper på prov. Mina forna kollegor skrattar fortfarande åt mig när vi pratar om turisten som kom in och ville att jag skulle göra en hårförvandling på honom genom att färga hans kolsvarta hår kornblått. Det var tidigt i min karriär och det var en komplicerad process att få till den exakta blåa nyansen som han önskade. Det tog 8 timmar och jag har aldrig varit så svettig i hela mitt liv!


 
Som frisör kan du många knep, hur sköter du om ditt eget hår?
Det är superviktigt att rengöra och vårda sitt hår med rätt produkter. Därför ser jag alltid till att använda produkter anpassade efter mina behov och det slutresultat som jag vill uppnå. Genom att inkludera bra produkter och stegvis följa min hårvårdsrutin ser jag till att få ett långvarigt resultat.


Först börjar jag med att tvätta håret med kallt vatten, ett knep som gör att man inte torkar ut det lika mycket. Jag gillar volym och älskar dessutom hur vår nya serie Signature doftar, därför använder jag The Volume Shampoo och The Volume Conditioner. Jag använder även The Styling Cream ur samma serie, en produkt som jag applicerar i fuktigt hår för att stärka och skydda det mot värme.


Därefter använder jag Volume Mousse i min hårbotten innan jag torkfönar det underifrån för att skapa lite extra volym. Sedan stylar jag håret med en lock- eller plattång och avslutar med att spraya Fixing Hairspray över hela håret. Det är min absoluta favoritprodukt som jag även flitigt använder på mina kunder. Den torra hårsprayen är enkel att borsta ur och går även bra att applicera igen dagen efter utan att göra håret strävt.
 


Vilka är dina tre bästa tips för ett snyggt och hälsosamt sommarhår?
Tre enkla men viktiga tips som jag gärna delar med mig av är:

1.     Vårda ditt hår medan det fortfarande är friskt.
2.     Ge håret lite extra kärlek med rätt val av produkter.
3.     Glöm inte solhatten när du åker till stranden i sommar.

Namn: Hanna Agén

Ålder: 33 år 

Titel: Top Stylist

Salong: Norrlandsgatan 7

Boka: Här

Copyright © Björn Axén 2021. Björn Axén Retail AB, org. nr: 556545-4302